03 Eylül 2011

Yeni Transferler

Dediğimiz gibi bu maaş politikasıyla alabilceğimiz oyuncuların maksimumunu aldık. Sonuçta bu kadro United, City ve Chelsea ile yarışamaz ama ilk 4 mücadelesi yapabilir. Oyuncuları inceleyelim.

Arteta. Önemli bir oyuncu, Everton'da iyi işler yaptı ama sakatlık problemleri de yaşayan bir oyuncu yaşı belli bir seviyede, ilk 11'de başlaması garanti isimlerden olur. Şu anda ortasahada çok eksik durumdayız.

Mertesacker. Alman milli takımında zaman zaman görev yapan hava toplarında etkili kaliteli bir oyuncu. Bence faydası olur, Koscielny-Mertesacker-Vermaelen gibi 3 tane iyi stoperimiz oldu.

Dos Santos. Fenerbahçe'de yakından takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Bence Arsenal'e uyabilir ancak sol bekte karşısında Nani'yi, Nasri'yi savunabilecek bir oyuncu değil. Ancak zaten bunları Clichy'de savunamıyordu.

Benayoun = Rosicky

Park. İyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Eduardo gibi etkili olabilir.

Görüldüğü gibi bu transferler Arsenal'i şampiyon yapmaya yetmeyecektir. Arsenal yönetimi şuna karar vermeli. Arsenal şampiyonluğa oynayan bir takım mı olmalıdır. Yoksa ilk 4'e mi?

Arsenal'in geçmişi bellidir. Arsenal hep şampiyonluk parolasıyla sezonlara başlar. Ancak bu seneki planlamayla görüldüki Arsenal artık bir ilk 4 kovalayan, eski Everton, yeni Tottenham tarzı bir takım haline gelmiştir, getirilmiştir.

Bugün Arsenal Arteta gibi B sınıfı bir oyuncunun transferine bu kadar sevinebiliyorsa, demek ki zamanla taraftar profili de değişmiştir.

3 yorum:

  1. Nerelerdesiniz hocam siz yahu forum öldü vallahi canlandıralım artık sinerji vakti :)

    YanıtlaSil
  2. Bu takımla neler başarılabilir? Wenger'in kafası böyle. İzleyip göreceğiz pek ümit olmasa da. Wilshere sakatlandı. Böyle sakatlıktan çeken bir takım daha yok

    YanıtlaSil
  3. Ben mevcut durumdan dolayı Wenger'e bu denli suç yüklenmesini doğru bulmuyorum. Bence her Arsenal taraftarı yarın Wenger istifa etse takım daha iyiye mi yoksa daha kötüye gider bir düşünmeli.

    YanıtlaSil