16 Ağustos 2012

Van Persie Manchester United'da

23 milyon sterlin'e Manchester yolunu tutmuş Robin van Persie. Zaten gideceği çok önceden belliydi, üzülmenin alemi yok. Giroud da bunun için alındı. İnşallah yerini doldurur diyelim.

van Persie'nin kazandırdığı para ise fena değil. zaten 29 yaşında olduğundan sözleşmesini yenilesek de bu miktarın çok üstüne satabileceğimizi düşünmüyorum. Yine de oyuncumuzu iyi paraya satmak bizi sadece büyük tüccar yapar, büyük takım değil. Örneği Türkiye'den verelim; Kayserispor yıllardır transferlerden büyük gelirler elde etti. Ucuza aldılar pahalıya sattılar, en son örneği de Amrabat. Peki Kayserispor bir şampiyonluk tatmadıkça bırak 5 yılı, 50 yıl sonra "büyük takım" sayılabilecek mi? Bir Trabzonspor olabilecek mi Kayserispor? Her ne kadar İngiltere'de işler Türkiye'ye paralel yürümese de Arsenal'in 03-04'ten bu yana küçülmesini makul gösterecek bir sebep de yok. Ayrıca bir Cristiano Ronaldo => Real Madrid transferinden kazanılmış parayı da yıllardır kazanamadık. Dileyen buyursun baksın:

http://www.transfermarkt.de/de/fc-arsenal/transfers-alle/verein_11.html

Bu seneki öncelikli hedefimiz Song'u Real Madrid veya Barcelona'ya kaybetmemek olmalı. O da giderse bu takımda kalması gerektiğine kimseyi inandıramayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder