28 Ekim 2009

28 Ekim 2009 Arsenal 2-1 Liverpool (Carling Cup)

Fabianski ve Nasri'nin uzun süreli sakatlıklarından kurtulup takıma dönmeleri adına önemli bir maçtı.

Fabianski
Gilbert-Senderos-Silvestre-Gibbs
Eastmond
Bendtner-Merida-Ramsey-Nasri
Eduardo

İlk 15 dakikada iki takımdan da kontrollü bir oyun izledik. Liverpool Degen ile pozisyona girerken Silvestre'nin geri dönüşteki tembelliği göze çarptı. Arsenal ise Nasri, Merida ve Ramsey'le kaleye etkisiz şutlar gönderdi. İlk yarının ortalarında ise Bendtner'in gelişiminde büyük rolü olduğu atağı yine Bendtner öldürdü ve net bir pozisyonda şut çekemeden harcanmış oldu. Ancak saniyeler sonra Eastmond ve Gilbert'ın presiyle kazanılan topta Merida sol ayağıyla müthiş vurdu ve Arsenal'i 1-0 öne geçirdi. Golden sonra topu rakibe verip oyunu tutuyorduk. Ancak 26. dakikada Insua çok güzel bir gol attı ve skoru eşitledi. Bu golle aslında düşmüş bir Liverpool yeniden kıpırdanmaya başladı. İlk yarının son 15 dakikasında ise yeniden topla bir şeyler yapmaya çalıştık ve Merida ve Bendtner ile pozisyonları bulduk. 43. dakikada kornerler ile baskı kurduk. Kalecinin hatasından Liverpool kalesi 15 saniye kadar boş kalmasına karşın yaşanan karambolde topu kolaye vuracak pozisyonu bulamadık. Son bölümlerde tempo yakalansa da etkili bir pozisyon olmadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İlk yarıda dikkati çeken unsurlarda Arsenal'in yeterli pas trafiğini gerçekleştirememesi ve bu yüzden Nasri'nin ayağına bakan bir oyun oynaması mevcut. Bundaki bir etken de Liverpool'un kendi sahasında kalabalık bekleyerek top ayağında olana 2 kişi ile basması oldu.

İkinci yarıya çok hızlı başladık. Gelişen atakta Merida'nın ceza sahası içine attığı pası Ramsey'nin ayağından çalan Bendtner rakibinden hızlı bir şekilde sıyrılarak önünü boşalttı ve topu tavana çakarak skoru 2-1'e getirdi. 2-1'den sonra Liverpool'un gole ihtiyacı ile daha tempolu bir maç yaşanmaya başladı. 63. dakikada Silvestre ilk yarıdaki hatasını telafi edecek hamlesini N'Gog'a yaptı ve pozisyonu başlamadan bitirdi. 2-1 önde olmamıza ve Liverpool'un bizim sahamızda topla oynamasına rağmen kontra bulamamak aklıma son 2 maçımızı getirdi. 74. dakikada iki takımda değişiklikler yaparken Liverpool N'Gog-Benayoun değişikliği ile golü bulma amacındaydı. Arsenal de ise Eastmond-Randall ve Bendtner-Watt değişiklikleri yapıldı. 77'de ise Liverpool'un 20 milyonluk sakatı ilk kez takımla maça çıktı. Bu değişikliklerin hemen ardından Watt golle burun buruna geldi ama dengesini kaybedince etkili bir şut çekemedi. 80. dakikada ise yüreğimiz ağzımıza geldi ancak Babel topa dokunamadı ve bizi rahatlattı. Hemen ardından Eduardo iki kişinin arasında müthiş sıyrıldı çaprazdan şutunu çekti ancak kaleyi tutturamadı. Değişiklikler iki takımı da olumlu etkiledi ve pozisyonlar birden artmaya başladı. Maçın Arsenal adına son değişikliği de Merida-Coquelin oldu ki bu değişiklikle skorun korunmaya çalışıldığı anlaşılabilir. Duraklama dakikalarında yaşanan panik anı dışında son dakikaları iyi ve gerektiği şekilde oynadık ve çeyrek finale yükseldik.

Sürekli Arsenal maçlarını izlediğimizden dolayı gördüklerimize oranla yeterli pas alışverişinin yapılamaması biraz keyifsiz bir maça neden oldu. Sonuç güzel, goller güzel artık önümüzde ezeli derbi var. O maçta futbola, heyecana ve gerilime doyacağımızı düşünüyorum.

3 yorum:

  1. bence iyi oynadık.nasri inanılmaz oynadı bunun en önemli nedeni ortada serbest oynamasıydı.ilerki günlerde formayı kapacağından şüphem yok.2.yarıda sag kanatta liverpoolluları pazara götürdüğü videoyu bulsak süper olur:)
    bendtner olayında gercekten sabrım taşıyo.gol harici olumlu bir hareketi yok.her pası rakibe gitti.bu adam sağ kanatta oynayamıyorum diyor göz göre göre wenger buna göz yumuyor.bu maçtan sonrada artık sağ kanat oynarsa dicek bişeyim kalmıcak gerçekten.tek forvet oynasa daha rahat bi galibiyet alırdık diye düşünüyorum çünkü orda pivot bir santrafor aradık ki eduardo'da bu tarz bir oyuncu değil.
    gilbert cok istekliydi , senderos'da çok iyiydi ve savunmada vermaelen'le gallas'ın rakibi olduğunu gösterdi.savunmamız emin ellerde diyebiliriz bu sene.önemli bir galibiyetti zevkli bir karşılaşma oldu tebrikler çocuklar.

    YanıtlaSil
  2. ilaç gibi gelen bir galibiyet. oldukça iyi bölümlerimiz oldu, sıkıntı çektiğimiz anlarda oldu. ne olursa olsun loserpool loserpooldur, böyle bir maçı bu kadar genç bir kadroyla kazanmak güzel.

    nasri'nin geri dönüşü çok iyi, fabianski çok iyi, bendtner'in gol vuruşu torres, merida gol süper oyunda pek görünmedi, ramsey akıllı, gilbert-gibbs nefis, senderos-silvestre beklenenden iyi, eduardo yalnız kaldı ama iyi.

    hakem dediğin de böyle olur dedirtti, helal olsun.

    westham maçıyla ilgili penaltı videosu var, onu siteye koyacağım yeri geldiği zaman. komedi mi değil mi, anlamak istemeyenler bbc spikerini dinlesinler.

    herkese iyi bayramlar:))

    YanıtlaSil
  3. @Ryuzaki,

    hocam bentder daha 21 yaşında.Tek forvet oynadığı zaman yaptıklarını danimarka milli takımında goruyoruz gol atmadan geçtiği maçların sayısı cok az ve wenger onu cok yonlu olarak kullanmak istiyor yaşıda bu duruma cok musait kendini daha cok geliştiriceğine inanıyorum hem merak etme hocam ''Wenger always has a plan.'' :)))

    YanıtlaSil