29 Ağustos 2011

Gerçek Problem Ne

Maç sonrası röportajdada Wenger'in belirttiği oyuncu maaşlarının düşüklüğü, son yıllardaki başarısızlığın genel tanımı.

Chelsea ile birlikte başlayan, City ile zirveye ulaşan bu dengesizlik artık bu ligde bu maaş skalasıyla başarılı olmayı imkansız hale getirdi. Ancak Lille'den oyuncu alabilir hale geldik. Eskiden Dortmund'dan Rosicky'i, Stuttgart'tan o dönem Barcelona'nın istediği olan bir oyuncu olan Hleb'i dahi alabilirken, şu anda aldığımız oyuncuların kalitesine bakarsak(Gervinho,Chamakh vs) aradaki uçurumun ne derece büyüdüğünü anlayabiliriz.

Nasri,Clichy gibi takımın as 2 oyuncusunu aynı takım transfer edebiliyorsa burda suçlu olan bu maaş dengelerini yanlış ayarlayan yönetim ve ceo'dur. Nasri'ye önerdiğimiz kontrat teklifi yıllık 5'i bile bulmuyordu, City'den yaklaşık olarak 10 alıyor Nasri.

Wenger transfer yap demek kolay, ancak alabildiğimiz oyuncuların kalitesi ortada. Yıllık 3 milyona artık hiçbir üst düzey oyuncu alamazsınız.

Seneye Sagna sanki 3.4 milyona oynamayı kabul edecek mi sanıyorsunuz? Vermaelen peki? Burda Wenger'in transfer yapmak istememesiyle ilgili bir durum yok. Bu paraya alacağımız oyuncular ortada kimsenin hikaye yazmasına gerek yok. Son dönemlerde yaptığımız transferlerin oynadıkları kulüplere bakın.

Koscielny Lorient, Gervinho Lille, Vermaelen Ajax , Sagna Auxerre. Bunlara rağmen bu oyunculardan 2 tanesi dünya çapında oyuncular şu anda. Bu maaş dengesiyle bence bu transferleri yapmak bile büyük başarıdır. Eskiden Alman liginin en yetenekli oyuncusu Rosicky'i anında alabildik. Şu anda Nuri Şahin'i alabilir miydin? Clichy'i takımda tutabildin mi?

Wenger Roma'dan De Rossi'yi almak istemez mi sizce? Yıllık 7 milyon verirsen gelir. Ama veremiyosun çünkü takımın 3.4 sene banko oynayan adamı bile 5 almıyor.

Bu döneme ayak uyduramadığımızı kabul etmek gerekiyor, bu hatanın en büyük sorumlusu bu finansal dengeyi oluşturamayan yönetimdir, ardından tabi ki Wenger'dir.

Yeni transferimiz Monaco'nun koreli forveti oldu. Yani çok fazla birşey araştırmaya gerek yok, şu transfer bile takımın ne durumda olduğunu çok açıkca ortaya koyuyor.

Eğer Arsenal en azından Manchester United gibi bir denge tutturabilirse ki bu da, Usmanov ve Kroenke'nin takıma para basmasından geçiyor, o zaman 1.2 yıl içerisinde çok rahat bir şekilde şampiyonluğa oynar bir takım haline gelecektir. Yetenekli oyuncu dünyada çok var. Mevcut takımdada var. Ancak şu anda bir Hazard bile 35 milyon ediyorsa ortada ilginç bir durum var.

Arsenal'in şu politikasıyla şampiyonlar ligine kalması ve ligde ilk 6 içerisinde olması çok büyük bir başarıdır.

Manchester United'dan Nani-Rooney-Evra'nın gittiğini düşünürseniz durumu çok daha iyi anlayabilirsiniz.


Edit: Bir diğer transferimiz de Fenerbahçe'den oldu. İzliyoruz.

2 yorum:

  1. sanırım transferi bitirdik..gelen oyuncular:

    arteta-mertesacker-benayoun-andre santos-park chu young

    tam bahsettiğin kalitede isimler..

    YanıtlaSil
  2. Yanlış anlama da Denilson, Diaby, Bendtner gibi saçma adamlara bi alay para verip de bütçeni adam gibi kurmazsan City, Chealsea gibi takımlara suç atamazsın.

    Sana sırasıyla şu yazıları tavsiye ederim.
    http://www.manilovefootball.com/2011/09/boyle-gecti-bir-transfer-donemi.html

    http://www.manilovefootball.com/2011/09/yetmez-ama-evet.html

    http://www.manilovefootball.com/2011/08/bu-senin-eserin.html

    YanıtlaSil