24 Ocak 2010

Fa Cup'ı Chelsea Kazansın

Pazar sabahı itibariyle Wenger'in söylemi olabilir. Manchester United ve Liverpool'un bu kadar erken elendiği bir kupada, Stoke City deplasmanına bu ciddiyetsiz kadro anlayışıyla çıkmanın başka bir açıklaması olamaz.

Bu kadar prestijli ve önemli bir kupada, bence 3 kupadan almamız için en çok şansımız olan kupaydı bu. Bunu bile bile, böyle bir küçümsemeyi affetmezler bu çok doğal. Rakip Premier Lig takımı, kendi evindede iyi olan bir "Premier Lig" takımı.

İki tane kupa var önümüzde biri Premier Lig şampiyonluğu, diğeri Şampiyonlar Ligi. Ciddi olmayı, rakibi küçümsememeyi öğrenmek dileğiyle.

5 yorum:

  1. sıkmayın canınızı.real madrid gibi bir para takımı ronaldo ve kakanın olmadığı karşılaşmada(ki diğerleri var;alonso,benzema,vaart)4-0 yenildiler.

    YanıtlaSil
  2. Eğer FA Cup benim Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarımı olumsuz etkileyecekse bırak başkası alsın kupayı umrumda bile olmaz. FA Cup bu 3 kupa içinde en düşük kalanı. Şu atmosferde kazanılması en kolayı da olsa tercih yapacaksam diğerlerini isterim.

    YanıtlaSil
  3. onları kazanacağının hatta onu bırak, çarşamba günkü villa maçını kazanacağının garantisi var mı?

    fa cup çok önemli bir kupadır, arsenal'in her zaman kafaya oynadığı bir kupadır.

    fa için carling'i lig için fa'i cl için lig'imi vereceğiz.

    en baştan bi karar verelim o zaman?

    YanıtlaSil
  4. Burada göz göre göre bir hibe yok. Yanlış anlaşılmasın. Bu maçtan sonraki 2 haftada eğer sezonun kaderi çizilecekse ve son 5 yılda lig şampiyonluğu adına bu kadar iddialı olduğun bir dönemdeysen kadroda rotasyona gidip olursa bu kadroyla olsun demek bence haklı bir davranıştır. FA Cup'a as çıkıp tur atladıktan sonra girilecek belki de Premier Lig tarihinin en keskin virajına yaşanabilecek yorgunluk, sakatlık vs. ile girmek, üstüne tur atlayınca fikstüre yeni maçların eklenecek olması FA Cup uğruna ligi de kaybetme potansiyelini yükseltir.

    Ha şimdi rotasyon yaptık elendik ligi kazandık mı? Hayır. Ama kazanma adına şansımızı arttırdık ben bunu savunuyorum. Bu nedenle çok fazla endişe etmiyorum.

    Şimdi bu virajı iyi geçersek ligde iddiamızı sürdüreceğiz. Başarı oranına göre alıp götürebiliriz bile. Eğer ki kötü bir durumla ayrılırsak bu fikstürden hemen bitişindeki Porto maçıyla beraber Ş.Ligi'ne yoğunlaşabiliriz. Bu demek ligi bırakmak demek değildir. Ki zaten lig fikstürü yapacağın maç sayısı bellidir. Fakat Ş.Ligi maçlarından önceki lig maçlarında rotasyona başvurarak Ş.Ligi turlarında daha başarılı olabiliriz.

    Bu benim fikrimdir. Doğrudur yanlıştır. Ancak şu var ki bir şeylerden fedakarlık yapmadan başarı gelmiyor. Ayrıca futbolda bu vardır. Şimdi sene sonunda olurda şampiyon olursak eğer Wenger "Deha" olarak adlandırılacak. Yine sıfır çekersek Wenger FA Cup'ı harcadı en azından bir kupa alabilirdik denilecek. Bu da hayatın içinde olan bir şey. Bir karar verir uygularsınız. Başarılı olursunuz zirveye çıkarsınız, başarısız olursunuz dibe batarsınız. Bunu bize ancak zaman gösterecek. Bunun içinde çok beklememize gerek yok. Mayıs sonunda her şey ortaya çıkacak.

    YanıtlaSil
  5. Fa cup elbette önemli.prestiji sağlam.Ama beni ilgilendiren premier lig ve cl sonuçları.Kupa kazanmayı ben de çok istiyorum ama bu kadar sakat varken ve afrika kupasında oyuncumuz varken ve kadromuz gerçekten kısıtlıyken wenger'i gençleri oynattı diye acımasızca eleştirmek bence haksızlık olur.

    YanıtlaSil