17 Şubat 2010

17 Şubat 2010 Porto 2-1 Arsenal (Şampiyonlar Ligi)


Kadro;

Fabianski

Sagna-Campbell-Vermaelen-Clichy

Denilson

Fabregas-Diaby

Rosicky-Bendtner-Nasri

Bu kadar eksik kadroya rağmen üstün bir futbol oynadık, Porto oldukça zayıf göründü, Fabianski'nin hatası ve hakemin kendi yarattığı bir gol ile maçı kazandılar, deplasmanda attığımız gol çok değerli, içerde umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Doğal bir Porto baskısı yedik başlangıçta, Fabianski sıklıkla yaptığı aptalca hatalardan birini daha yaptı, oldukça komik bir gol yedi. Sonra oyunu dengeledik, uzun süredir kornerden gol atamıyoduk bunu değerlendirdik, güzel bir organizasyonla Campbell golü attı.

İkinci yarı bizden gol beklenirken, kural nedir bilmiyorum ama tamamen haksız bir uygulamaydı. Böylelikle 2.golü yedik maç 2.1 sona erdi.

Genel performans olarak iyiydik, Denilson baya toparlanmıştı, Diaby kötüydü, Nasri yine kötüydü, Rosicky oyundan düşene kadar iyiydi, Bendtner elinden geleni yaptı, Fabregas'a çok sert oynadılar biraz düştü oyundan. En kötü oyuncumuz Fabianski'ydi, rövanş Mart ayında imiş, oldukça süremiz var.

Turla ilgili bir endişem yok, ama yine de kaybetmek üzücü, haftasonu Sunderland maçında görüşmek üzere.

14 yorum:

  1. fabianski ye bu kadar suç bulmayın.oyunun geri kalanında iyiydi.ayrıca diaby defansif anlamda çok iyiydi.rövanşta 1-0 yenmemiz yeterli mi?

    YanıtlaSil
  2. Herkesin çok korktuğu Porto bu muydu? Bir gollerini biz bir gollerini hakem verdi. Çok zor denilen Porto deplasmanı bu muydu? Arsenal Wolves dışındaki her Premier League deplasmanında en az bu kadar zorlanıyor. Hatta ideal kadrosuyla bile. Porto'nun standart bir Premier League takımından farkı yok. İçerde asa yakın bir kadroyla madara ederiz bunları.

    Porto'nun tek taktiği vardı. O da Fabregas'ı tekmelemek. Golleri de beleş buldular zaten. Oyuncu bazında herkes standarttı bana göre. Fabianski alıştığımız ilk şut hatalarından birini yaptı. Porto'nun şut gibi şutlarının hepsini kurtardı. Diaby, Song olmadığı için ofansa çıkmadı fazla o nedenle pasif kaldı. Fabregas malum. O kadar tekmeyi kim yese oyundan düşerdi. Campbell 35 yaşına rağmen 90 dakika dayandı. Yaptığı çok talihsiz bir hata. Silvestre'nin oynamasındansa böyle hatalı olsun, Campbell olsun.

    Tur bizim artık. İçerde elenebileceğimiz aklımın ucundan geçmiyor.

    Campbell'da enteresan bir istatistik yaptı. Son kez 2006 finalinde oynayıp kafayla golü atmış 2-1 kaybetmiştik. Yine aynısı oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Bir gollerini hakem falan vermedi kurallar çerçevesinde bir goldu. Fabregas da artık ne kadar vasat bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

    YanıtlaSil
  4. arsenal takım olarak iyi mücadele etdi ama portonunda nasıl sert futbol oynadıgını hepimiz gördük maçdan sonra kim bilir kaç futbolcumuz sakatlandı?yinede her şey devam ediyor mücize olnmazsa londrada arsenal turu koparır

    YanıtlaSil
  5. geri pas benim gördüğüm kadarıyla yok.dolaysıyla çift vuruş kararı yanlış.ama karar verildikten sonraki süreç porto'luların açıkgözlülüğü,arsenal'lilerin aptallığı.daha hakem düdüğü çalarken adamlar bitti zaten orda,hemen de kullanacaklarını belli ettiler aslında.çabuk davranmayan arsenal topçuları suçludur.EPL'de şampiyonluk mücadelesi veren üst düzey bir takımın bu kadar acemice davranması üzücüdür.

    YanıtlaSil
  6. @m.a.f

    bak şimdi teori ile pratiği karıştırıyosun.

    orada, oyuncuların o karardan haberi bile olmayabilir, hakem elini bile daha sonradan kaldırıyo, millet nerden bilicek orada bir çift vuruş olduğunu, hakem elini kaldırır düdüğümü çalmadan vurmayacaksın der, ondan sonra atış kullanılır.

    o zaman her faulde oyuncular, topu aldıkları anda kendi kendine başlatabilme yetkisine sahiptirler, peki neden hakemler dur bak düdüğümü çalmadım diyorlar?

    burada çok açık bir artniyet uygulaması vardır. zaten maçın başından sonuna kadar vasat bir yönetim göstermiştir.

    turu rahat geçeriz, kimse merak etmesin.

