19 Ocak 2010

Arsenal 0-2 Ipswich Town (FA Youth Cup)

Arsenal U18 takımı FA Youth Cup'ta Crewe Alexandra takımını normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla 4-3 eleyerek bir üst tura yükselmişti. Bu turda ise Arsenal ile aynı akademi grubunda yer alan Ipswich Town ile eşleşti. Ipswich ile Akademi Ligi'nde oynadığı maçı 3-2 kaybetmişti Arsenal.

Dunn
Hajrovic-Boateng-Miquel-Evina
Frimpong
Özyakup-Afobe
Aneke-Freeman-Deacon

Yedekler: McDermott, Yennaris, Byles, Obed, Meade

İlk dakikalarda kazanılan serbest vuruşlarla iki takımda pozisyonlar buldu. Ipswich'te Dunbar, Arsenal'de ise Emmanuel Frimpong serbest vuruşlardan sonuç çıkaramadı. Maçın en tehlikeli atağı ise 7. dakikada Ipswich'ten geldi. Clarke'ın uzun pasını kontrol eden Wickham kaleci James Dunn ile karşı karşıya kaldı. Şutunu çektiğinde top kaleye doğru giderken araya Cedric Evina girdi ve mutlak golü önledi.

Bu pozisyonun 3 dakika sonrasında yine savunma arkasına atılan uzun pasta Murray topla buluştu ve kaleci James Dunn ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin sağından yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün şokunu atlatamadan 11. dakikada Connor Wickham farkı ikiye çıkaran golü attı.

2-0'dan sonra oyunun kontrolünü almaya ve gol bulmaya çalışan Arsenal kornerler ve serbest vuruşlarla pozisyon aradı. 26. dakikada Emmanuel Frimpong'un yaptığı vuruş savunmadan sekip kale sahası içinde Luke Freeman'ın önünde kaldı ancak o vuruşu yapıncaya kadar Ipswich kalecisi topu kontrol etmeyi başardı. 36. dakikada Cedric Evina'nın yaptığı ortaya Benik Afobe yükseldi kafayla Luke Freeman'a indirdi. Freeman ise yine çok yakın mesafeden topu dışarıya vurdu.

İlk yarının son beş dakikasında da 5 korner atışı kullanmasına rağmen Arsenal gol bulamadı ve ilk yarı 2-0 Ipswich üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarıya bakılırsa oyunu domine eden Arsenal ancak bulduğunu atan Ipswich oldu.

İkinci yarıya da Arsenal baskılı başladı. Ozyakup'un kullandığı serbest vuruşta Aneke'nin kafası az farkla dışarıya çıktı.

Ancak aynı ilk yarıdaki gibi Ipswich 54. dakikada girdiği pozisyonda çok tehlikeli oldu. Hyam'in attığı uzun pasta Wickham yine kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yaptığı vuruş kaleci James Dunn'ı geçti ancak yan direğe çarpıp dışarıya çıktı.

Kaptan Cedric Evina kanattan yaptığı birçok ortayla takımı pozisyona sokmaya çalıştı. Bu ortalardan 63. dakikadaki açtığı bir orta direğe çarptı. 65. dakikada ise Carson'ın 20 metreden yaptığı vuruşu James Dunn kurtardı ve maçtaki ilk kurtarışını yaptı.

Bu kadar baskıdan gol çıkaramayınca Arsenal üst üste değişiklikler yaptı. 73'te Roarie Deacon yerine Jernade Meade , 76'da Sead Hajrovic yerine Nico Yennaris girdi. Arsenal baskısını bir türlü bitiremeyen Ipswich sert faullere başladı ve önce Hyam ardından Callum Bennent sarı kart gördü.

79 ve 82. dakikalarda Ozyakup, Afobe ve Frimpong ile girilen pozisyonlar golle sonuçlanmadı. Arsenal'li oyuncular tam anlamıyla çılgınca mücadele edip ruhlarını sahaya koydular ancak bir türlü golü bulamadılar. Bu sonuçla turnuvanın son şampiyonu Arsenal, FA Youth Cup'tan elenmiş oldu.
Ipswich'teki Connor Wickham'ın takip edilmesi gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Bizim ligdeki maçta da 2 gol bir asist yapmıştı. Bu maçta da golünü attı. Bu yazıyı yayınlamadan bir de resmi siteden istatistiklerine bakayım dedim. A Takımla da maçlara çıkıyormuş. Ligde 3 kere ilk onbirde, 9 kere de yedekten oyuna girmiş. FA Cup maçında sonradan girmiş. Lig Kupası'nda da bir kez ilk onbir bir kez yedekten girerek 2 gol atmış. İngiltere U17 milli takımında da oynuyormuş. Kesinlikle önemli bir oyuncu olacak.

1 yorum: