01 Şubat 2010

Durum Değerlendirmesi ve Fikstür Durumu

Bir gece yattık kalktık, biraz daha sakin düşünme imkanımız oldu. Bakalım elimizde ne var.

Maç eksiğiyle 5 puan önümüzde olan Chelsea ve 4 puan önümüzde olan Manchester United.

Manchester olan 4 puanlık fark çok değil, ama üzücü olan tarafı, bu yıl onlarla oynadığımız iki maçı da kaybetmemiz. Çok abartılacak birşey değil ancak, hem Chelsea'den hem de Arsenal'den içeride 3 gol yemek, bazı hataları ortaya koyuyor.

Baktığınız zaman takım iyi sakatlar dönmüş, son 10 maçta kaybetmemişsin, kaybettiğin son maç 3.0'lık Chelsea maçı. Yahu insan ne yapar eder, bu maçı alır veya kendine aynı tarifeyi uygulatmaz.

Maçtan sonra Wenger'in açıklamaları da, neden kaybedildiğinin çözümünü bulamadığını gösteriyor, oldukça kritik bir noktadayız, takım Ribery, Messi, Ronaldo, Rooney, Torres gibi bir ismi olmadığından mı bu maçları kaybediyor, yoksa mental bir problem veya şanssızlık mı?

Eğer bu soruya çözüm bulamazsak, bu bulduğumuz yarattığımız jenerasyon, kupasız bir şekilde eriyip gidebilir. Ancak eğer bir Ribery ile sorun çözülecekse, evet Ribery gelsin, evet Dzeko gelsin. Maddi olarak en fazla Adebayor + Toure ile kafa kafaya gelir işte. Sorunu doğru tespit etmek zorundayız.

Eğer şunu diyorsak, bugün Van Persie+Diaby olsaydı bu maçı alırdık. O zaman kadromuz iyi ama yeterli değil, daha derin olmalı diyeceğiz veya Robin'in bu kadar sakatlanması şanssızlık bu sezon bizim için bundan dolayı sona erdi diyeceğiz. Bunlara bir karar vermek durumundayız.

Tamam bu kadro Top 3'de. Bunu herkes kabul ediyor, boş bir kadro değil, ama şampiyonluğa oynayacak bir kadro için, daha geniş kadro ve daha büyük yıldız şart mı? En önemlisi bu kadrodaki yetersiz oyuncular eğer varsa kimler?

Bütün forumlarda birleşilen 2 isim var.

1) Almunia
2) Denilson

Ortak bir görüş olarak bu 2 oyuncunun ilk 11'de banko olması, bir takımın şampiyonluğa oynamasında en büyük engel olacağı yönünde. Bana göre de oldukça yetersiz ve özgüvensiz performanslar sergiliyorlar. Ancak yenilgiyi oyuncuya yıkmak kolaydır. Manchester maçında takım olarak rezalet oynamamızın sebebini oldukça merak ediyorum.

Gelelim fikstüre;

Önümüzde Chelsea deplasmanı var şu performanstan sonra oraya gidip kazanmak, piyangodan büyük ikramiye çıkması kadar zor bir ihtimal, ama kazanamasak bile yenilmemek durumundayız, eğer yenilmeyip bir seri yakalarsak, bir şekilde yakınlaşabiliriz, bazı umut ışıkları doğabilir. Ancak şu anda ve ilerisi için şampiyonluk yarışından tamamen kopmuş durumdayız.

Herşeye rağmen, Arsenal ruhunu sonuna kadar taşımak zorundayız, iyi ve kötü günde bu takımdaki ruhu isteği ve kaliteyi biliyoruz. Bu yıl olmasa da o çok özlediğimiz şampiyonluğu önümüzdeki senelerde bekliyoruz.

18 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. koskoca Arsenal gibi bir takımda Song'dan başka bir önlibero, Diaby'den başka oyunu çift yönlü oynayan bir ortasaha yoksa transfer yapacaksın başka çaren yok.