    YanıtlaSil
  7. ezbere konuşmadan önce, şunu izleyin.

    http://www.skysports.com/video/inline/0,26691,12602_5956961,00.html

    YanıtlaSil
  8. şu var yani o zmn böyle bir uygulama varsa eğer, her kontrada yaptığın geri pas gol olur. bu haksızlıktır.

    hakem baraj kurmak için süre vermelidir bu durumda, o zaman her türlü cezasahası içi çift vuruşlar yüzde 99 gol olur.

    YanıtlaSil
  9. yıllardır tuttuğum arsenalin oynadığı futbola ve düştüğü hallere bak. malatyaspor bile böyle bir hatayı yapmaz.
    wenger emekliliğin gelmiş senin kötü oynayan bir takıma müdahale yapmadığı gibi ilerde tek top tutan adam bendtneri de oyundan aldı skoru kabullenmiş gibi. hayatımda gördüğüm e kötü portoya adam gibi hücum bile yapamadık bi de büyük takımız diye övünüyoruz.
    ne yaptığını kendi bile bilmeyen nasri, takımın kötü oyunu ve yediği tekmelerden muzdarip oyundan düşmüş fabregas, defansta kaybolan diaby ve maç boyunca beni deli eden sagna bi kere bile adam tutamadı. fabianski için denilecek bişe yok.maçtaki en iyi isim ki hiç bir yeteneği olmayan denilsondur
    arsanelin o alışılmış pas trafiği ve göze hoş gelen futbolundan eser kalmamış artık defanstan şişirme ile top çıkartıyoruz.clichy ve sagna en önce bek oyuncusu olduklarını unutmuşlar sanki hep gelmedikleri yerlerden ara pas yedik.35 yaşındaki bi campbella kaldı arsenal.
    arsenalde dikine oynayabilen oyuncu kalmadı istediğiniz kadar avare avare pas çevirin rakibin başını döndürün yine gol atamazsınız çükü savunma açacak her iki yönlü bir oyuncu yok maalesef. takım çok düz ve şampiyonluk alacak kadro kalitesi yok.turu geçeriz evet ama bu takıma umut bağlamayın arkadaşlar.
    fabregasın yerinde olsam bi dk durmam tarihi başarılarla dolu olan aktif futbol oynamayı seven arsenal ne hallere düştü
    dü ilk defa arsenalliğimden utandım..

    YanıtlaSil
  10. walla biz ne bir maçla arsenal taraftarı olduk ne de bir maçla takımı bırakıp gideriz.bu kadroyla bu kadar olur.bunu kadronun kotulugunden soylemiyorum yalnız bırbırleriyle uzun süredir oynamadıklarından dolayı soylüyorum yoksa bu kadro gayet ii bir kadro.o yüzden bu maçta oyuncuları tek tek değerlendirip de su kotuydu bu kotuydu demek saçma geliyor bana.

    rovans macında cok daha ii bir oyunla galip gelip üst tura çıkacağımıza eminim.tabi standart bir hakem atanırsa maçımıza.

    YanıtlaSil
  11. üç tane kalecimizi vur birbirine bi daha doğru düzgün kaleci etmiyo. salak salak hatalara devam ediyoruz inanamıyorum şu yediğimiz gollere. fabianski vanspor'dan falan mı geldi nedir yani ?

    YanıtlaSil
  12. Fabianski Vanspor'dan falan gelmedi. Dünyanın en iyi kaleci denen Cech'te Avrupa Şampiyonasında topu elinden kaçırdı ülkeyi turnuvadan eledi. Hem de en verimli döneminde. Buffon'un yediği saçma gollerden videolar yapılmıştır. Dünyanın en iyi kalecileri de hata yapıyor. Fabianski'nin yerine koyun kendinizi. Takıma geldiğinizden bu yana senede 3-5 maç yapıyorsunuz. Oynadığınız iyi bir maç takımdaki yerinizi sağlamlaştıracak. Bu nedenle Ş.Ligi gibi bir turnuvada gergin olarak çıkıyor maça. Hata yapmaktan korkması hata yapmasına neden oluyor. Aynı bisiklet sürmek düşe kalka öğreniliyorsa kalecilikte sık oynama ile edinilen bir tecrübe. 24 yaşında kaleciyle oynayan kaç takım var? Bekleyin Fabianski bu hataları yapa yapa tecrübelenecek ve sayılı kalecilerden biri olacak.

    YanıtlaSil
  13. hadi ikinci gole bişey demiyorum geri pası görmemiş olabilir peki, ya ilk gole ne demeli ? taç çizgisinden gelen ve çok sert olmayan bi topu içeri aldı bunun gerginlikle falan alakası yok bence. benim kızdığım pişmeyen adamları oynatmamız.

    YanıtlaSil