15 Şubat 2010

Chelsea 1-2 Arsenal (Rezerv Ligi)

Son iki maçında deplasmanlarda West Ham United ve Stoke City'de 3'er puan almayı başaran Arsenal, lider Aston Villa'dan bir maçı fazla ve 2 puan gerisindeydi. Arsenal bu akşam erteleme maçında Chelsea karşısına çıktı. Aston Villa ise yarın akşam deplasmanda Wolves'a konuk olacak.

Shea
Coquelin-Ayling-Miquel-Evina
Barazite-Henderson-Frimpong-Sunu
Freeman-JET

Yedekler: Dunn, Byles,Yennaris, Özyakup, Deacon

Maçın ilk pozisyonunu 4. dakikada Arsenal buldu. Henderson'un attığı uzun topu alan JET, pasında Freeman'ı buldu. Freeman'ın 25 metreden yaptığı vuruş üstten dışarı gitti. 7. dakikada JET sağ kanattan içeriye doğru geldi, pasında Barazite'i bulmak istedi ancak top tam Barazite'e gelecekken yerden sekti ve Chelsea defansı topu uzaklaştırdı. Bir dakika sonrasında yine JET bu kez sol kanattan yerden bir orta açtı. Chelsea defansı ise topun yine Barazite'e gelmesini önlediler. 11. dakikada ise Chelsea ilk tehlikesini yarattı. Mellis'in sağdan Borini'ye doğru çıkardığı topta Cedric Evina ve Ignasi Miquel birlikte Borini'nin çevresini sardılar topu kazandılar. İlk 15 dakikalık bölümde Arsenal kesin bir topa sahip olma ve pozisyon üstünlüğüne sahipti.

26. dakikada Gilles Sunu topa ilk dokunuşu ile rakibini ekarte edip soldan içeriye girmek üzereydi ancak Chelsea savunmasından kritik bir müdahele geldi. Bu pozisyonun devamında ise Borini sağ kanattan etkili bir şut çekti. Yerden bir anda yükselerek gelen top kaleci James Shea'yi zor durumda bıraktı. Shea'ye geçen top direkten döndü. 28. dakikada ise Shea'nin kurtarışı ile korner kazanan Chelsea, kullandığı kornerde etkili olamadı ve JET topu kafayla uzaklaştırdı. Bu bölümde baskısını arttıran Chelsea bir pozisyon daha buldu. Mellis'in pasında Borini etkili bir şut çıkardı ancak Shea mükemmel bir kurtarışla golü önledi. 33. dakikada ise Chelsea'yi tek başına sırtlayan Borini bir kez daha gole yaklaştı ama vuruşu az farkla dışarı gitti.

36. dakikada Chelsea'den Gael Kakuta'nın kullandığı korner atışında Shea topu rahatlıkla kontrol etti. Chelsea'nin bu baskısından gol yemeden çıkmayı başaran Arsenal 39. dakikada golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren JET müthiş top tekniğiyle adeta dans edercesine rakiplerini ekarte etti ve boş durumdaki Freeman'a topu gönderdi. Freeman'da kendisinden bekleneni yaparak Arsenal'i 1-0 öne geçirdi. U18 seviyesinde 10 golü bulunan Freeman, ilk Rezerv Lig golünü de atmış oldu. İlk yarı bitmek üzereyken kazanılan serbest vuruşta Sunu topu ortaladı Miquel'in kafasında top az farkla dışarı çıktı. İlk yarı biterken tabelada 1-0'lık Arsenal üstünlüğü vardı.

İkinci yarıya da Borini bir koşu ile başladı. Ignasi Miquel topunu keserek atağı bitirdi. 48. dakikada Kakuta'nın kullandığı serbest vuruştan Chelsea gol bulamadı. Saha zeminindeki bozukluk nedeniyle top çok kere sekse de son derece güzel bir futbol vardı sahada. Chelsea 51. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Yine Borini Arsenal defansından kurtulduktan sonra dengesini kaybeder gibi oldu buna rağmen yakın direğe vuruşunu yaptı ve top ikinci defa direkten döndü. Sunu 55. dakikada kendi yarattığı pozisyonda şutunu çekti top farklı şekilde auta çıktı.

Arsenal 60. dakikada çok güzel bir oyun sergiledi. Freeman tek pasla JET'i ceza sahasına soktu, O Barazite'e çıkardı, Barazite tekrar Freeman'ı gördü, Chelsea savunması ise bu pozisyonu korner ile uzaklaştırabildi. 62. dakikada Borini bir kez daha pozisyona girdi. İyi bir koşu yaptı, iyi pas aldı ancak vuruşu kötüydü ve golle sonuçlanmadı. Sunu spektaküler bir vuruş yapmayı denedi ancak başarısız olunca kenarda Neil Banfield sinirden kendi etrafında döndü. 67. dakikada Arsenal bu kez Frimpong ile gole yaklaştı. Arsenal'in etkili presinden sonra kazanılan topta yaptığı vole vuruşu Chelsea kalecisinin sinirle savunmasına bağırmasına neden oldu.

75. dakikada Arsenal farkı 2'ye çıkardı. Chelsea ceza sahası çevresindeki mükemmel oyundan sonra Freeman topu Gilles Sunu'ya gönderdi. Sunu yaptığı şutta savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu. Tam maç bitti derken 76. dakikada Chelsea adına maçın en iyisi Fabio Borini kendisinin yapamadığını açtığı ortayla arka direkteki Nemanja Matic'e yaptırdı. Golden sonra Arsenal iki değişiklik yaptı. Barazite'in yerine Deacon girerken, Freeman'da yerini Yennaris'e bıraktı. 84. dakikada Chelsea'de Nikki Ahamed, Daniel Philliskirk yerine oyuna girdi. Son dakikalarda Chelsea baskılı bir oyun oynadı. 90 dakikaya 4 dakika uzatma eklendi. Chelsea kornerinde Shea topu uzaklaştırmada başarılı olamadı. Son saniyelerde Sunu yerini Oğuzhan Özyakup'a bırakırken sahayı çok yavaş terketti ve Chelsea taraftarları tarafından ıslıklandı. Kaleci Shea açılan yüksek ortayı üç Chelsea'linin arasından kontrol etmeyi başardı. Başka pozisyon olmadan maç 2-1 Arsenal üstünlüğü ile sona erdi.

Arsenal bu galibiyetle 2 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder