28 Aralık 2010

27 Aralık 2010 Arsenal 3-1 Chelsea Maçı(Devam)

Maçın daha geniş bir analizini yapmak isterim.

Öncelikle Ancelotti'nin bize uyguladığı taktik, iki stoperin tek forvetimizi etkisiz hale getirmesi. Kanatları kapatarak, bindirmelere izin vermemek. Fabregas'ı marke ederek top almamasını sağlamak. Ancelotti bu maça kadar bunların hepsinde başarılı oluyordu.

Aslında bölüm bölüm ilk yarının özellikle ilk bölümlerinde Fabregas'ın kaybolduğunu gördük biraz, Djorou hatta Koscielny oyun kurup pozisyon verdiğimiz bir an da oldu. Ancak Fabregas çok koştu, top istedi sorumluluk aldı ve bu da müthiş bir oyunla geri döndü kendisine.

Chelsea'nin ofanstaki en büyük avantajı bekleriyle oynadıkları hızlı hücumlardı, Ferreira'nın karşısına Nasri'yi, Cole'un karşısına da Walcott'u koyarak Chelsea'nin bu seçeneğini de yok etti diyebiliriz. İlk yarıda özellikle son bölümlerde çok aciz bir Chelsea izledik. Sadece Malouda ve Drogba'nın ayağına bakan bir Chelsea buna karşılık ortasahada oldukça bilinçli paslaşan pozisyonlar bulan bir Arsenal vardı. Bunun meyvesini de hemen aldık. Golün o dakikada gelmesi çok önemliydi.

İkinci yarıya Chelsea Mikel-Ramirez değişikliği ile başladı. Ramirez'in hızından yararlanmak istedi Ancelotti herhalde. Ancak bu Fabregas'ın daha boş alanlar bulmasına yaradı. Mikel çok statik ve pozisyon bilgisi yüksek bir oyuncu olduğundan Fabregas gibi playmakerları zorluyor, Ramirez daha pır pır bir oyuncu. 2.golde Chelsea'nin hiç yapmaz denilen çok basit bir hatasından kaynaklandı. Ardından gelen şokla 3.golü de bulup maçı bitirdik.

Fabianski: Çok az iş düştü ancak kornerlerde hata yapmadı.

Sagna: Bu yıl Barcelona'da dahil olmak üzere her takımın ilk 11'ine banko yazacağı bir adam.

Djourou: Ortasahadan devşirme bir oyuncu bu nedenle ayağına hakim boyu çok uzun. 1 yıl sakat kaldıktan sonra yavaş yavaş toparlanıyor, bugünkü galibiyetin mimarlarından biriydi.

Koscielny: Korkusuz bir oyuncu, yer yer pozisyon hataları yaptı, ancak kestiği toplarda bunları kapattı.

Clichy: Sağlamdı, hatasız oynadı.

Song: Sezonun en iyi maçını oynadı. Gol attı, ortasahayı tuttu. Müthiş paslar verdi.

Wilshere: Bu yıl oynadığı 21.maç, bu yaştaki bir oyuncu için çok fazla gibi gözüksede. Bu denli kuvvetli bir oyuncuyu Arsenal'de uzun süredir görmemiştim.

Fabregas: Kaptanın klası ortada, onun fit bir şekilde oynadığı maçı kaybetmemiz çok zor.

Walcott: Sene başında mükemmeldi, yaşadığı sakatlıktan yeni toparlanıyor. Bugün attığı gol ve asistiyle bana göre maçın adamıydı.

Van Persie: Oldukça iyiydi, Terry ve İvanovicle iyi baş etti, Chamakh ile aralarında büyük bir savaş olacak.

Yedekler

Diaby: 2 aydır yoktu ancak hazır gördüm. Oldukça fayda sağladı. Wigan maçında kullanabiliriz.

3 yorum:

  1. Drogba'yı döndürmedik :) ama kan çekti muhtemelen, dayanamadı bu sefer asist yaptı bu kötü formda olmasına rağmen.
    Çok kritik bir galibiyet oldu ve umut aşıladı gerçekten. Wilshere yorumlarına katılıyorum, sağlam ve sessiz geliyor..
    Mayıs ayında Wenger'in yaptığımı bi yorum paylaşmak isterim onun hakkında:

    " Fabregas’ı 18-19 yaşındayken 4-4-2 sisteminde Vieira ile beraber oynatmayı denedim ve olmadı. Vieira’yı gönderme kararı almak zorunda kaldım. Fabregas 19 yaşındaydı; onu kenarda tutsaydım başka bir takıma gitmek isteyecekti. Bu gençliğinden beri verdiğimiz emekleri riske atmaktan başka bir şey değildi. Şimdi de aynı sorunu Jack Wilshere’le yaşıyorum. Henüz 17 yaşında, her maçta oynaması mümkün değil. Ama gelecek yıl tamamen hazır olacak ve her maçta oynamak isteyecek. Şimdi onun pozisyonuna başka birini transfer edersek, seneye ayrılmayı talep edecek."

    alıntı:(http://medreruno.blogspot.com/2010/06/modern-donem-filozoflar-2-arsene-wenger.html)

    YanıtlaSil
  2. 3 attık ne ne 3ler kaçırdık gerçekten eze eze yendik ama asıl sınav barcelona maçı ingilizler zaman zaman barcelonaya ters gelebiliyor chelsea ve liverpool örneği gibi bakalım ne olacak bu maçla ilgili analizlerinizide bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. manu berabere kaldı yaşasın

    YanıtlaSil