01 Mart 2010

Savunmacı aldık, golcü çıktı

Sezon başında 12 milyon € karşılığında Arsenal kadrosuna katılan Thomas Vermaelen Stoke City maçında attığı golle beraber takımın Andrey Arshavin ve Robin van Persie ile beraber ligde en golcü 2. ismi oldu. 28 maçta toplam 7 gole ulaşan savunma oyuncusu oynadığı mevkinin aksine golcü bir kimliğe bürünmesi, forvet hattında yaşanan sakatlıkların açığını kısmen kapattığı söylenebilir. Yetişmiş olduğu kulüp olan Ajax'da 94 lig maçına çıkan ve bu maçlarda 8 gol atan Vermaelen'in Arsenal'de daha 1 sezonu bile tamamlamadan bu sayıya nerdeyse ulaşması başka bir ilginç istatistik olarak gözümüze çarpıyor. Savunmada da genel olarak başarılı bir oyun ortaya koyan Vermaelen Bendtner de sakatlanırsa forvet olarak oynayabilir aslında:)

Yorum sorusu:
Ajax'da 94 maçta 8, Belçika Milli Takımı'nda 23 maçta 1 gol atan Vermaelen'in ilk sezonunda 7 golle takımımızın ligde Fabregas'tan sonra en golcü 2. oyuncusu olmasını neye bağlıyorsunuz?

4 yorum:

  1. arsenal'in kollektif bir takım olmasına.bencil oyuncusunun olmamasına kesinlikle...

    YanıtlaSil
  2. kötü oynayan oyuncularının gol atma geleneğine.

    YanıtlaSil
  3. şutları cok sert ve defansdan arada sırada cıkabiliyor ayrıca boyu kısa olmasına rağmen topa yukselme oranı cok iyi belçika-turkiye maçındada kanatta oynamıştı ztn cok yonlu bir oyuncu arsenaldede oynayınca cesaret bulabiliyor ilerri cıkmak için..

    YanıtlaSil
  4. tamamen arsenalin oyun felsefesine bağlı.arsenalde ne kanat bekler ne de stoperler sabit oynamıyorlar.zamanında kolo toure de hücüma çok katılırdı...

    YanıtlaSil