03 Ağustos 2010

Sezon Başlarken -1-

12 gün kaldı ilk lig maçımıza Liverpool deplasmanına gideceğiz. Fikstür hesaplarını daha sonraya bırakacağım, ilk maçtan itibaren puan hesaplarına kafa yormaya başlayacağız yine.

Biraz oyunculara bakalım, öncelikle 1 sezon daha tecrübelendi hepsi, sezon başı hazırlık kampında ve dünya kupasında gördük. Muhtemel kadromuzu yapalım;


Kaleci: Almunia 33 yaşında. En çok tartışılan bölgemiz. Ben kötü bir kaleci olduğunu düşünmüyorum ancak, Arsenal'in 1 numarası olcak kariyere sahip değil. Transfer gelmezse yer onundur.

Sağ bek: Sagna 27 yaşında, tecrübeli bir oyuncu Fransa milli takımının hiç tartışmasız sağ beki. Pek fazla söylenebilecek bir şey yok hakkında. Karakteri saha içindeki özverisinin farkındayız zaten. Bu sezon ondan maksimum bekliyoruz.

Sağ Stoper: Koscielny 25 yaşında, yeni transferimiz Emirates Cup'ta kötü bir görüntü çizmedi, Legia Warsaw maçında da izleyeceğiz, iyi bir oyuncu olduğu kesin ancak uyum süresini Vermaelen gibi kolay atlatabilecek mi göreceğiz. Bence Wenger'in tercihi bu yönde olacak.

Sol Stoper: Vermaelen 25 yaşında, hakkında ne söylesek az gelir bence, Belçika milli takımı kaptanı, saha içindeki davranışları, karakteri, yetenekleri, futbol bilgisi, herşeyiyle tam bir top-class oyuncu. Arsenal'e ileride kaptan olacak yegane adamlardan biridir. Allah sakatlık vermesin.

Sol bek: Clichy 25 yaşında, çok uzun süredir Arsenal'de, geçen yıl ciddi bir sakatlık problemi yaşadı, şimdi oldukça fit görünüyor. Arsenal'in her zaman en çalışkan isimlerinden biridir, hala da öyle, artık kendisinin önemli bir rakibinin olduğunun farkında eğer maksimumu veremezse Gibbs o formayı giyer bir daha da zor çıkartır.

Önlibero: Song 23 yaşında, geçen yıl izlediğimiz Song'un üstüne söz söylemek pek yakışık almaz, bu yılda daha da olgun bir Song göreceğimizi umuyorum. Başarının kilit bölgelerinden biri olan bir mevkide oynuyor, güveniyoruz.

Ortasaha: Fabregas 23 yaşında, bu transfer söylentileri onu nasıl etkiledi göreceğiz, Nasri'nin o mevkide ne kadar çok oynamak istediği çok açık, takımın kaptanı nasıl bir reaksiyon verecek göreceğiz.

Ortasaha: Diaby 24 yaşında, bu yaz dünya kupasında Fransa'nın en iyisiydi. Takımın yetenek ve teknik altyapı olarak Van Persie ile birlikte en iyi oyuncularından biri, bu sene bizim için çok büyük bir anlamı olacak.

Sağ açık: Nasri 23 yaşında, sezon öncesini müthiş geçiriyor. Kaydettiği gelişme inanılmaz. Asıl mevkisi olmamasına rağmen onun yeteneklerinden faydalanmak gerekiyor.

Sol açık: Arshavin 29 yaşında, nasıl bir allah vergisi yeteneği olduğundan bahsetmeye gerek yok. Arshavin gerçek performansını sergilerse bu takım kupa kazanır, bu kadar basit.

Forvet: Van Persie 27 yaşında, aslında Chamakh'ın kendisinden bazı artı özellikleri olmasına rağmen, kornerler ve frikikleride efektif kullanabilen bir forvet oyuncusu olduğundan Van Persie'yi hiç tereddüt etmeden yazdım. Artık gol krallığında ismi geçen bir Van Persie istiyoruz bu yıl, bu yetenek bunu hakediyor.

Kısaca 4.3.3 formasyonu ideal kadrosu budur. Her mevkinin çok kaliteli yedekleri mevcut, bu kadro çokca değişkenlik gösterecektir. Bunu zamanla göreceğiz. Takımın yaş ortalaması 25.81, artık tam kıvama geldik, bu yıl birşeyler olacak olmalı.

6 yorum:

  1. Selam,

    Ben yeni ve orjinal bir fikirim üzerine blog açtım. Bu blogda maçların taktiksel analizi, takımların taktiksel analizi, taktik bilgileri, stratejiler ve eski taktiklere yer verecem. Yani kısacası futbolun teknik kısmını ele alıcam.
    Bunu yapmam için sizi gibi futbolu bilen ve takip eden bloglardan destek almak istiyorum. Sizin vereceğiniz bilgiler ışığında takımları daha iyi analiz edebilirim diye düşünüyorum. Tek başıma bütün maçları, bütün kadroları takip edemeyeceğim için sizlerin yardımına ihtiyacım var.

    Eğer bilgi alışverişi açısından benim MSN'imi eklerseniz çok sevinirim.
    Sizde takip ettiğiniz takımlarla ilgili detayları benle paylaşıp, beni aydınlatabilirsiniz..

    MSN: tacticalmastermind@hotmail.com

    Blog: http://soccertactic.blogspot.com/

    Saygılar

    Mesela ARSENAL takımı ile bilgileri, son detayları sizden alsam çok memnun olurum. Hem sizden destek aldığımı da açıkça belirticem tabii ki blogumda..

    YanıtlaSil
  2. hocam elini sağlık ama şu yazıların arkası gelmiyor.bundan önce sezon sonu değerlendirmesi 1-2 yaptın gerisi yok,dünyası kupası değerlendirmesi-1 yaptın bıraktın.lütfen arkası gelsin yazıların.bir de geniş çapta düşünmüyorsun.mesela sezon sonu değerlendirmesi yaptığında;gidecekler=sagna,vela(vasat)-eduardo,rosicky(yetersiz) dedin.bugün baktığında sagna temiz futboluyla bence dünyanın en iyilerinden,rosicky bence süper bir rotasyon oyuncusu ve çabuk topladı,vela ise kendini gösteriyor artık.lütfen abicim,ezbere yorum yapma...

    YanıtlaSil
  3. my jekyll doesnt hide
    herkes adı gibi biliyor ki arsenal bu kadro ile yine 3. ya da 4. olur.Kupa mupa da alamaz.
    bu kadroya akınfeev,kaliteli bir stoper ve diaby ile useless denilson yerine bir ortasaha lazım.Tekniği önemli değil gelicek ortasahanın.MR stamina olsun.Arsenaldeki son senesindeki gibi bir flamni olsun,diaby denilson gibi kırılgan adamlarla dirençli rakiplere direk kaybediyoruz.Kaybettiğimiz maçlara bakın,hep büyük maçlar ya da kendi sahasında direnç gösteren zor deplasmanlar

    YanıtlaSil
  4. Rosicky'nin Galatasaray ile anlaşmış olmasına ihtimal veriyormusun ?

    YanıtlaSil
  5. emir sipahiç i almışız hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  6. iyi mi ki bu dayı? 30 yaşında da daha kesin deil transfer.

    YanıtlaSil