12 Ocak 2010

West Ham 2-4 Arsenal (Rezerv Ligi)

Arsenal Rezerv takımı bir ayı aşkın zamandan sonra yeniden sahaya çıktı. Oynadığı son 4 maçı kazanamamış bir Arsenal vardı ara girmeden. Maçın en dikkat çekici özelliği bir haftadır Arsenal'le antremanlara çıkan eski oyuncumuz Sol Campbell'ın maça 11 başlayıp 45 dakika forma giymesi oldu.

Mannone
Gilbert-Campbell-Bartley-Cruise
Randall-Eastmond-Coquelin
JET-Merida-Sunu

Yedekler: Shea, Hajrovic, Evina, Miquel, Frimpong, Freeman

İlk 15 dakikada karşılıklı ataklarla geçti. Arsenal daha baskılı görünsede fırsatları değerlendiremedi.

27. dakikada Mark Randall'ın şutunda seken top kornere gitti. Korneri kullanan Fran Merida topu Jay Emmanuel-Thomas ile buluşturdu. JET ise topu kafayla ağlara göndermeyi başardı.

Golden bir dakika sonra yine Jay Emmanuel-Thomas sağ kanattan getirdiği topa sol ayağıyla vurup skoru 2-0 yaptı.

Bu skorla birlikte Arsenal'in kendine güveni geldi ve oyunu kontrol etmeye başladılar. İkinci yarının son bölümlerinde West Ham baskısında Kyle Bartley, Sol Campbell ve Vito Mannone'nin başarılı oyunları skoru korumaya yetti.

İkinci yarıya Neil Banfield iki değişiklik ile başladı. Sol Campbell yerini Ignasi Miquel'e bırakırken Mark Randall'ın yerine de Emmanuel Frimpong dahil oldu.

İkinci yarının ilk dakikalarında duran toplarla etkili olmaya çalışan Arsenal, Fran Merida ile bu şansları değerlendiremedi.

55. dakikada geç yapılan müdahele ile West Ham penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan McNaughton topu ağlara göndermeyi başardı. Vito Mannone doğru köşeyi seçmesine rağmen kullanılan penaltı çok iyiydi.

Skorun 2-1 olmasıyla birlikte rahat görünen Arsenal bir süre sendeleme yaşadı. West Ham baskısını kontra ataklarla değerlendirmeye çalıştı Arsenal.

İkinci yarının ortalarına doğru 2-1'den sonra West Ham'ın kendine geldiğini söyleyebilirdik. Ancak gol dışında şut çekme fırsatı bulamadılar.

78. dakikada ise hakem bir kez daha West Ham lehine penaltı verdi. Kyle Bartley topa müdahele ettiği üzerine itiraz etse de karar değişmedi. Penaltıyı kullanan Sears kaçırmadı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Tam maç gitti diye düşünürken 83. dakikada oyuna sonradan giren Emmanuel Frimpong rakip sahada kazandığı topla kaleye doğru ilerledi ve çaprazdan yaptığı vuruşla Arsenal'i 3-2 öne geçirdi.

Maçın son bölümleri Fran Merida'nın serbest vuruşları ve Arsenal'in kontrolünde geçiyordu ki 90+2'de Jay Emmanuel-Thomas hat-trick yaparak takımını rahatlattı. Sol kanattan gelişen atakta yaptığı vuruşla topu ağlara gönderen JET, Arsenal'e de 3 puanı getirmiş oldu.

Maçın yıldız kesinlikle Jay Emmanuel-Thomas oldu.

2 yorum:

  1. Sol un dönüşü biraz tuhaf geldi bana form durumunu bilmiyorum .Senderos un gitmesine kesin gözüyle bakılıyor ve Djourou da yokken sezon sonuna kadar gelişi fena olmaz ..

    YanıtlaSil
  2. JET'de her yerde oynuyor yahu :))

    YanıtlaSil