10 Şubat 2010

Chamakh Arsenal'de

Sport.co.uk'un kulüp içinden alınan bilgilere dayanarak verdiği haberine göre Marouane Chamakh Arsenal ile ön sözleşme imzaladı ve gelecek sezon Arsenal forması giyecek.

Yaz transfer döneminde Arsene Wenger ve Arsenal oyuncuyla ilgili birçok girişimde bulunmasına rağmen Bordeaux kulübünün yüksek paralar istemesi üzerine tıkanan görüşmeler sonunca transfer gerçekleşememişti. Wenger ise bunun üzerine oyuncunun gelecek sezon kontratı bitecek biz de o zaman alırız demişti. Kayıt burada.

Chamakh'da kulübüne fiyatında indirimde bulunmaları için baskıda bulunmuş, eğer transferine izin verilmezse yeni kontrat imzalamayacağını ve ücretsiz olarak kulüpten ayrılacağını söylemişti. Bordeaux kulübü başkanının ısrarı devam edince Chamakh Bordeaux'da kalmıştı.

Bir süre Liverpool'un da ilgilendiği Chamakh ile cuma günü ön sözleşme imzalandı. Sözleşmenin 5 yıllık ve haftalık 50.000 Pound olarak yapıldığı haberde belirtilmiş durumda. Bu transferler akşam ki maçtan önce Liverpool'u yenmiş olduk :)

Marouane Chamakh Bordeaux takımında 270 maçta 67 gol attı. 1.88 boyundaki oyuncu Fas milli takımı ile de 52 maçta 15 gol kaydetti.

İşte Marouane Chamakh'ın yaptıklarından bir video.

7 yorum:

  1. tam aradığımız forvet Chamakh'tı.fransa liginin en iyi golcüsünü bedava getirdik.hayırlı olsun çok iyi transfer.

    YanıtlaSil
  2. Umarım bir pürüz çıkmaz ..Transferi bedavaya getirmiş olmamız ilk dikkatimizi çeken konu A.Wenger hepimizi tutumlu olmaya alıştırdı sanki...

    YanıtlaSil
  3. rakamları pek tatmin edici değil açıkcası.. umarım fransa ligndeki gol sayısının düşük olmasının bir etkisidir.

    YanıtlaSil
  4. merak etmeyin wenger chamakh'ı bendtner misali 433ün sağında oynatır bizi fıtık eder yine :)

    YanıtlaSil
  5. fransa ligi hakkında bilgim yok ama rakamlar pek iyi değil..yani drogra-torres-rooney-adebayor-defoe..bunların hepsi chamakh mı nedir ondan kaliteli..umarım basarılı olur..

    YanıtlaSil
  6. Bu haber yalanlanmadı mı Wenger tarafından?

    Böyle birşey okumuştum:
    Wenger, yaptığı açıklamada, "Chamakh konusunda kimseyle görüşmedik. Chamakh, birçok takımla görüşüyor. Bu onun hakkı. İstediği takımla ön sözleşme imzalayabilir" dedi.

    YanıtlaSil
  7. bilmiyorum ama ben pek yakıştıramadım bu adamı arsenale.oyun olarak soylemıyorum bunu sadece bir his umarım başarılı olur ama.

    YanıtlaSil