07 Kasım 2009

Arsenal 6-0 Charlton Athletic (Premier Akademi Ligi)

3 maçtır galip gelemeyen Arsena U18 takımı bu sabah oynanan maçta Charlton Athletic'i 6-0 gibi müthiş bir skorla yenmeyi başardı.

Geçen 3 maçta muhtemel 9 puandan sadece 1'ini alabilen bir takım için imdada yetişen bir maç oldu. Charlton Athletic, Premier Akademi Ligi A Grubunda son sırada yer alıyor. Geçen sezon kazanılan ligde erken havlu atmamak adına alınması gereken bir galibiyetti.

James Shea ve Sean McDermott'un devam eden sakatlıkları nedeniyle kalede yine James Dunn vardı. Defansta ise yeni bir düzenlemeye gidilerek sağ beke Obed geçirilirken kart cezası biten Daniel Boateng stoperdeki yerini aldı. Ignasi Miquel'in bekteki partneri ise bu sezon 2. maçına çıkan Brislen-Hall oldu. Cedric Evina'nın 5 gün önce rezerv takımla maça çıkmasının bunda etkisi büyüktü. Benik Afobe tekrar forvetteki yerini alırken Jernade Meade yedeğe çekilerek Emmanuel Frimpong ve Sam Byles'ın yanına oturdu.

Dunn
Obed-Boateng-Miquel-Brislen-Hall
Yennaris-Henderson
Deacon-Aneke-Freeman
Afobe

Yedekler: Frimpong, Byles, Meade

Arsenal maça çok hızlı başladı ve henüz 3. dakikada Roarie Deacon ile öne geçti. 10 dakika sonrasında ise Luke Freeman farkı ikiye çıkardı. 35. dakikada Luke Freeman bir gol daha atarak ilk yarı skorunu 3-0 olarak belirledi. Luke Freeman bu gollerle sezondaki 9. golünü atmış oldu.

İkinci yarıda da durum çok farklı değildi. İkinci yarı başlayalı henüz 4 dakika olmuştu ki 46'da Roarie Deacon, 49'da Conor Henderson ile farkı 5'e çıkardı. Maçta son golü ise bitime beş dakika kala Nico Yennaris kaydetti.

Bu rahat galibiyetin ardından Arsenal U18 takımı üstüste Portsmouth ve Southampton deplasmanları oynayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder