11 Temmuz 2008

Nasri Hayırlı Olsun


Umarım başarılı bir kariyeri olur. Enteresandır, 2 adet Marsilya-Beşiktaş maçı izledim, Niang kadar gözüme çarpmadı. Belki bunda Beşiktaş orta alanının iyi alan parsellemesi vardır (ehehe). Sanırım Nasri, Fabregas gibi orta ikilide oynamaktan çok kanatlarda ve forvetin yanında değerlendirilecektir. Rosicky'nin akıbeti verimi belli değilken, Hleb yolcuyken, Eduardo'nun da hali ortadayken yapılması gereken bir transferdi. İsim olarak o olur bu olur ama mevki olarak gerekliydi.

Bir an önce takıma adapte olması lazım. Zira bence Arsenal, dünyada en zor adapte olunacak takım. Çünkü Arsenal, dünyadaki takımların hiçbirisine benzemeyen bir oyun felsefesiyle oynuyor. Dar alan, yüksek tempo, hızlı pas... Bir nevi basketboldaki hareketli hücum. Bakın bu oyun düşüncesini zihinsel olarak kaldıramayan Diarra tutunamadı. O kadar yetenekli olmasına rağmen her maç sırıttı, bağırdı ben bu takımda oynayamam diye ve gitti. Flamini'nin Diarra'dan üstün olan yönü nedir? Wenger'in oyun anlayışını Diarra'dan daha iyi kavramış olmasıdır. Diarra, topu alacak, kafasını kaldırıp etrafa bakacak, o ara biri basacak, dur diyecek şunu da bir geçeyim. Bu uymaz işte Arsenal'e.

Nasri'de, yeteneğinin yanı sıra bu mental olgunluk var mı bilmiyorum.

2 yorum:

  1. ya iyi güzel de bu takım böyle yönetilmez yaa... al adamı sat 30'a, al 7-8'e yetiştir onu da sat, bu ne ya?

    YanıtlaSil
  2. 8 sene sonradan geliyorum adamın saçları sarılaştı,saç şekli değişmedi. Sevilla da son 1 gündür.İnanır mısınız son dakika da Sevilla araya girmese Beşiktaş'a transfer oluyordu.. kısmet değilmiş.. önümüzdeki Nasrilere bakıyoruz.

    YanıtlaSil