07 Kasım 2009

07 Kasım 2009 Wolves 1-4 Arsenal Maçı (Premier Lig)



Wolves'i bundan önce bir kez Aston Villa maçında izlemiştim, 1.1 berabere kalmışlardı, müthiş bir seyirci desteğine sahip takım, maça da bu destekle başladılar.

Deplasmanlarda bu sıkıntıları takım gençken, pek kolay atlatamazdık, ancak şu anda takım savunmamız oldukça iyi durumda özellikle Vermaelen'in gelişi burada bize büyük katkı sağladı.

Kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Diaby

Fabregas-Ramsey

Arshavin-Van Persie-Eduardo

Kadro farklı Wenger taktisyenliğini konuşturmuş kesinlikle, tek tek farklılıklara bakalım.

Normalde Eduardo yerine Rosicky veya Nasri gibi daha çok topla oynamayı seven, gol bölgelerinde Eduardo kadar iyi olmayan bir oyuncuyla başlarız, nedeni ise ortasahada daha iyi top yapmak ve topa daha iyi sahip olmaktır. Ancak bu maçta Wenger Eduardo'yu sol önde kullanarak, adeta forveti ikileyip, deplasmanlarda Van Persie'nin geride kaldığı pozisyonlarda ilerde çoğalamama sorununu bu şekilde çözmeyi düşünmüş, ben dahiyane olduğunu düşünüyorum.

Song yerine Ramsey hamlesi(Song daha sonra sakatlanan Diaby yerine oyuna girdi): Bu hamlenin de özelliği bana göre yine bu tarz deplasmanlarda, bolca yakalanabilen kontra pozisyonlarında, ofansif düşüncesi, dripling yeteneği, futbol zekası daha iyi olan bir oyuncuyu kontra ataklarda ekstra olarak kullanma düşüncesi. Aynı şekilde Ramsey'in bugün yaptığı gibi kora kora savaş yapması da ortasahada Diaby veya Song gibi bir defansif gücün eksikliğini hissetirmedi.

İlk 15.dakikada şuursuz diyebileceğimiz bir baskı yedik, daha sonra oyunu toparlayıp üstünlüğü elimize geçirdiğimiz anda Fabregas'ın kullandığı kornerde Eduardo bomboş kaldı Eduardo vurmadan topa Zubar dokununca topu kendi kalesine yollamış oldu ve 1.0 öne geçtik. Bu golün ardından Wolves'in 90'lı yılların Amerikan filmlerindeki, lisenin başarıdan başarıya koşan efsane beyzbol veya amerikan futbolu koçuna benzer olan hocası, neredeyse bütün duran toplarda oyuncularının tamamını ileri çıkarttı böyle bir pozisyonda dakika 36'da bir serbest vuruştan dönen topta, Wolves defansını bizim sahamızın ortasından itibaren Eduardo ve Ramsey ile 2 ye 1 yakaladık, Ramsey driplingle ilerledi, Eduardo aşırdı rakibe çarpan top filelere gitti skor 2.0'a geldi. Daha sonra 45+1'de Van Persie'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Fabregas köşeye vurdu ve ilk yarı biterken maçta sona ermiş oldu.

2.yarı oyunu rölantiye alıp pozisyonlar bulduk, dakika 66'da kullanılan kornerde dönen topa, Arshavin nefis vurdu ve skoru 4.0'a getirdi. Eduardo-Rosicky, Arshavin-Nasri değişikleri yapıldı.
89'da kornerden yediğimiz golle maç 4.1'e geldi ve böyle sona erdi.

Maçın en iyi oyuncusu Ramsey idi. Defansif ve ofansif manada savaşı inanılmazdı. 18 yaşındaki bir oyuncu için bu deplasmanda müthiş bir iş yaptı, Wenger onu Fabregas'ın yerine değilde yanına düşündüğünü gösterdi, bugün çok müthiş bir deneyim oldu kendisi için.

Gibbs'te hatasız oynadı, Clichy'nin yokluğunu aratmadı.

Chelsea-Manchester maçının olduğunu bir haftada her ne olursa olsun kazanmak gerekiyordu, bunu bugün yaptık, tekrar gücümüzü gösterdik, şimdi milli maç arası ve ardından Sunderland deplasmanı, tebrikler herkese.

Tabiki en büyük tebrik maç skorunu maçtan önce 4.1 olarak bilen "Gunners"a geliyor.

Edit: Ayrıca maçta sakatlanan Diaby'nin umarız önemli bir sorunu yoktur.

4 yorum:

  1. Maç bir zayıf ülke takımına karşı oynanan avrupa kupası gibi başladı. Seyirci ıslıkları falan. Bu baskıyı 90 dakikaya yaymaları zaten imkansızdı. Bu bölümde golü yemediğinizde direncini kırarsınız rakibin. Biraz da beleş bir golle darbeyi vurduk. Maç sıradan bir maça döndü

    Vermaelen 10 üzerinden 10 aldı benden. Kendi görevini hatasız yaparken başkalarınında hatalarını sürekli kontrol etti. Kesinlikle inanılmaz bir oyuncu.

    Ramsey yaşına oranla fizik olarak güçlü olduğunu gösterdi. Henüz hızlı karar vermede eksiği var ancak bu zamanla aşılabilecek bir sorun.

    Song'suz başlamak belki de bir testti. Önliberosuz oyun adına. Ama girdikten sonra oyundaki rahatlama gözden kaçmadı.

    Şimdi benim ve her Arsenal'linin olduğu gibi iğrenç milli maç arası var. Bu arada sakatları iyileştirip Sunderland maçını kazanmaya oynayacağız.

    Ayrıca sanırım bu sezonki 4. doğru skor tahminim. Her seferinde bahis oynamadığıma yanıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. tebrikler arsenal, başka söze gerek yok =)

    YanıtlaSil
  3. nazar değmesin takımımıza

    YanıtlaSil
  4. o kadar silahımız varki kim oynarsa oynasın farketmiyor.şu takımda ilk 11 oynamayan isimlere bakın.Walcott,Nasri,Rosicky,Bendtner,Eboue,Song,Clichy,Denilson,Vela :))
    bence şuan avrupanın en organize ve en akıcı oynayan takımıyız.bu hafta kazanmamız iyi oldu şimdi rahatlıkla chelsea-man u macını izleyebiliriz.ordan gelicek bi beraberlik bizi cok rahatlatır.
    dipnot : Eduardo'nun golü harikaydı gerçekten.

    YanıtlaSil