11 Şubat 2010

Maç Sonu Analizi ve Fikstür Durumu

İyi bir galibiyet oldu, bu sene Liverpool'a karşı yazıyla "üç", sayıyla "3" kez galip geldik, oldukça iyi oldu en azından ligde sıkıntı çekmeyiz bundan sonra.

Liverpool kısıtlı hücum gücü olmasına rağmen iyi organize olabilen bi takım savunmada, daha önce Chelsea ve Manchester maçlarında da bunu gösterdiler, öncelikle Arsenal'i oynatmamayı düşündüler, ama tabi ki maçtan önce de söylediğimiz kalite farkı, kendini detaylarda gösterdi, Rosicky kesti Diaby zaten harika oynadığı maçı çok güzel bir kafa vuruşuyla süsledi.

Bu sezonun başından beri, söylediğim birşey var, iyi bir Diaby bu takımdaki Fabregas dahil olmak üzere bütün ortasaha oyuncularından daha iyidir. Öyle bir fizikle o kadar yetenekli ayaklar birleşmiş ki, iyi bir Diaby maç domine eder, iyi bir Diaby büyük maçlarda insiyatif alır, yeteneklerini gösterir. Çünkü fiziğine güveniyor, kendine güveni de geldi. Sakatlanmadan devam etmesi lazım, bundan sonraki sezonlarda takımın en kilit adamı haline gelebilir.

Maçta yaşadığımız şanssızlık pahalıya patlayabilirdi, Arshavin sakatlandı ve yerine hiç hazır olmayan Walcott girdi, kasık sakatlığı imiş, büyük ihtimal en azından Porto maçını kaçırır Arshavin. Arshavin'de topu ileri taşıyan en iyi oyunculardan biriydi maçtaki.

Liverpool adeta bir Blackburn, Stoke City gibi ortasahadan kullandıkları duran topları bile ceza sahasına şişirdi, bunları ve kornerleri oldukça iyi savunduk Gallas ve Vermaelen neredeyse hatasızdı.

Song yine iyi bir oyun oynadı, o da yeteneğiyle müthiş bir gücün birleşimiyle oynayan bir oyuncu, şu anda bu kalitede bir ortasaha olmaya kalksan, 20 milyon pounddan kapıyı açarlar, bu da bizim farkımız.

Nasri kafasına bir darbe almış, Wenger tedbir amaçlı çıkarmış çok ciddi birşeyi yok. Onun yerine giren Rosicky yavaş yavaş eski günlerine dönüş sinyalleri veriyor, önce Bolton maçı sonra bu maç, çektiği şut, yaptığı asist, umarım daha iyiye gider.

Bendtner daha tam hazır olmamasına rağmen, hava hakimiyeti ve yeteneğiyle rakip savunmaları geri itebilen, degajları uzun topları kontrol eden bir isim. Bu maçta da görevini yaptı, girdiği pozisyonu değerlendirseydi, 10 üstünden 8' hakederdi.

Clichy geçen maçlara göre biraz daha toparlanmış göründü, ama Clichy çok daha iyisini yapacaktır.

Eboue bu tarz büyük maçlarda savunma olarak daha güçlü sol tarafı olan takımlara karşı zayıf kalabilir, ama bu maçta büyük bir hatası göze çarpmadı, iyi bir görüntü çizdi.

Son maçlarda büyük bir sıkıntı yaşayan Almunia'da çok zorlanmasa da güven verdi, iyi bir maç çıkardı.

Wenger'in Bendtner-Sagna değişikliğini anlayamadım, anlayan varsa yorum bölümünde dinlemek isterim.

Böylelikle 4 maçlık periyodu 4 puanla tamamlamış olduk, tahminimiz 8 olsa yarışta kalacağımız idi 4 oldu yarıştan koptuk, ancak maç maç iddiamızı en sonun kadar sürdürmemiz lazım, herkes heryerde puan kaybedebiliyor, bugün Chelsea kaybetti diye yarışa girdik diye birşey söylemek pek doğru olmaz, şimdi sıra Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Porto maçına hazırlanmak.

İyi bi gece yaşadık. Bu galibiyet umarım takıma büyük bir özgüven getirir. Kapak olarakta olsa olsa ağlayanlara kapak olur, bi de bizden her istatistikte yüksek olanlara.

8 yorum:

  1. İlk önce tebrik ediyorum galibiyetinizi.. Rosicky faktörü (yazmıştım sanıyorum sizin blogda yorum olarak) maçı size getirdi ama aynı maçı mı izledik bilmiyorum.. :D Chelsea maçında ki Arsenal'i aradı gözlerimiz :D

    YanıtlaSil
  2. valla Shareef şu maçı Rosicky aldırdı dersen hiç bişey demicem sana.adam gerçekten hiçbişey yapmadı golün asisti harici. bide iki maçıda kazandıysak ne istatistiğe ne topla oynama yüzdesine ne şuta bakmaya gerek var zaten skorlar ortada. liverpool anadolu takımı gibi kapanıp ileri top şişirdi başkada bişey yapmadı, yaptıysa görüşlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. bide shareef bence bu yılın en iyi transferi, aquillanidir sence?

    YanıtlaSil
  4. beyler müjde fabregas gitmeyeceğim diyor.ntvspor un sitesinde.tekrar düzlüğe çıkacaz inşaallah.http://www.ntvmsnbc.com/id/25056193/ yorumlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. evet serkan bencede gitmeyecek. giderse de yeri dolar merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  6. Bendtler yerine adam gibi forveti olsaydı takımın simdi 3 takım cekisiyor olurdu sampiyonluk için.

    yine de 6 puan birşey degil. hersey olabilir.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel kendimi Arsenalli gibi hissettim :D CVp veriyorum şimdi :
    Ryuzaki; Maçı Rosicky aldırmadı, aldıracak kadar sizden kimse top oynamadı zaten. Ama o ortayı Rosicky yapardı o yaptı, Fabregas'ın oynayamayacağını zaten söylemiştim maçta tek yaptığı faullerde top 1 karış ileri gitmiş mi gitmemiş mi :D Ben istatistikleri hem burada hem kendi bloğumda yazdım nedeni siz her zaman şu kadar iyidik inanmazsan bak dediğiniz için.. (Siz derken bütün Arsenal ahalisi)

    Theotheo; şüphesiz bu ylın transferi Aqua vadettiği potansiyel ve şu ana kadar ortaya koyamamasıyla, tıpkı Eduardo gibi değil mi:D

    İngiltere'de ki iki takım rekabetini Türkiye'de yapıyoruz ya, bu da süper..

    YanıtlaSil
  8. Anfield Road'daki maçtada Fabregas maçın adamıydı tek başına sırtlamıştı takımı kimse tutamıyodu, onuda hatırlatırım hakkını yemeyelm.

    YanıtlaSil