08 Kasım 2009

Wenger: "Oynanmamış Bir Maçımızın Olması Bizi Avantajlı Kılıyor"



İlk yarıda 3.0 öne geçmek;

İlk 10-15 dakika baskı altındaydık, ancak daha sonra kontrolü ele geçirdik, daha fazla gol atabilirdik. Kontra ataklarda her zaman tehlikeli olduk, ikinci topları kaptığımız zaman gol atma defansif hatlarının arkasına atılacak toplarla gol şansımız çok yüksek oldu. Buraya gelince belki duran toplardan sıkıntı yaşabilirdik, ancak golü duran toptan atan biz olduk.

Volves'in duran toplardan kazandığı pozisyonlar;

Tahmin etmek zor, fakat toplama bakarsak 3 tane Tottenham'a 4 tane Alkmaar'a ve 4 tanede bugün attık. Ligde ise şu ana kadar 36 gol atmış durumdayız, bu tesadüf olamaz. Ancak genede ilk golü rakip atsaydı bu maç çok daha zor olabilirdi.

Arsenal'in defansı;

Herkesin ileri çıkabildiği bir oyun tarzımız var. Futbolda herşeye sahip olamazsınız ancak defans ve hücüm arasında iyi bir dengeye sahip olduğumuzu düşünüyorum ve gol yeme konusunda da bu kadar atmaya devam edersek bir sorun yok gibi görünüyor.

Alex Song neden başlamadı;

Onu dinlendirmek istedim.

Aaron Ramsey'in ikinci kez ilk 11'de başladığı Premier Lig maçında 90 dakika
oynaması;


İnsanlar onun 18 yaşında olduğunu unutuyor. Bu sene ona 15 ila 20 maç arası bir hedef koydum. 3 günde 1 oynadığımız zaman biraz rotasyon yapmak zorundayım ve 20 kişilik gerçek kadromuzda herkes inanılmaz bir seviyede, ve herkese şans vermelisiniz. Kendini çok geliştirdi. Muazzam bir gücü var ve şimdiden 18 yaşındaki bir oyuncu için iyi bir tecrübeye sahip.

Kadronun kazanma arzusu;

İnancımızı güçlendirmek istiyoruz, bundan en önemli şey herkesin birbiri için oynaması. Bununla birlikte performansımıza konsantre olacağız ve oyunumuzu geliştireceğiz, daha yüksek hızda, daha kollektif oyun oynayacağız.

Geçen yıl şampiyonluk yarışından koptuğunuz süreç hakkında;

Geçen yıl şimdiden dışında kalmıştık yarışın. 2 yıl önce kazanmak için çok çok büyük bir şansımız vardı insanlar bunu unutuyor. Geçen sene ise 14 maç yapıp 5 mağlubiyet almıştık ve şimdiden yarıştan kopmuştuk, şimdi herşey farklı, ayrıca oynamadığımız maçta bizi güçlü tutuyor. Gücümüzü, inancımızı tutup oyundan zevk almak gerek.

Chelsea Manchester maçı hakkında;

Çok ilginç olacak, beraberlik bizim için harika olur. Fakat en önemlisi iyi bir maç olması, şimdiden bu hesaplara girmek çok doğru değil. İyi maç olsun ve keyif alalım, kendi maçınızı kazandığınızda genelde bu tip maçları izlemekten keyif alırsınız.

Şampiyonluk yarışındaki takımlar;

Liverpool'u saymamak yanlış olur. Geçen sene bizim durumumuzda rakipler 2 maç kaybetmemişti, şimdi herkes 2 maç kaybetti, bu nedenle Liverpool ile aradaki fark çok büyümedi.

1 yorum:

  1. Arsenal'i diğer takımlardan ayıran özelliklerden biri. Wenger Ramsey'i 15-20 maçta oynatacağım diyor. Durum ne olursa olsun. Diğer takımlar bir oyuncuyu kullanırken kendisine başarı (kupa) getirebilmesi ile değerlendiriyor. Oyuncu kazanmak budur işte.

    YanıtlaSil