03 Nisan 2010

Şampiyonluk Şansı Değerlendirmesi

Son 5 maç kala böyle bir şey daha yazayım. Bakalım neler olacak.

Son 8 maçta 22 puan aldık, elimizden geleni yaptık açıkcası, bu denli bir periyota liderlik gelmediyse şampiyonluk şansınız çok az demektir, bugün Chelsea'nin kazanmasıyla da bu perçinlenmiş oldu artık.

Chelsea'nin evinde 3 tane banko maçı var bu büyük bir avantaj(Stoke-Wigan-Bolton). Dışarda iki tane zorluk maçı var(Tottenham-Liverpool.) Biz tüm maçlarımızı kazansak dahi eğer Chelsea Tottenham veya Liverpool'dan birini yenebilirse, gol avarajından dolayı ligi bizim önümüzde bitirecek gene. Bizimde Blackburn-Wigan-Tottenham deplasmanlarımız içeride de Man City ve Fulham var.

Manchester'a bakacak olursak, dışarda Blackburn-Sunderland-City gibi 3 tane müthiş zorlu deplasman var içerdede Tottenham ve Stoke City ile oynayacak.

Tabii ki Manchester'a şaşmamak elde değil şu denli bir maçı burada kaybetmek bana kalırsa teknik ekip ve oyuncular açısından çok büyük bir acizlik göstergesidir, Manchester United gibi bir takımın en azından şu maçı kaybetmeyeceğini düşünüyordum ama Rooney'siz oldukça sıradan oluyorlar.

Chelsea'yide tebrik etmek lazım tabi şu ana kadar oynadıkları 5 Big Four maçını da aldı, geçen yılın şampiyonunu içerde dışarda yendi bizi de aynı şekilde geçtiler. Müthiş tecrübeli ve son demlerini oynayan bir takım, şu fikstüre bakınca şampiyon oldular gibi gözüküyor ama futbol bu belli olmaz.

Bizim yapmamız gereken şey tüm maçlarımızı kazanmak ve seneye bu takımın ne kadar iddialı olabileceğini göstermek üstümüzdeki rakipler 2'şer kez kaybetmişken ligin son 5 haftasında hala iddiamızı sürdürmek kolay değil. Herşey için teşekkürler Arsenal.

Salı günü ise belki bizim için sezon sonu belki de yeni bir serüven daha başlar, herkese iyi haftasonları.

14 yorum:

  1. Wolwes maç sonrası yorumumda da belirttim, şampiyonluk ümidi hiç kalmadı bende ama %60 2. oluruz.. Ferguson istediği kadar rooney olmadan başarısız olacakları iddiaların karşı çıksın.. Rooney olmadığında manchesterin ofans gücü çok düşüyor.. 2 hafta daha sakat olduğu gözönünde bulunudurulursa man.city ve blackburn deplasmanlarında çok zorlanacaklar.. Hatta CL'de yarı finale çıkmalarına bile çok zor, tabii bayern gününde olursa..
    Chelsea bulunduğu konumu gerçekten hakediyor.. Takım çok tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu.. Uzun süreli sakatlık geçiren as oyuncusu da olmadı hatırladığım kadarıyla.. Seneye onların konumunda biz oluruz inşallah..

    YanıtlaSil
  2. sene basından beri sakatlık yüzünden mac kacırmayan oyuncumuz olmadı sanırsam..her seye rağmen hala şans devam ediyor..kısıtlı kadroya,manu-chelsea ile oynadıgımız 4macı da kaybetmemize rağmen fark3..tottenham macı cok kritik..onca eksiğe rağmen derbi havası başkadır..alırsak iddiamız devam eder..imkansız değil

    YanıtlaSil
  3. inşallah arsenal olur şampiyon ama chelsea 2 tane deplasmandan alacağı 3 ya da 4 puanla şampiyon olur gibi, durum bu.

    YanıtlaSil
  4. chelsea ile fikstürümüz eşit zorlukta manu'nun ise işi çok zor açıkcası. Geçen haftaki beraberlik ve barca maçındaki sakatlıklar olmasa şansımız var derdim ama artık çok zor. Neyse umarım son haftaya kadar iddamızı sürdürürüz ve en kötü 2. oluruz ve seneye cl'de öneleme oynamayız.

    YanıtlaSil
  5. ya zaten manu şu noktada evinde celsiye maçı gözgöre göre veriyosa, o takım şampiyon olmayı haketmiyo demektir.

    ama hakkaten celsinin durumu ilginç ya.

    büyük maçlarda adamlar fena, içerdeki 3 maç onları avantajlı kılıyo, o 3 maç çok çok banko. diğer 2 maçta maksimum puan kaybı bekliyoruz artık.

    YanıtlaSil
  6. barcelonadada ibrahimovic yokmuş. bakalım artık umut fakirin ekmeği.

    YanıtlaSil
  7. zor be abicim.onların doktorları ne yapar eder böyle bir sakatlığı kurtarır.ayrıca barça maçında inşaallah eboue ilk 11 oynamaz.walcott oynamalı.maxwell'i çıkarmamak gerekir.solda da rosicky oynayacak büyük ihtimalle.bugün sakatlık yaşayınca yüreğim ağzıma geldi.

    YanıtlaSil
  8. @serkan,
    maxwell değil de abidal oynayacak sanırım. son lig maçında oynadı.

    YanıtlaSil
  9. bu kadroyla bile 2. olmak çok büyük bir başarı. rakiplerle kıyas yaptığımız zaman açık bir tecrübe farkı var. zaten bu büyük bir etken. ama bu takım doğru takviyelerle seneye çok can yakar. bu sene gitti artık. çelsi çok avantajlı. hem bu kadar sakat yetmezmiş gibi cesc de gitti.

    YanıtlaSil
  10. ibrahimovic kesin yokmuş.bence ilk 11 şu şekilde olmalıdır:almunia;sagna-song-vermaelen-clichy;denilson-nasri-diaby;walcott-bendtner-rosicky...benim ne olursa olsun umudum var.dinlenmiş bir diaby çok işimize yarayacaktır.ayrıca eski rosicky tam rosicky en az arshavin kadar iyidir.

    YanıtlaSil
  11. bence 2.olursak büyük başarı olur.şampiyon olacağımızı zannetmiyorum açıkcası.

    YanıtlaSil
  12. evet abidal fit durumda ama Walcott ebueden daha doğru bi seçim olur bence.. Ebue oynayacaksa sagnanın solunda oynamalı, song defansın ortasında oynamamalı, kademe hatası yapıyor.. Wenger bi açıklama yapmış, maç 0-0 iken maça sonradan girip fark yaratacak bi oyuncu lazım, onuda Walcott yapar gibi birşey anladım okuduklarımdan.. Belki haklıdır, ama ben ne olursa olsun Walcott'un ilk 11 de başlaması gerektiğine inanıyorum.. maça 2 gün var ama yazmadan edemedim :)

    YanıtlaSil
  13. united beter olsun:)
    rooney'siz CL defteri de kapancak gibi onlar çin.bence haftasonu EPL şampiyonluğunu da verdiler chelsea'ye ki united olacağına chelsea olsun. bu kadar eksiklerle arsenal'in burada olması bile büyük başarıdır. bence de arsenal 2. bitirecek gibi ligi. ama CL'de tanrı barca'nın gazabından korusun diyorum arsenal'i :)

    YanıtlaSil
  14. @maf

    kardeş ya, rooney münih maçına bile yetişebilirmiş:)) öyle bi insan azmanı.

    YanıtlaSil