    YanıtlaSil
  3. valla üzüle üzüle futboldan soğuduk be bi daha maç izlemiycem digitürk ü de iptal ettiriyorum.boşu boşuna ayda 50 kağıt bayılmayalım

    adamların cimriliği yüzünden ihtiyaç olan bir santraforu almıyoruz

    manchester bizi fizik olarak ezdi sadece genç değil aynı zamanda fizikli oyunculardan takım kuracağımıza kısa oyuncuları terhih etmenin sonucu bu ,oyunun bazı bölümlerinde 3.lig takımı gibi kaldık bence ,taç atılıyor karşılıyacak adam yok ,bentner yokken şişirme orta yapıyoruz adam giriyor bu sefer orta yapmıyoruz,yediğimiz golü bizim türkiye ligi takımlarından hiçbiri yemiyor,sonrada teknik direktörümüz dahi oluyor.arkadaşlar kızacak ama artık birilerinin emekli olma zamanı geldi bence -birde adamlardan fletcher ı maç öncesi eleştirerek karşı takımı şaha kaldırıyor bence artık gençleştirmenin teknik kadroya da uğrama zamanı geldi çünkü yaşlılık belirtileri bariz.

    YanıtlaSil
  4. my jekyll doesnt hide

    levo,ne zmn damlıcan diye bekliyordum.ekşideki avedis 1,sen iki:D

    t.direktörle ilgili bir problem yok bence.ara transfer döneminde oyuncu alamaması onun suçu değil.David villa yı da chamakh ı da istemiş ama kulüpleri satmak istememiş.e transfer bütçen az ise yapabiliceğin birşey yok.

    chris smalling i bile alamıyorsun.manchester united almak istedi mi, alıyor.Onunla hiç bir şekilde rekabete giremiyorsun transfer olarak.

    carrick,hargreaves,nani,anderson.Bu 4 oyuncuya verilen bonservis bedellerini topla,wenger bütün kariyeri boyunca o kadar bonservis bedeli ödememiştir.İstese de ödeyemez zaten:D

    Ancak şu var ki,seneye iki yönlü ortasaha transferi şart.Benim birinci adayım sissoko.forvete de bedelsiz chamakh transferi oldu mu,rvp de sağ açıkta yer bulur kendine.Arshavin solda.Gayet güzel bir kadro olur.

    YanıtlaSil
  5. çok gereksiz konuşmuşsun bence forvet bulamıyorsa suç benimmi,smalling i alamıyorsun demişsin sanki wenger yeni teknik direktörde bu kulübün manchester ın arkasına düşmesinde hiç payı yokmuş gibi ,kardeşim bu takımı 2 .sınıf takım olarak görüyorsan zaten fazla konuşacak lafımız yok biz bu takımı 1.sınıf takım diye seviyoruz.

    göreceksinki bu kafayla chamakh ı da alamıyacak bu wenger çünkü bedava adamı herkes ister

    YanıtlaSil
  6. Yıllardır satılan oyuncuların paralarının nereye gittiğini çok merak ediyorum ben. En azından bu sezon başında City'e giden oyunculara karşılık sadece Vermaelen alınıyorsa ciddi bir yönetim açığı var takımda. Her gidenin yeri altyapıdan doldurulmaya çalışılıyor. Tama altyapıya önem vermek, gençlere güvenmek çok çok güzel birşey. Ben bu takımı bu yüzden çok seviyorum belkide. Ancak bununda bir denge içinde yapılması gerekir. Tamamı altyapıdan çıkarılmış tecrübesiz oyuncuların yoğunlukta olduğu kadro büyük maçlarda böyle dağılıyor işte. Mesela bu dengeyi çok kuran bir kulüp var: FC Barcelona. Takım altyapıdan çıkan çok yetenekli genç oyuncuların yanı sıra , başka kulüplerden gelmiş yıldız ya da yıldız adaylarından oluşuyor ve rakipleriyle adeta alay ediyorlar. Ne Real Madrid gibi sırf transferlerle gelen forma aşkı taşımayan oyunculardan oluşturcaksın takımı ne de bizim gibi sırf altyapıdan gelen oyuncularla oluşturacaksın. Altyapıya çok önem veren teknik heyet sayesinde altın gibi bir altyapımız var ancak Wenger (ya da maddi olanak vermeyen yönetim) bunun devamı getirip işi sportif başarıya dökemiyor. Herkesin gıptayla baktığı bu genç yeteneklerimizi tecrübeli, büyük maçları kaldırabilecek, takımı bir arada tutabilecek, asla ezilmeyecek oyuncularla birleştirebilseydik kimse önümüzde duramazdı. Ancak mental olarak çok zayıf kalıyoruz bu da hem büyük maçlarda hemde uzun vadede sportif başarılardan uzak kalarak ortaya çıkıyor. Umarım artık bir ders alınır ve en azından satılan oyuncuların paraları belirttiğim şekildeki transferlerde kullanılır, ekstra transfer bütçesi bile oluşturmaktan bu kadar mı aciziz çok merak ediyorum. Herşeye rağmen takımımızı desteklemeye her zaman devam.

