06 Aralık 2010

Manchester United Maçı ve Değerlendirme

5 hafta öncesinde kendimize rakip olarak görmeye çekindiğimiz o kadar güçlü bir Chelsea vardı ki, açıkcası öyle bir takım karşısında bu takımın şampiyonluk yarışı yapamayacağının çok açık olduğunu düşünüyorduk. Ancak 5 hafta içerisinde işler tamamen tersine döndü, içeride Tottenham maçını vermemize rağmen 16.hafta itibariyle liderlik koltuğuna oturduk, Chelsea'yide 2 puan geride bıraktık.

Bu tabloda artık en büyük rakibimiz Manchester United gibi gözükmekte, çok tecrübeli bir kadroya sahipler, Ferdinand-Vidic gibi dünyanın en iyi ikililerinden birine sahipler, bize karşı sağladıkları en büyük avantajda bu ikili ve kalecidir bence. Bunun yanında geçmiş yıllarda Ronaldo+Rooney kombinesiyle döktüren takımdan Ronaldo'nun gitmesiyle birlikte takımın eski akıcı gücünü kaybettiği geçen yıldan bu yana ortada.

Kadro kalitesinin ve tecrübesinin yanısıra, Manchester'ın geçmiş yıllarda bize karşı sağladığı en büyük avantajlardan biride tabii ki Ferguson'un hakemler üzerinde yarattığı büyük etkiydi. Ancak artık son yıllarda Wenger'inde bu durumda Ferguson'dan aşağı kalır bir yanı olmadığını görüyoruz. Bu nedenle bu konuda artık bir dezavantajımız kalmadı.

Kadrolar için daha erken olsa da, Fabregas'ın Manchester United maçına yetişeceği belli gibi. Bu bizim için çok önemli çünkü o bölgede rakibin oldukça güçlü oyunculara sahip olduğunun farkındayız hem defansif hem ofansif açıdan ortasahada oyunun hakimiyetini, Arshavin-Song-Wilshere-Fabregas-Nasri 5 lisi ile ele almak lazım. Ancak belki bu maç Wilshere için biraz fazla ağır gelebilir mi diye düşünmek lazım, orada her ne kadar 22 yaşında olsa da 4.5 yıldır Arsenal A takımıyla çok önemli maçlara çıkmış bir Denilson gerçeği var, defansif açıdan o bölgede Wilshere'dan daha korakor savaşabilecek birisi. O nedenle o tercih edilecektir tahminim.

Bu maçta Fabregas-Arshavin-Nasri üçlüsünün de savunmada büyük işler yapmak zorunda olduğunun farkındayız. Çok fazla top kaybı yapan bir Arshavin örneği var önümüzde, bu maçta hücuma çıkarken yapılacak her top kaybı, müthiş bir kontra takımı olan Manchester United'a pozisyon verecektir. Bunu gözardı etmemek lazım.

Ben oyunun genelinde sahada kontrolü ele alacağımızı düşünüyorum, bunu Fergusonda düşünüyordur bence. Ancak elinizde Rooney gibi bir silah ve onu besleyecek ortasaha oyuncularınız varsa bence oyun hakimiyeti çok ciddi bir sorun yaratmıyor. Tabii ki karşı tarafından Squillaci-Koscielny gibi bir stoper ikilisi varsa. Duran topların önemini belirtmeye gerek yok. Ancak Manchester temel amacı bizim defans ikilimizi Rooney ve belkide Berbatov'la birlikte patlatmak olacak. Yeri geldiğinde önde basıp top tekniği zayıf olan stoperlerimizi uzun oynamaya sevkedicekler.

Büyük maçlarda en önemli şey efektif olmak. Geçen yılki Manchester deplasmanını hatırlayın maç boyu mükemmel bir futbol oynayan Arsenal ancak maçı kazanan Manchester United. Artık bu düzey futbolda basit hatalara ve çok net gol pozisyonlarının kaçmasına yer yok. Bizde bu kalite var, yeterince tecrübemiz ve kuvvetimiz de var. Bu maçta asıl korkması gereken Manchester United. Çünkü şu anda Premier Lig'in en iyi ortasahası Fabregas ve şu anda Premier lig'in en formda oyuncusu Nasri Arsenal ortasahasında oynuyor.

Haftaiçindeki Partizan maçında Nasri, Arshavin, Song ve Chamakh'ın kesinlikle dinlendirilmesi lazım. Herkese iyi haftalar.

4 yorum:

  1. partizandan sonra o maça 5 tam günümüz var.oyuncular fit durumda olacaklardır.defansta squillaci-djourou ikilisi oynayacaktır,koscielny 3 hafta yok.bu ikili hava toplarında,fizik mücadelesinde iyi fakat;hızlı ve hakim fovetler sorun yaratabilir.orta sahamızın onlardan daha iyi olduğu bir gerçek,forvette van persie olsa daha mı iyi olur acaba?sagna ve clichy'e defansta stoperleri toplamak düşecektir.malum,şu an united kanatları biraz kırık.fabregas,arshavin ve nasri maçı bize getirecektir.

    YanıtlaSil
  2. Tam theo walcott tarzında bir maç.Evra'nın belini kırar geçirir oradan,sagna'da bindirme yaptımı sağ kanat bizde.Kesinlikle walcott bu maçta 11 oynamalı diye düşünüyorum.Van persie'ye gelecek olursak serkan onun için tam dönüş bu maç olabilir bence.Sol ayağını iyi kullanan bir isim ceza alanı dışından bir gol bekliyorum bu maç Arsenal'den.İlk golü mutlaka biz bulmalıyız mutlaka.

    YanıtlaSil
  3. Wojciech Szczesny oynuyormuş kalede.Umarım kendini paralar ölümüne oynarda kendini ispatlar ya.Yine basit goller ile vermeyelim şu maçı.

    YanıtlaSil
  4. 1 puan alabilirdik ya yine yenildik çok üzücü bir durum gerçekten de.

    YanıtlaSil