27 Aralık 2010

27 Aralık 2010 Arsenal 3-1 Chelsea Maçı(Premier Lig)

Fabianski

Sagna-Djorou-Koscielny-Clichy

Song

Fabregas-Wilshere

Walcott-Van Persie-Nasri

Chamakh ve Arshavin yerine Walcott ve Van Persie tercih edilerek çıkıldı maça. Walcott Cole'un etkinliğini sıfıra düşürdü. Mükemmel bir maç oynadı, defansif ve ofansif anlamda hatasızdı. Maçı da 1 asist ve 1 golle tamamladı.

İlk yarı oyunun tamamen hakimi bizdi, yarı biterken attığımız gol bize çok iyi geldi. Chelsea geçen yılki Chelsea değil, ancak oldukça kuvvetli bir kadroyla çıktılar maça böyle bir maçta 3.0 öne geçip maçı kapatmak her takımın harcı değil.

Fabregas-Wilshere-Song üçlüsü mükemmel oynadı, oyunu çok iyi tuttuk ortasahada. Rakibi hataya zorladık, Chelsea çok durağan kaldı oyun içerisinde sadece Maloudanın bireysel yetenekleriyle birşeyler yapmaya çalıştılar. Fabianski özellikle ilk yarıda hayatının en rahat maçlarından birini çıkardı.

Fikstürü eritiyoruz, şu anda Manchester United favori gibi gözükse de, bu galibiyet yarışa bambaşka bir boyut getiricek, belki Ancelottiyi görevden edebilir bu sonuç.

Herkese iyi haftalar diliyorum.

8 yorum:

  1. wilshere ne kadar yetenekli bir genç olduğunu bu gece de gösterdi. çok hırslı kararlı ve savaşan bir oyuncu umarım bu halini ilerleyen yaşlarda devam ettirir.Terry'den nefret ediyorum bu kadar pis bir oyuncu olabilir mi? Clicy'ye değinmek istiyorum sadece hızlı başka hiç bir katkısı yok takıma.Defansta patlamaya hazır bir bomba gibi. Squillaci'nin oynamaması çok iyi oldu yazın kesinlikle gönderilmesi gerek. RVP de ilk defa yere düşüp sekmeden kalktı bu da önemli bir nokta galiba :)

    Son olarak Walcott Fabregas'ın asistiyle attığı gol için "Fab'la iraz Fifa 2011 oynamıştık attığı pas x tuşuna basmak gibiydi" dedi :)

    YanıtlaSil
  2. helal olsun aslanlara 5 yıldır bu günü bekliyorduk

    YanıtlaSil
  3. İsteyince oluyomuş demek ki (:

    YanıtlaSil
  4. geçen seneki 0/4 ten sonra bu galibiyet harika oldu. şampiyonluk kounusundaki en büyük sıkıntımız man utd. ve chelsea'ye karşı olan mağlubiyetlerimizdi. bugün bunu aşmış olmamız bu sene için umutlandırıyor beni.

    YanıtlaSil
  5. bu ne bicim istir anlamadim. hic boyle isteksiz ve oyunu kabul etmis bir chelsea beklemiyordum. adamlar tamamen kendi yari sahalarinda kabul ettiler oyunu. kontraya ciktilarinda bile cok derli toplu oynayamadilar. zaten benim anlayamadigimda bu, chelsea oyunculari bireysel olarak bana arsenal oyuncularinda daha iyi oynadilar gibi gelsede, forvet hattinda chelsea oyunculari bitirci butunlugu saglayamadilar. belki bunda en buyuk etken deplasmanda oynuyor olmalariydi. bu durum bana manu deplasmanina giden arsenali hatirlatti. ancak orada da arsenal durumu evinde oyunayan manu ya hic benzemiyordu. bence bu durumda manu bizden daha onde gibi duruyor ama manuda cok surekli beraberlik aliyor. sadece bize gelince deli gibi oynuyorlar.
    icimde sampiyonluk adina cok buyuk umut var ama manu yu ikinci devre yenmeden sampiyonluk cok uzak gozukuyor.

    YanıtlaSil
  6. @adsız nasıl daha iyi gelmiş ya gol dışında chelsea adeta yoktu golde basit bir duran top ayrıca manuyu gözümüzde büyütmeyelim onlarda önceki senelerdeki gibi değiller ve fikstürleri zor chelseadan çekiniyordum ama onlarda dağıldı ben çok umutluyum gerçek bu sene arsenal için sakatlıklar olmadığı sürece manudan 1adım öndeyiz fikstürü katınca

    YanıtlaSil
  7. @adsiz heralde manu arsenal macini izlemediniz. o maci izleseydiniz hic boyle konusmazdiniz. manu lu oyuncular bizim topculari ilk yarininin ilk 5 dakikasi haric top gostermediler. top bizim ayagimiza geldigi her defasinda adamlar uc kisiyle pres yapitilar topu almak icin ama top onlara gectiginde bizim topcular pisirik bir sekilde savunma yaptilar manu lu oyunculari hic isimadilar. diyebilirsin ki o maci deplasmanda oynadik o yuzden durum oyleydi ama chelsea macini iceride oynadik, yinede durum degismedi bu seferde chelsea cok pisirikti o nedenle oyunun kontrolu genelde bizde kaldi. yani bu demek oluyorki manu yu yenmeden bizim icin sampiyoluk hayal

    YanıtlaSil
  8. @adsiz:)bu ne sürekli adsız:)bakın dedim sizde manu deplasmanda yine takıldı 8maçta 7 beraberliği var bu takımın size çıkacağı deplasmanları sayayımmı?chelsea,tottenham,liverpool ve arsenalimize gelecekler tabiki yenmemiz gerek o ayrı bir konu ama bu senede artık şampiyon olamazsak sanırım hiçbir sezon olamayız

    YanıtlaSil