01 Nisan 2010

Arsenal - Barcelona Değerlendirmesi

Bazı yanlış anlaşılmadan dolayı yorumlar geliyor, bizim kaliteye karşı birşey söylediğimiz yok sadece abartılmadan dolayı gelen psikolojik etkiden bahsettik, bu çok olağan birşey. Bu yazıda ondan çok biraz da yaptığımız hatalardan bahsedelim 5 yıldır bu takımın tek bir maçını dahi kaçırmayan biri olarak.

Öncelikle Barcelona'nın burada bu denli etkili olması, özellikle Busquets-Keita-Xavi ortasahasıyla çok garip. Barcelona'nın Stuttgart maçı ortada, geçen yılki deplasmanlar ortada.

Rakibi çok geride karşıladık, en önemlisi beklerini oyuna sokmasına izin verdik, bu tehlikeye karşılık Walcott'la başlansaydı en azından ileriye atacağımız bir iki uzun topla bile rakibi korkutup beklerin yerinde kalmasını sağlayabilirdik. Kesinlikle bu denli baskı yemezdik hatta oyunun kontrolünü ele geçirirdik.

İkinci olarak rakibin üstün yetenekli bir oyun kurucusu olduğu ortada, Song Xavi'ye çok daha yakın oynasaydı, Xavi gibi fizik olarak zayıf bir oyuncuyu çok kolay sindirebilirdi, bu çok büyük bir taktiksel hataydı bence. Porto ile oynadığımız ilk maçı hatırlayın Fabregas'a nasıl önlemler aldıklarını. İkinci maçta ise Nasri'yi ve beklerimizi oyuna sokabildikten sonra neler olduğunu da hatırlamak lazım. Aynı Chelsea-Inter maçında Inter'in ön tarafta kanatlarda Etoo ile Pandev'i kullanarak oyunu Chelsea'nin kontrolünden çıkardığı gibi.

Yani abartılan noktalar var, kendi hatalarımızdan dolayı, yoksa karşı kaleye her gittiğimiz pozisyon önemli tehlike oldu 2 gol bulduk, belki Fabregas sakatlanmasa son 10 dakka 11-10 maçta 1 gol daha çıkabilirdi. Bu denli bir ofansif gücümüz ve rakibin zayıf noktaları var, bunlara oynamadık maçın ilk bölümünde özellikle. Adeta bir Hull City karşılaşması gibi rakibi karşılayınca, karşındaki Busquets'de olsa Keita'da olsa bir Zidane'a dönüşür bunu unuttuk.

İkinci maç oldukça şansa ve doğru taktiksel hamlelere ihtiyacımız var, matematiksel olarak çok kötü durumda olmasakta, oradan galip çıkmak biraz ütopya gibi duruyor şu durumda. Erken atabileceğimiz bir gol veya direnç göstereceğimiz onları sıkıntıya sokacak her kontra maçı ve turu bize getirebilir.

Şimdi önümüzde Volves maçı var, bütün konsantremizi ona vermek zorundayız.

6 yorum:

  1. sakatlardan ne haber var acaba? arshavin, gallas ve fabregas'ın durumu nedir?

    YanıtlaSil
  2. arsha çok ciddi değil de. gallas sezonu kapadı ve muhtemelen son maçını oynadı arsenalde.

    fabregasta da sezonu kapatma tehlikesi varmış.

    YanıtlaSil
  3. arshavin de 2.3 haftaymış baldur.

    YanıtlaSil
  4. ''Cesc Fabregas, Puyol'un kendisini düşürdüğü sırada kaval kemiği çatlamasına rağmen kullandığı penaltı atışını gole çevirdi ve maçta 2-2’lik beraberlik sağlandı.''

    bu ifadeyi kullanmış milliyet..çatlak varsa kötü..

    YanıtlaSil
  5. 87 dakkada wallcottun sağdan taşıdığı topa fabregasın bir koşuşu var ki o sakat bacağıyla seke seke, dedim işte kaptan böyle olur, gidip öpmek istedim bi an.

    YanıtlaSil
  6. barça'da iki stoper'in yokluğunda umut vardı ama şimdi gallas, arshavin ve fabregas varken umutlanmak çok zor. gallas'ın yerine inşallah song oynamaz, fabregas da yokken orta saha çok boşalır. song stopere geçince bu maçta, orta sahanın da direnci düştü, xavi çok rahat top dağıttı. campbell oynar herhalde.

    YanıtlaSil