22 Aralık 2009

Arsenal'de son 10 yılın en iyi onbiri


Tim Collings Yazısı :

21. yüzyılın ilk 10 yılını geride bırakırken, Arsenal'de bu dönemin en iyi oyuncularını seçmenin tam zamanıydı. Öyleyse, işte son 10 yılda Arsenal'e damgasını vuran isimlerin listesi:

Teknik Direktör - Arsene Wenger

Kaleci - Jens Lehmann

Sağ bek - Lee Dixon

Stoper - Tony Adams

Stoper - Martin Keown

Sol bek - Ashley Cole

Önlibero - Patrick Vieira

Önlibero - Emmanuel Petit

Hücumcu orta saha - Cesc Fabregas

Kanat - Robert Pires

Santrfor - Dennis Bergkamp

Santrfor - Thierry Henry

Yedekler: David Seaman (kaleci), William Gallas (savunma), Mathieu Flamini (önlibero), Tomas Rosicky (hücumcu orta saha), Andrey Arshavin (forvet).

Peki niye bu kadroyu seçtim?

Bence, kaleciyle geri dörtlü uyum içerisinde olmalı. Seaman, 1 Ocak 2000'e kadar Arsenal kalesinde kimseye izin vermemiş olabilir. Ancak 2000'li yıllara baktığımızda, Lehmann toplamda daha iyi bir kaleciydi.

Geri dörtlüde, Keown ve Adams yıllarca müthiş bir ikili oldular. Bu süreçte beklerde de Lee Dixon ile Nigel Winterburn yer alıyordu.

Savunmanın önünde Petit-Vieira ikilisi, hem defansif görevlerini çok iyi yapan hem de ofansa büyük katkı sunan isimlerdi. Onların bu performansı, esnek bir 4-3-3 sisteminde önlerindeki Fabregas'ın da işine yarayacaktır.

Hücumda, alternatiflerin çokluğu karar vermeyi zorlaştırıyor. Arshavin, Emirates Stadı'nda önemli bir etki bırakmaya başladı. Ancak uzun yıllar verilen hizmetler ve kazanılan başarılar düşünüldüğünde, Pires, Bergkamp ve Henry, bu kadronun ofans gücünü oluşturması gereken isimler olarak göze çarpıyor.

Yedeklere dahi giremeyen önemli isimleri unutmamak lazım: Kolo Toure, Sol Campbell, Gael Clichy, Alex Song, Marc Overmars, Emmanuel Adebayor, Freddie Ljungberg, Robin van Persie ve henüz ilk sezonunda olmasına rağmen, Thomas Vermaelen.

İki müthiş takım seçmek mümkündü. Ancak her mevkide yalnızca bir kişi oynayabiliyor.

Tim Collings, Goal.com

2 yorum:

  1. gilberto'yu da unutmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Seaman'a ayıp olmus :)
    Açık ara Arsenal, kaleci diyince akıllara o gelir.

    YanıtlaSil