    YanıtlaSil
  7. sen merak etme cesc şimdi bazı arkadaşlar stad yapıldı ya derler,stat yapınca 15 yıl şampiyon olmamanın bahanesi onlara göre ,biz bunları burada sezon başında tartıştık ama arkadaşlar kötümsersin çok dediler bana

    aksi örnek : galatasaray türk telekom arena

    YanıtlaSil
  8. levo35
    tamam hoşta o stadı devlet yapıyor. olmayan stada kombine satıyorlar. her türlü illegal iş dönüyor galatasarayda. bu kulüp stadın parasını neredeyse kendi ödedi. ayrıca türkiye liginde şampiyon olmakla premier ligi kıyaslayacaksan yandık. Jo'yu Dos Santos'u transfer etti dersen iyi de hepsi kiralık. 6 ay sonra ne yapacaklar. taşıma suyla değirmen döndürme onların işi. ayrıca bu ülkede kulüpler vergi borçlarını ödemiyor devlet tarafından sildiriliyor. her şeyi kanununa uygun yapılsa süper lig takımlarının yarısı uefa kriterlerine uymadığı için küme düşürülür zaten. kıyaslamayı yaparken doğru seçimler yap.

    manu ronaldoyu sattı da oyuncu mu transfer etti. borçlardan batmak üzereler. amerikalıları kapılarda karşılayan taraftarlar şimdi kulüp önünde kovmaya çalışıyorlar. liverpool hala gerrard torres i elinde tutma derdinde. chelsea dediğin 2 yıl sonra nereye gideceği belli değil. drogba ballack lampard anelka hepsi emeklilik yaşlarına gelecekler. her birinin yerine onların kalitesinde transfer yapmaları imkansız. gün gelecek onlarda bir rezvizyon yapacaklar. emin ol bizim kadar rahat geçiremeyecekler böyle bir dönemi. bu yıllar arsenalin geleceğini kurtarmak için yapılan bir dönüşüm. stad altyapı borçların azaltılması. hepsi rahat bir kulüp yaratma. bundan 50 yıl sonra wengere dua ediyor olacak arsenal taraftarları. şu anda nasıl eski managerlere yapılıyorsa.

    YanıtlaSil
  9. @cesc

    enes naber lan, ben murat.

    @herkes

    şu takıma jeremy menez'i alsın wenger. harbi diyorum bak. uçup gideriz böyle kuş gibi.

    YanıtlaSil
  10. cesc yazdığın herşeyin noktasından virgülüne kadar katılıyorum ancak bu takım tamamen deneyimsiz demek çok doğru değil.Almunia,Gallas,Sagna,Clichy,Fabregas,Nasri,Rosicky,Arshavin'e bak hepsi deneyimli veya milli takımlarında oynayan futbolcular ama kapasiteleri tartışılır.

    YanıtlaSil
  11. almunia deneyimli ancak yeteneksiz

    YanıtlaSil
  12. teknik kadronun gençleştirme gerektirdiği ile ilgili yazıma cevap gelmediğine göre buna herkes olumlu bakıyor herhalde,

    her dalda gençliği ön plana alan bir kulüpte wenger in onore edilerek emekliye ayrılması ,gerekirse kulüp başkanı (ingilterede ne deniyorsa ona artık)olarak değerlendirlmesi zamanı geldi ama kulüpte bunu söyleyebilecek cesarette adam yok herhalde

    YanıtlaSil
  13. my jekyll doesnt hide

    levo,saçma sapan konuşma.smalling'i bile alamıyoruz.Bak.Almıyoruz,değil.ALAAAAA mıyoruz.Manchester united ile rekabete giricek para yok.Wengerle alakalı durum değil.Madem birinci sınıf takım seviyosun.Barcayı tut.Real i tut.İnter'i tut.Arsenal böyle arkadaşım.

