01 Nisan 2010

Arsenal Barcelona Değerlendirmesi - 2

İlk 15 dakika gerçekten hepimiz şok olduk ve çok iyi bi Barça izledik. Xavi özellikle harika oynadı. İlk dakikalardaki baskıyı Barça'nın maça iyi hazırlanmasına ve psikolojik bakımdan Arsenal oyuncularının etkilenmesine bağlıyorum. Takım ileri çıkmaya korkuyordu ve bi panik havası vardı. Yine sakatlıklardan canımız yanıyor. Wenger'in hatası Arshavin sakatlanınca o bölgeye Walcott'u koymayıp Eboue'yi koymasıydı. Maxwell'in ileri çıkışlarında Walcott oraları çok iyi değerlendirebilirdi.

Bence maçın bizim açımızdan avantajsız bitmesinin nedeni Wenger'in takımı taktik yönden iyi hazırlayamaması. Xavi topu alıyor bomboş sağa sola çok rahat yayıyor.Ortasahada baskı yok sert markaj yok sert oyun yok herhangi oyuncuya önlem yok. Elini kolunu sallaya sallaya Barça kalemize geldi.

Sonraki geri dönüş iyi oldu, en azından bir sonraki maça umutlarımızı taşıdık. Fabregas beni hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle Diaby rezaletti. İki yediğimiz golde de adam paylaşımı hatası vardı. Verma Messi'yi tutuyım derken alanını boş bıraktı ve ordan iki gol yedik bu sebepten dolayı. Takımda iyi olanlar Nasri, Denilson, Song ve Bendtner'di. Maçın adamı ise Xavi'ydi. İkinci maç çok ilginç olacak. İnşallah bu hatalarımızdan ders çıkartırız yoksa faturası ağır olabilir.

4 yorum:

  1. fabregas'tan haber varmı acaba?

    YanıtlaSil
  2. bendtner dün iyi mi oynadı sence?bendtner goldeki kafa pasından başka hiç bir katkı vermedi.eboue-daby-bendtner bence en kötü üç futbolcumuzdu dünkü maçta

    YanıtlaSil
  3. bentneri sevmem ama dün elinden geleni yaptığını söyleyebilirim.. ilk golümüzdeki asist bentnerden, penaltıdan önceki kafa pası benterden.. Barçanın bi korneri sırasında baktım benter pique yi tutuyor.. Defansa yardım eden, ileride top kapmaya çalışan bi forvet olarak iyi oynadı bence dün gece.. Ama bu futbolcu RVP'nin yedeği olmamalı.. Ryuzaki arkadaşıma katılıyorum, Arshavin sakatlanınca hemen aklıma walcott geldi ama ebueyi görünce şaşırdım.. Evet, diaby silikti ama tek başına takımı ateşleyecek bi oyuncu değil henüz, takım kötüyse genelde diaby de kötüdür, iyi oynaması için takımın vasatın üstünde oyun oynaması lazım..

    YanıtlaSil
  4. Dediklerinin sonuna kadar katılıyorum Ljungberg. Gerçekten Bendtner'i beğenmememe rağmen ileride top tutup elinden geleni yaptı.Hakkını vermek lazım.

    YanıtlaSil