09 Aralık 2009

09 Aralık 2009 Olympiakos 1-0 Arsenal (Şampiyonlar Ligi)

Olimpiakos'a yetecek olan bir puan, Arsenal'in gruptaki liderliğinin garantilenmiş olmasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki bir hazırlık maçından farksız bir maç oldu. Olimpiakos'un Arsenal U18-Rezerv karışımı takımına karşı ilk yarı 0-0'ı ikinci yarıda bulduğu şans golüyle 1-0'ı koruma çabası görülmeye değer.

Fabianski
Gilbert-Bartley-Silvestre-Cruise
Song
Ramsey-Merida
Walcott-Vela-Wilshere

Yedekler: Mannone, Ayling, Randall, Coquelin, Eastmond, Sunu

Kadroda Arsenal'de ilk kez A takımla sahaya çıkan Kyle Bartley ve Thomas Cruise'un yanı sıra ilk kez Şampiyonlar Ligi oynayan oyuncular vardı. Maçı pozisyon pozisyon anlatmaya gerek yok. Bu genç kadronun belki de bir avrupa maçındaki en zor deplasmanlardan biri olan Atina'da gösterdikleri sakinlik ve olgunluk kalitelerinin ifadesi.

Elbetteki rakibin oyuncularıyla karşılaşınca bazı oyuncular babalarına karşı oynuyor durumdaydı. Fiziki mücadelelerde Song ve Ramsey dışında ileri bölümde avantaj sağlayan oyuncu yoktu. Savunmada ise Bartley fiziğiyle önemli bir oyuncu olduğunu belli ediyor. Kendisi için zaten yeni John Terry deniyor. Cruise savunma anlamında Galletti'ye karşı sağlam duramamış olsa da hücuma çıkışları yeterli gözüktü. Walcott, Wilshere ve Merida ilk yarıda çok gözükmediler. Özellikle Man City ve bu maçla Wilshere'in yokluğunu gözlemliyoruz. Sanki sezon öncesi Emirates Cup'ta G.Rangers karşısında hayatının futbolunu oynamış.

İkinci yarıda ise Walcott kenardan akmaya başladı. Ramsey tek başına Fabregas rolünde orta sahayı topladı. Merida attığı isabetli paslarla Vela'yı ve Walcott'u pozisyonlara sokmaya çalıştı. Vela çok net iki gol kaçırdı ki kendisinden beklenmeyecek vuruşlardı. Maçın sonlarında Walcott hafif bir sakatlık geçirdi. Umarız durumu ciddi değildir. Oynadığı ilk maç sakatlanmasına alıştık. Fabianski karşı karşıya pozisyonlarda önemli kurtarışlar yaptı.

Sonuç olarak genç oyuncular için çok önemli bir tecrübe olurken kendilerine güvende verdi bu maç. Diğer genç kadro maçlarındaki gibi fazla ezilmediler. Belki biraz şansları yanlarında olsa puan bile koparabilirlerdi.

2 yorum:

  1. pozisyon verdik ancak yüzdeyüz gol pozisyonlarıda kaçırdık.Vela'nın iki pozisyonu özellikle çok netti.bence ilk pozisyonda top sağ ayağına gelmesine rağmen iyi vurdu ancak ikinci pozisyonda biraz acele etti.bu maçla beraber Senderos'un bileti kesilmiş gözüküyor.sakat değildi zaten sanıyorum.Ocak'ta alacağımız forvet şampiyonlar ligindeki kaderimizi belirleyecek gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Oynanan oyun tatmin ediciydi ve bir kez daha gururlandırdılar bizi ..Ramsey in biraz hareketlenmesi iyi oldu son maçlarda...
    Diaby ve Bendtner de olsaydı bugün daha keyifli bitebilirdi sonu ama sonuca bakmıyoruz tabiki.

    Bu takımda Senderos ve Djourou defansta düşünülen ikiliydi ilerisi için ama artık Senderos un Ocak ta gidişi kesin gibi ..yolu açık olsun ne diyelim ..kafasında ne gibi planlar var henüz anlayabilmiş değilim ..

    YanıtlaSil