    çok merak ediyosan durumu.Ekşi sözlükteki bigboned isimli arkadaşın,arsenal le ilgili yazdıklarını oku.Stadın borcunu filan.bu arada yeni stad yapmak çok çok çok zor bir iş.Bunu mancheste united bile yapamıyor.liverpool zaten yapamıyor.arsenal'in çok dikkatli para harcaması lazım.
    dünyada hiç bir teknik adam,sissokoyu alabilicek durumdayken,gidip denilson un pişmesini beklemez.Diaby'i bekleyebilir belki ama,denilson'u beklemez.bu kadar net.

    wenger'in emekli olma zamanı gelmişmiş...ne yapıcak ki adam.Diyelim o gitti.kim gelicek.bu kadro ile hiçbir teknik adam chelsea ile filan rekabete giremez.

    bu kadroyu babam yaratmadı,wenger yarattı dersen.Ben de sana derim ki ''bonservis bedellerini topla,bir carrick kadar etmeyen ortasahayı isterse peygamber yaratsın.olucak iş bu.Daha fazla değil.''

    Adam 30 milyon euro anderson'a,30 da nani'ye veriyor.sen 60 milyon euro yu 4 yılda harcamak zorundasın.Yine anlamamışsındır.gelip bik bik yapıcan.ZORUNDASIN.ANladın mı güzel kardeşim.ZORUNDASIN.

    ve son olarak.sir alex le wenger,dünyanın en iyi iki satranç oynayan adamı gibiler.hangisinin daha iyi olduğunu bir iki piyon belirler.futbol alanında da bu iş; paraya bakar.

    eğer glazer ailesi o kulübü satamazsa,görüşürüz 1 sene sonra.Man utd nerde diye.Fazla değil bak.1 sene sonra.Adamların mali raporları yayınlandı yahu.açık açık şu yazıyor.''kulübün geleceği aldığı sonuçlara bağlı'' ronaldo transferinin 75 milyon eurosu,borcun faizine gitti.Bak borca gitti demiyorum sana.Borcun faizi.

    senin kafayla hareket etsek bizde bu durumda oluruz.Ushmanov bizi alsın,herkes refaha çıksın değil mi?1. sınıf kulüp olalım.Para babalarının,sermayenin uşaklığını yapalım.Demirören bjk'yi,cem uzan gs'yi,ali şen de fb yi alsın o zaman.En iyi çözüm yolu bu.

    dediğim gibi.Arsenal'in şampiyon adayı olması 2 transfere bakıyor.Wallcott ve denilson'a güvenmiyeceksin.sissoko ve chamakh'ı alırsan en güçlü aday olursun.chamakh tam bize göre bir adam.sissoko zaten,oynayamıyacağı takım yok.bu iki transfer de fiziksel güç ve derinlik katar kadroya.

    Bir de her yenilgi sonrası damlama şuraya.takım 10 da 7 yaptığı zaman çıkıp söyle şunları.iki mağlubiyet aldı mı hemen yırtık dondan çıkar gibi geliyosun buralara.

    YanıtlaSil
  14. my jekyll doesnt hide^^haklısın.ama bizim transfere ihtiyacımız yok.yeterki sakatlıklar son bulsun.takım tamamen fit olduğunda denilson yedek kulubesinde yatıp kalkacaktır.walcott formunu tutturmak üzere.yani kendisi de düştüğünün farkında.21 yaşında bir adam walcott.şimdiden bu durumdaysa ilerde ne olur.ayrıca chamakh gereksiz.van persie dünyanın şuanda en komple forvetinden biri.daha onunda önünde uzun bir zaman var.26 yaşında.takım tamamen fit olduğunda 11 şu olduğu takdirde almunia;sagna,gallas,vermaelen,clichy;song;fabregas,diaby;walcott,van persie,arshavin...neler olacağını kestirebiliyorsundur.seneye bu takım böyle kalsın şampiyonlar ligi hayal değil.yedeklerimize bak ne dediğimi anlarsın.fabianski,gibbs,djourou,nasri,bendtner,wilshere,eboue...denilson,rosicky,eduardo,vela,ramsey ve diğerleri bunlardan kendini gösterenler ilk 18de olur ancak.rekabate bak.bu takıma güvenin yeter.chelseade berabere kaldı bu arada.şampiyonluk elimizden kaçmış değil.bundan sonra en büyük eksiğimiz van persie.gibbs ve djourou ise uzun sakatlıklarımızdan.pes etmicez.dua edelim de van persie nisan ayında %100 hazır olsun.belkide şampiyonlar ligi bile hayal değil bu sene için.manU yenilgisi bizim için bundan sonra sadece büyük bir tecrübe...

    YanıtlaSil
  15. my jekyll doesnt hide

    @ozy
    Çok doğru diyosun ama,şampiyonluklar ztn 3 5 puanla kaçıyor.Bu 3,5 puan da büyük maçları kazanmakla geçiyor.Şampiyonlar ligi de aynı.Bir iki gol averajı ile eleniyorsun.

    bunun için derinlikli bir kadronun olması lazım.Yani diaby dediğin adam bir maç iyi bir maç kötü.onun yedeği denilsonsa,o her maç kötü.Senede 5 maç iyi oynar.Daha fazla değil.wallcot dediğin adamın maalesef sürekliliği yok.geldiğinden beri 2 defa üstüste üst düzey perofrmans sergiliyemedi.

    denilson kesinlikle gitmeli,diaby,ramsey yedek olmalı (carling fa cuplarda ilk 11 çıkabilirler)

    ilk 11 e kesinlikle fiziksel olarak çok güçlü bir ortasaha lazım.flamini gibi takımı ateşleyen bir adamımız vardı.çok büyük bir kayıp.Şu anda o eksiğimiz var.hleb'in eksiğini arshavin doldurdu ama flamini'yi dolduramadık.bence bunu sissoko yapabilir.

    wenger en iyisini bilir,ama denilson'un pişmesini beklemesin.gerekirse vieira'yı alsın oraya.Allah aşkına.gına geldi adamdan.potansiyel de göremiyorum ki.fiziksel,mental,tekniksel.hiçbişey yok adamda.hepsi ortalama.

    chamakh mevzusuna gelirsek.chamakh hava toplarında çok etkili.onu forvete çekersek.rvp sağ açıkta serbest oynar.etki gücü azalmaz bence.top sıkıştı mı da( Man u maçında olduğu gibi) chamakh a top şişirebiliriz.hatta stoper mevkisine genç ve yetenekli bir adam almak istiyen wenger bütçe yaratmak istiyorsa clichy'i bile gidebilir.gibbs,traore o mevki için clichy'i çok da aratmazlar.20,25 milyorn euroya clichy gidebilir bile bence.stopere de her an oynayabilecek,gallas ya da vermealen'in formsuzluğunda onları zorlayacak bir transferle çok güzel bir kadro olur.

    YanıtlaSil
  16. my jekyll doesnt hide

    senin gibi terbiye yoksunu olmadığım için seninle aynı seviyeye inecek değilim.

    sen bu yazdıklarınla zaten kaç yaşında olduğunu belli ediyorsun,yanlız bu bilgilerinle ilerde iyi bir taraftar,değil ama iyi bir ekonomist olabilirsin,yazdıklarımı anlamamışsın wengeri kovalım demedim adamı başkan yapalım dedim beckenbauer gibi ,bayern de anladınmı.Bu yazdıklarımda zaten 1-2 yıl içersinde olacak göreceksin.

    ne zaman yazı yazacağıma da sen karar veremezsin bu blogun yöneticisimisin de buna karışıyorsun.haddini bil.

    YanıtlaSil
  17. my jekyll doesnt hide
    @ levo

    levo,canım benim.Senin bundan sonra yapıcağın en tutarlı iş bu blogda yazmayıp,kardeşler kıraathanesinde samsun 216 içerek,aziz yıldırım ve oğuz sarvan hakkında atıp tutmaktır.ben;sende o potansiyeli gördüm.

    Her mağlubiyetten sonra ortaya çıkan ruhunda sadece eleştiri ve muhalefet olan bir adamsın.Daha fazlası değil.

    yok bıkmış,yok digitürkü iptal ettirecekmiş.10 da 7 yapıldığı zaman da düşündün mü bunları.Ya da denilson'a o zaman da sövdün mü?ya da ''bu takımda umut yok'' dedin mi?

    mesele orda zaten.yoksa diğer türlü kardeşler kıraathanesinde karbonatlı çay içip pişbirik oynarsın.

    YanıtlaSil
  18. my jekyll doesnt hide a cevap

    sen yırtık don gibi tabirler kullanarak kimin daha çok kıraathaneye yakıştığını belli ettin zaten.

    YanıtlaSil