16 Şubat 2010

17 Şubat 2010 Porto - Arsenal Maçı (Şampiyonlar Ligi)

Zorlu Liverpool maçı üzerinden 1 hafta geçti, toparlanmak için iyi bir süreydi, ancak 2 sakatımız bu maça yetişemeyecek, Sunderland maçında büyük ihtimalle oynayacaklarmış. Song ve Arshavin'in eksikliğini hissetmemek olanaksız tabii.

Porto yıllardır şampiyonlar liginde gruptan çıkan, üst turları zorlayan bir ekip, bu bakımdan tecrübeliler, yetenekli, kaliteli oyunculara sahipler, kendi evlerinde oynadıkları bu maçta da full konsantrasyonla çıkacaklardır, turun favorisi biz olarak görülebiliriz ancak bu maçın favorisi bence Porto'dur. Bizi çok zorlu bir maç bekliyor.

Song ve Arshavin'in yokluğunda kadro

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Denilson

Fabregas-Diaby

Rosicky-Bendtner-Nasri

Nasri ve Rosicky'nin bizi böyle bir deplasmanda, ofansif olarak taşıyabilmesi zor, bence kilit performanslar gelirse eğer, Fabregas ve Diaby'den gelecektir. Özellikle Diaby'den çok umutluyum.

İleride Walcott tercihide gelebilir Wenger'den, Walcott'un bu seneki form durumunu söylemeye gerek yok, ama maça ihtiyacı olduğu kesin, eğer ofansif olarak bir tehdit yaratamazsak yenilmemiz sürpriz olmaz. Ayrıca duran toplar da çok büyük önem taşıyor, Diaby, Bendtner, Gallas, Vermaelen gibi uzun oyuncularımız var, değerlendirmek şart.

Song'un yokluğunda Denilson oynucak ki, bu yılki performansını Arsenal'i az çok takip edenler bilir. Bu maçta oyununu 2.3 kademe ileri taşıması şart, umarım yeteneklerini sergiler.

Arsha'nın yokluğu böyle maçlar için, rakibi çok rahatlatan bir faktör. Arshavin'in hızı ve tekniği dar alandaki yetenekleri, arapasları rakibi her zaman tedbir almaya itiyor, bu da rakibin ofansif aksiyonlarını oldukça aksatıyor. Rosicky veya Nasri'nin daha delici, daha yaratıcı olması gerek.

Sonuç olarak gollü bir beraberlik müthiş olur, maç yarın 21:45'te naklen Star'da. Umarım iyi bir sonuç alırız, tersi bir durumda büyük bir kabusa hazır olun.

13 yorum:

  1. artık son şansımız, inşallah yarıfinale kadar çıkabiliriz.müjdeli haber ise maçı çarşamba akşamı açık kanal star tv den naklen izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. maçı Star'ın yayınlamasına çok şaşırdım. Bilmediğimiz bir Türk oyuncu falan mı var takımların birinde. Neyse keyfini çıkaralım bari.

    Bazı bloglarda Eastmond'ın oynayabileceği söyleniyor önliberoda. Ancak dün rezerv karşılaşmasında tribündeymiş. Kafilenin yola çıkış zamanına göre Eastmond'da götürülmüş olabilir. Ayrıca Gallas'ında antreman testleri varmış. Eğer olumlu çıkmazsa son kez 2006 finalinde Ş.Ligi maçına çıkan Campbell oynayabilirmiş.

    YanıtlaSil
  3. hayır bu yayıncı kuruluş kendince paketlerini satmaya çalışıyor.bizim maçı da en zayıf maç olarak zorunluktan gösteriyor herhalde.

    YanıtlaSil
  4. http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-announce-18-man-squad-for-porto sitede yazan bu habere göre gallas ve almunia yok.

    YanıtlaSil
  5. kadro;fsbianski;sagna,campbell,vermaelen,clichy;denilson;fabregas,diaby;rosicky,bendtner,nasri...yedekler;mannone,traore,silvestre,eboue,ramsey,vela,walcott...kadromuz bence iyi.campbell tam çakılı oynayacaktır.diaby ve denilson'a çok iş düşüyor.biz gençsek onlarda genç.24-25 yaşında oyuncular çoğunlukta.raul meireles ve hulk sakat,bu yüzden sanşlıyız.falcao diye önemli bir oyuncuları var forvette ama kısa boylu.campbell ve vermaelen arsında kaybolur umarım.İnşaallah çok avantajlı bir skorla dönecez.

    YanıtlaSil
  6. 2-1 alırız maçı

    YanıtlaSil
  7. Başabaş bir mücadele olacak. Hulk bence dünyanın en iyi 4 forvetinden biri. İnşallah Rooney ve Drogba'da yaşadığımız kabusları Hulk'ta da yaşamayız. Mutlaka gol atmamız gerekiyor yarın.

    YanıtlaSil
  8. hulk sakat!!!ryu...ayrıca gözünde o kadar büyütme beşiktaş'ın gündeminde olan bir adam:D

    YanıtlaSil
  9. valla Beşiktaş'ın gündeminde olduğunu ilk senden duyuyorum ki bence böyle bişey yok. bence çok iyi futbolcu.

    YanıtlaSil
  10. arsenal bu maçta yenilmez diyecektim ama arshavin-gallas-song olmadığı için artık yenilse bile şaşırmam. ama turu arsenal geçer ya.

    YanıtlaSil
  11. attıgımız gole bak =))
    1-1 dk.19

    YanıtlaSil
  12. kalecisiz cıksak 2tane yermiydik acaba!!

    YanıtlaSil