02 Nisan 2010

4-4-2

Fabregas ve Gallas sezonu kapatmış, Arshavin de 2 hafta olmayacak. Arsenal'in bu şartlarda bir başka hamle yapması zarureti doğuyor.

4-3-3 taktiği temelde Song'un kullanımı ve Fabregas ve arshavin'ın daha zinde kalması için tasarlanmış bir sistem gibi görünüyorken bu oyuncuların yokluğunda aynı sistemi sürdürmenin gerekliliği sorgulanıyor hale geldi.

4-4-2'de "aman Arshavin savunmaya yeterince katkı veremez", "aman Fabregas rakip peşinde koşmaktan helak oluyor" diye tercih edilmemiş miydi zaten?

Sagna Campbell Vermaelen Clichy
Eboue Song Diaby Nasri
Bendtner Arshavin

yaparsınız, yolunuza bakarsınız. Maçın gidişatına göre Walcott, Rosicky gibi daha önce bu sistemde oynama ezberi oyuncularınız da mevcut. Edouardo gibi çift forvet oynamaya müsait bir oyuncuyu da kazanmış olursunuz.

Geçtiğimiz yıl olsa, bu sistemde Song'u kaybedebilirdiniz lakin top tekniğini, oyun zekasını ve görüşünü geliştirdi. Oyunun artık iki yönlü oynayabiliyor ve eskisi gibi savruk değil. Bu bağlamda 4-3-3'ün de bir esprisi kalmadı.

Eldeki malzemeden Denilson / Song / Diaby'li bir kurgu çıkar ise, kusura bakmayın bu takım ofansif olarak çok zorlanır.

Song / Diaby ikilisi her orta göbeği tutar, Eboue / Sagna sağ kanadı kotarır, Arshavin kanatta adam kovalamak zorunda kalmaz, Bendtner kendine pozisyon üretmek zorunda kalmaz.

3 yorum:

  1. fabregas, arsha, song 4.3.3 sisteminde maksimum verim aldığımız oyuncular gerçekten.

    ama bu sistem değişikliğinin altında birden fazla sebep var aslında, biraz geçişin sancıları olacaktır bence. artık 6 maç kala bu sistemden dönmez wenger. zaten bütün altyapılar falan da, 4.3.3'e döndü.

    forumlarda dolaşan haberler genelde arshavin'in takımdan ayrılacağı yönünde. ne kadar doğrudur bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. theoya katılıyorum, 4-4-2 ye döneceğini sanmıyorum bu saatten sonra Wenger'in..

    elimizdeki kadroyla önümüzdeki 3 hafta (arshavin dönene kadar) puan kaybetmeden oynayabilmemiz için Walcott ve Rosicky'nin ilk 11 de başlaması gerektiğini düşünüyorum..
    Umarım wenger eboue yerine Walcott'a daha fazla şans verir..

    YanıtlaSil
  3. my jekyll doesnt hide

    bence çok mantıklı.cesc olmadan 4 3 3 de zorlanıyoruz.4 4 2 ile onsuz da oynayabiliriz.Bence wenger değiştirebilir taktiğini.az ihtimal de olsa.belki son 6 hafta ama.4 4 2 dediğimiz sistem wenger'in kırk yıldır oynattığı sistem.bizim oyuncular unutmamıştır 1 senede heralde:D

    YanıtlaSil