02 Nisan 2010

03 Nisan 2010 Arsenal - Wolves Maçı (Premier Lig)

Birmingham maçı ile çok daha anlam kazanıcak bir maçtı, ama her ne olursa olsun bu sene maksimum puanı alabilmek için son dakikaya kadar savaşacağımızdan eminim.

Maçtan önce Manchester United-Chelsea karşılaşması var en iyi skor beraberlik gibi görünüyor, ondan sonraki kiritk 5 haftada Tottenham deplasmanından galip gelirsek değişik şeyler olabilir.

Arshavin-Gallas-Fabregas uzun süreli yoklar. Rosicky'e ve Walcott'a çok büyük bir şans doğdu, bu şansı iyi kullanacaklarına eminim. Kaliteleri ortada olan oyuncular bunlar. Diaby'i dinlendirebiliriz, çok maç üstüste oynadı fiziken ve mental açıdan yıprandı biraz, Barcelona maçında oldukça kötü göründü şaşırtıcı bir biçimde. Denilson ise daha taze olduğu için Barcelona maçında oldukça diriydi.

Bazı şeyleri ayırt etmek lazım, Noat Samisa iki takım arasındaki kalite farkı demiş. Bende şunu soruyorum o zaman, Busquets ve Keita - Song ve Diaby'den çok üstün oyuncular mı? Arsenal'in koca sezonda bir maçını izleyen insanlar için bu takım hakkında böyle yorum yapmaları, ne kadar önyargılı ve hayata atgözlüğüyle bakan insanlar olduğumuzu gösteriyor aslında. Premier Lig gibi fiziksel ve mental olarak yıpratıcı bir ligde oynayan oyuncular Birmingham maçı gibi bir maçtan çıktıktan sonra elbetteki bu denli bir psikolojik baskı altında zorlanacaklardı. Diaby'nin bizi hayal kırıklığına uğratma sebepleri başkadır, Diaby'nin nasıl bir potansiyele sahip olduğunu nasıl bir gelişim gösterdiğini bildiğimiz için bunları söylüyoruz. Bir oyuncuyu silmek çok çok kolay, 2 asist yapmış Bendtner'e kazma, kötü maç çıkarmış olan Diaby'e yetersiz demek kadar kolay bir iş yok. Aynı şekilde Xavi çok iyi demenin de bir manası yoktur. Öyle veya böyle oraya umutlu gidiyoruz, kaybedersek zaten Barcelona'nın favori olup hakettiği bir turu kaybetmiş olacağız, kazanırsakta hakederek biz çıkacağız. Çok çok az paralara oluşturulan bu takımın gelecek senelerde nerelere geldiğini görünce eminim çamur ve iftira atan herkes, Arsenal sempatizanı olacaktır.

Volves maçı için kadro tahmini;

Almunia

Eboue-Campbell-Vermaelen-Clichy

Song

Denilson-Nasri

Walcott-Bendtner-Rosicky

Maç yarın saat 17.00'de. Herkese iyi seyirler.

5 yorum:

  1. Şimdi keita diaby'den genel anlamada daha iyi bir oyuncu üstelik diaby'nin barca maçındaki gibi kötü günlerinde hakkaten çok daha üstün bir oyuncu. Busquets underrated bir oyuncu olsada Song'u tercih ederim ben.Keza Toure'yi kesebilmesinin tek nedeni katalan olması bence.

    Bu arada biz Birmingham gibi zor bir maçtan çıktık tamam ama barca'da Mallorca gibi zor bir deplasmandan çıktı yani o gün için iki takımın da yıpranma payları birbirlerine yakındı.

    Umarım bu maçta bir sakatlık vermeyiz...

    YanıtlaSil
  2. turiaf mental yıpranmadan bahsettim.

    birmingham maçında son saniyede gol yedik.

    YanıtlaSil
  3. dk 60.. eboueyi çıkarıp yerine Nasri'yi alması gerekiyor bence, song şuan oyun kurucu rolünü üstlenmiş sanırım..

    YanıtlaSil
  4. derken nasri ısınmaya başladı :)

    YanıtlaSil
  5. karl'ın 2. hareketiydi, ilkinde atılması gerekiyordu atılmadı, şimdi gitti rosicky i sakatladı.....................

    YanıtlaSil