09 Ocak 2010

09 Ocak 2010 Arsenal 2-2 Everton Maçı (Premier League)

Kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Denilson

Ramsey-Diaby

Nasri-Arshavin-Eduardo

Maçın çok büyük bir bölümünü çok kötü oynadık. İçeride uzun süredir bu kadar kötü oynadığımız bir maç hatırlamıyorum.

Everton Saha-Donovan-Cahill-Pienarr-Fellaini gibi isimlerle başladı maça, önde müthiş bastılar, bir türlü açamadık, doğal olarak golü de yedik. Daha sonra oyunu dengeler gibi olduk golüde bulduk, buradan sonra maç bize döner diyordum, ancak oyun olarak gene Everton istediklerini yaptı.

İkinci yarı yine kötü oyun, ancak son 15 dakkaya girilirken artık kontrolü alan Arsenal derken, çok amatör bir gol yedik. Kornerden dönen topla kontraya çıktı Everton ve Pienarr 60 metre bomboş top sürdükten sonra golü attı, burdan sonra özellikle son 2.3 dakika çok iyi bastık, bu baskı golüde getirdi maç 2.2 sona erdi. 3.2'de olabilirdi, hakem uzatma dakikaları hakkında bilgi sahibi olsaydı eğer.

Kötü oyunun sebebi belki Song belki hava şartları belki de formsuzluk. Çok önemli iki puan kaybettik, ama son dakikada attığımız golle 1 puan da kazandık diyebiliriz, sonuçta lig bir maçla kazanılmıyo bir maç ile de bırakmayız.

Arshavin ile sonradan giren Rosicky ve maçın son dakkalarındaki Diaby'i beğendim. Ramsey ultra berbat bir futbol oynadı.

Maçın en kötü olayı Denilson'un çok ciddi gözüken sakatlığı ile son dakikalarda Traore ile Gallas'ın sözlü tartışması idi. Gallas'ın genç oyuncularla olan ilişkisinde geldiğinden beri büyük problemler var, Gallas ne kadar iyi olsa da bu maçtan ve bu olaydan sonra sözleşmesinin uzatılmasını bir gereklilik olarak görmüyorum.

Herkese iyi haftasonları.

12 yorum:

  1. ilk yarinin özellikle başlarinda orta sahayi geçmekte çok zorlandik.alex song un yoklugu bence net bir şekilde hissedildi.denilson veya ramsey song un yaptiklarini yapacak tarzda oyuncular değiller.

    orta sahaya birtürlü hakim olamadik ve topu hücum bölgelerine aktarmada alişilmiş akiciliğimiz yoktu.

    özellikle ilk yarida orta sahanin göbeğinde çok top kaptirdik ve everton bu toplari daha etkili kullansa başimiza daha kötüsü gelebilirdi

    bugün 70 lere kadar diaby yi pek beğenmedim ama skor 1-1 ken ceza sahamizdan tehlikeli bir top çikardi ve 2.golümüzü hazirlayişida çok güzeldi

    yenilen 2.gole bize hiç yakişmadi.arsenal gibi bir takim böyle yakalanmamali,pienar i kovalayan adamda nasri!

    son dakikalarda biraz saçmalasa da traore yi beğendim,eduardo da iyi gibiydi,arshavin in pek ortada gözükmedi,bu maç onun maçi değildi,rosicky çok top kaptirdi,attiği gol dişinda bizim ayağimizdaki toplarin çoğunu rakibe verdi

    mutlaka kazanmamiz gereken bir maçti ama genede son dakikada attiğmiiz gol nedeniyle belkide 2-2 ye çok üzülmüyorum belkide bu 1 puan bize şampiyonluğu getirecek(klişe :))

    YanıtlaSil
  2. eve geldiğimde 2. yarıya yetiştiğimi görünce duramadım izledim. skor 1-1'di ama ben daha çok kimin öne geçtiğini düşünüyordum. eğer beraberliği yakaladıysak çevirebiliriz diye düşünüyordum. maç açıldığı anda başta Gallas olmak üzere oyuncuların yüzündeki gerginlik ve Wenger'in sinirli hallerini görünce sanırım işler iyi gitmiyor dedim. ilk yarıyı izlemdiğim için bilemiyorum diğer oyuncuları bilemiyorum ama Rosicky'nin kaptırdığı toplar insanı deli eder. 2. golüde onun kaptırdığı toptan yedik zaten.

    havanın da futbol oynamaya elverişli olmadığı ortadaydı. fikstürün daha da sıkışmaması için oynamak istemiş olabiliriz ama kaybın ilk sorumlularından biri gibi duruyor hava muhalefeti. şimdi uzun bir ara var sayılır. 8 gün boyunca transfer ve sakatlık haberleri bekleyeceğiz. haberlerin iyiliğine göre iddiamızı yeniden canlandırabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar sabır-sabır-sabır...ben maçı 90 dakika izledim.arsenal %75ten fazla top hakimiyeti vardı.adamlar 10 kişi savunma yaptılar.kolay mı sanıyorsunuz orayı açmak.ramsey kötü oynadı ama abırtılacak kadar değil.adam benden 2 yaş küçük be.ne bekliyorsunuz?her zamanki 11den 5 kişi eksik.meridayı oyuna alacak kadar eksik var.eğer bu forum real madrid türkiye olsaydı alcorcon maçından sonra kapanırdı.eğer bişeyler yanlış gitmezse ocaktan sonra en önemli kaybımız van persie nin sakatlığı olacaktır.real madrid kaka ve ronaldonun yokluğunda 4-0 yenildi alcorcona.bizde takımın kemikleri van persie-fabregas yokken ayrıca song-clichy-walcott gibi 11e mensup kişiler yokken evertonla berabera kalmamız daha da hırslanıp çok iyi olacağımız anlamına gelir!!!

    YanıtlaSil
  4. Bir puanı son dakikada almak ve Manu'nun berabere kalması günün teselli edici olayları ancak eksiklerimiz çok açık. Song olmadığı zaman ortasaha yalan oluyor. Denilson maalesef Song'un gösteridiği gelişimi bir türlü gösteremedi ve gösteremiyecek gibi duruyor. Yazın yapmadığımız ortasaha takviyesini devre arası yapmak,hele Denilson'un sakatlığı ciddi ise mecbur oldu.

    Forvet konusu belli zaten. Hoca bir türlü kimseyi beğenmiyor yada beğendiği isimlerin yüksek maliyetini ödemek istemiyor. Açıkcası takviye yapacağımız konusunda oldukça karamsarım. Kimseyi almazsak hiç şaşırmam.

    YanıtlaSil
  5. 1 puan kötünün iyisi oldu bugün 1 ortasaha ve 1 forvet takviyesi yapabilir Wenger bekleyip görücez

    YanıtlaSil
  6. yediğimiz gol west ham macını anımsattı bana..tecrübesizlik sayesinde bastırırken cok gol yiyoruz.song'un sertliğini cesc'in de kurtarıcılığını cok aradık bugün.ama sonucta puan puandır.5-6 eksikle sahaya cıktıgımız unutulmasın

    YanıtlaSil
  7. Maçın geneline hakimdik ancak bir türlü sonuca gidemedik. ÖZellikle 2. yarıda artan kardan sonra Everton yarı sahasının tertemiz, Arsenal yarı sahasının karla kaplanmış olması maçın hangi tarafta geçtiğinin açık göstergesiydi. Ancak yediğimiz 2. gol Arsenal'in yememesi gereken bir goldü. Maçı almamız gerekirken son dakika golüyle 1 puan aldık, futbol işte.

    YanıtlaSil
  8. şu Vieira'yı alsak şimdi rahat edicektik Wenger büyük bi yanlış yaptı bence o konuda.hem uyum sorunu olmaz hem maliyeti yok hemde kulübün efsanesi.transfer yapılana kadar puan kaybına tahammülümüz yok artık.Fabregas ve Song bu takımın temel iki direğinden biridir ikiside olmayınca puan kaybı doğal ama Song dışında takımda ön libero olmaması çok garip.

    YanıtlaSil
  9. Viera iyi olsa İnter Milan da oynardı kesinlikle ritmimizi bozacaktı gelseydi temposuz ve çok pasifleşti artık. o bölgeye enerjisi bol yorulmak bilmeyen bir oyuncu şart..Mesela M.Flamini nin geri gelmesine hayır demem ama Viera hiç uygun olmazdı.O misyonunu tamamladı Arsenal de..Mesela Sol Campbell ın gelmesinede karşıyım dedikodusu dolaşıyor onunda..

    YanıtlaSil
  10. Song dışında takımda önlibero var. O da Denilson. Ancak durum şu ki Song'un performansı dünya klasında olunca Denilson yetersiz görünüyor. Bence ana sebep kar yağışı. Top yapmayı çok zorlaştırdı.

    YanıtlaSil
  11. Denilson çok cılız ya , orta sahanın ortasında iyide ön libero ezerler onu , böyle Song gibi yırtıcı değil yani.Umudum Alou Diarra artık o bölgeye.

    YanıtlaSil
  12. Wenger'in zamanında Vieria'yı niye sattığını biliyor musunuz? Çünkü bir türlü Cesc - Vieira ikilisinden istediği performansı alamamış. Bu nedenle Wenger üzerine para verseler Vieira'yı almaz. Bu demeci şu an bulamadım ama şu linkte de bahsediliyor: http://justarsenal.com/wenger-vieira-must-leave-milan-but-he-wont-come-to-arsenal/2008

    YanıtlaSil