05 Nisan 2010

06 Nisan 2010 Barcelona - Arsenal Maçı (Şampiyonlar Ligi)

Sezonun sondan bir önceki dönüm noktası budur, diğeri de 1 hafta sonraki Tottenham deplasmanıdır. Her ikisi de deplasman, her ikisinde de kazanmak şart.

Sakatlarımız belli, Fabregas-Arshavin-Gallas yok. Kadroyu tahmin etmek zor olmayacak.

Almunia

Sagna-Song-Vermaelen-Clichy

Denilson

Diaby-Nasri

Walcott-Bendtner-Rosicky

Oyuna bölüm bölüm bakmak şart, kuvvetli başlamak çok önemli, çekingen oynadığımız takdirde bizi bitirmeleri için davetiye çıkartmış oluruz. Defanslarının arkasına uzun toplarla Walcott'u kaçırabiliriz bu şekilde pozisyon bile olmasa, bizim ofansif gücümüzün onlara büyük sıkıntı yaratacağını göstermek lazım.

Bu anlamda kendimize Inter'in Chelsea'ye yaptığını örnek almak lazım. Inter Chelsea'nin beklerini oyuna sokmasına izin vermedi ve ortasahada yaptığı korakor oyunun meyvesini çok rahat bir şekilde aldı. Bizim burada avantajımız rakibin zayıf bir stoper ikilisine sahip olması, Bendtner'ın o bölgede kalitesini gösterebileceğine inanıyorum. İçeri kesiceğimiz ortalar, her türlü duran top maksimum konsantrasyonla değerlendirmemiz gereken konular.

Ortasahada rakibi izlediğimiz sürece, mağlubiyet kaçınılmaz olur. Song'un Xavi'ye çok yakın oynaması oyunlarını kesinlikle bozacaktı ama defansta Campbell riskini almak büyük sıkıntı olur. Wenger'in açıklamalarından anladığımız kadarıyla, o da Song'u defansta görevlendirecek. Denilson, Song'dan farklı bir oyuncu, daha yumuşak ama daha teknik, uzaktan şutları var. Hangisi daha çok işe yaracak göreceğiz.

Ortasahadaki en kilit isim bence Diaby, ilk maçta berbattı, halbuki topu ileri taşıyabilseydi, onun driplingiyle çok daha fazla pozisyon bulabilirdik. O konuda müthiş yetenekleri olan bir oyuncu dikine çok iyi katediyor, hataya yer yok bu maçta, ondan maksimum fayda sağlamak lazım.

Wenger'e göre Nasri Fabregas'ın yerinde oynayacak. Kaleye yakın bir Nasri daha mı etkin olurdu bilemiyorum, orada Rosicky oynayacak gibi görünüyor. Rosicky'de geldiği günden beri patlama yapamadı, uzun süreli sakatlıklar git geller, artık yaşı da belli bir noktaya geliyor. Bu maç onun kalitesini göstermeye yardımcı olabilir. Ön tarafta kaliteyi gösterebildiğimiz anda gol gelecektir zaten.

Sağ tarafta Walcott sonradan tercih edilecek gibi geliyor maça Eboue ile başlayabilir Wenger. Her ne olursa olsun oyunun kontrolünü bir an bile kaybetmemek gerekiyor. 0.0 gideceği yere kadar gitsin, bir şekilde bastırıp golü buluruz, önemli olan kontrolün büyük bir bölümünü onlara vermeyelim.

Rakipte Ibrahimovic, Pique, Puyol, Iniesta yok. Onlarda ilk 11'den 4 oyuncu bizde de Gallas-Van Persie-Arshavin-Fabregas yok. Bu konuda da eşitlik söz konusu, sonuç ne olursa olsun herkesin iyi mücadele edeceğimden şüphem yok.

Başarılar Arsenal.

2 yorum:

  1. yeter lan artık.bıktım bu işten.song ilk 18de bile yok.sakat.eastmond ve merida kadroda.düşünün artık ne haldeyiz!!!

    YanıtlaSil
  2. evet song da yok yarın..şansımız iyice azaldı..yazık ya valla..bu ne aq her mac ortalama 4-5 sakat sene basından beri..

    YanıtlaSil