27 Aralık 2009

27 Aralık 2009 Arsenal 3 - 0 Aston Villa Maçı (Premier League)

Evet Sunderland-Chelsea mağlubiyetlerinin ardından liderin 11 puan gerisine düşmüşken, bugün maç eksiğimizle 4 puan arkasındayız, bunun için çok çalıştık, hakettik, daha da fazlası gelecektir eminim.

Önce kadroyu yazalım, Fabregas 58.dakikada oyuna dahil oldu, sakatlığı yüzünden kenarda başladı.

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Song

Diaby-Denilson

Nasri-Arshavin-Eduardo

Şuraya maç yazısı diye, milyonlarca kez Fabregas yazsak, maçı aşağı yukarı anlatmış oluruz da. Diğer oyunculara haksızlık olur.

Maça hızlı başladık ilk 10 dakika bizimdi Eduardo'nun kaçan yüzde yüzlük gol pozisyonu var, ardından Villa dengeledi yaklaşık 1 pozisyonları vardı o bölümde, ilk yarının sonuna doğru tekrar kontrolü ele aldık, müthiş bastırdık gol gelmedi.

2.yarıda gene büyük baskı, ardından oyuna 58.dakikada Denilson'un yerine Fabregas'ın girmesiyle oyunun hızı inanılmaz arttı, çizgiden çıkan toplar, fauller derken, Fabregas cezasahasının dışında, Arshavin'în pasıyla düşürüldü, kullandığı inanılmaz frikik ağlarla buluştu ve öne geçtik, ardından Villa biraz oyunu dengeler gibi olduysa da, oyuna Eduardo'nun yerine dahil olan Walcott'a Traore'nin nefis pası, Walcott'un da aradan kaçan, Fabregas'ı görmesi, Fabregas'ın nefis şutu ile maç 2.0'a geldi ve maç sona ermiş oldu. 90.dakikada ise Diaby'nin ortadan aldığı topla nefis hareketlenen Diaby ve müthiş şutu, maçı 3.0'a getirdi.

Hiç tartışmasız biçimde sezonun en iyi maçını oynadık, Arshavin ilk yarıda biraz silikti, 2.yarıda Fabregas'ın girişinin ardından o da nefis oynamaya başladı. Maçın yıldızı oyunda sadece 25 dakika kalan Fabregas. 90 dakika oyunun yıldızı Diaby, gerçekten müthiş oynadı, neredeyse pas hatası yapmadı, dikine, çapraza her yeri müthiş pasladı. Hull City maçı ve bu maç Diaby'nin potansiyelini ortaya koyduğu maçlar oldu ve ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Song'u es geçersek ayıp etmiş oluruz, bitmek bilmeyen bir enerji ile birleşen tekniği, gerçekten yeri geliyor 2 yeri geliyor 3 kişilik oynuyor. İnanılmaz bir özveri ve kalite.

Nasri'de bu yılki sakatlığından beri çok efektif maçlar çıkarmıyordu, bu maç onun da bu yıl oynadığı en iyi maçtı, pasları, dikine oyunu hatasızdı.

Bu maçla ilgili tek canımızı sıkan şey Fabregas'ın golü attıktan sonra tekrar sakatlanması oldu, 83.dakikada yerini Ramsey'e bıraktı, umarız önemli bir şeyi yoktur.

Bugün gerçek bir şampiyon gibi oynadık, bu ışığı verdik, devamı haftaya, herkese tebrikler.

10 yorum:

  1. Go Gunners Go....

    YanıtlaSil
  2. We've got Cesc Fabregas
    We've got Cesc Fabregas
    We've got Cesc Fabregas
    We've got Cesc Fabregas

    Ben sakatlandığını göremedim. Wenger görevini yaptı riske etmemek için çıkardı sanıyordum. Önümüzdeki maç Portsmouth deplasmanı. Fabregas'sız alabilir miyiz? Evet. Fabregas'la alır mıyız? Kesinlikle evet. Süper bir maç süper bir ikinci yarı. Bakalım bir de akşam Mancheater United puan kaybederse değmeyin keyfimize.

    YanıtlaSil
  3. @adsız

    bu gidiş güzel gidiş:))

    YanıtlaSil
  4. tam anlamıyla müthiş oynadılar bugün böyle futbol oynayın galatasarayı bırakayım.

    YanıtlaSil
  5. cesc oyuna girmese nal topluyordu arsenal. "süper oynadık süper, süper" demek ilginç olmuş. bakalım barcelona'ya gitmeden önce daha kaç maçı kurtarması gerekecek.

    YanıtlaSil
  6. Chelsea maçından sonra izlediğimiz Arsenal ile bu maçı baz alınca gerçekten arasında çok fark vardı takımın. Bir kere özgüven geri gelmiş bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Cesc oyuna girip gollerini attı görevini yaptıktan sonra sakatlanması kötü oldu ciddi birşeyi yoktur umarız.

    YanıtlaSil
  7. what the fuck ...Cesc in menajeri misin sana ne ..ister Barcelona ya gider ister elazığ a konumuz o değil ki maç la ilgili yorum yap izlediysen izlemediysen Sus..

    YanıtlaSil
  8. çok önemli bir galibiyet oldu.rakiplerin puan kaybı yaşadığı haftalarda maç almakta zorlanıyorduk ancak buna son verdik.ligin ikinci yarısı fabregas sakatlanmayıp,eduardo gidip yerine gignac gelirse bu takım şampiyonluğa rahat oynar.

    YanıtlaSil
  9. @ Ali...ArsenalismRuhu
    arsenal nal topluyordu dedim bak. fanatikliği bi saniye olsun bıraksanız sizin de görebileceğiniz bişeydi bu aslında. kısa-hızlı paslarla tehlike yaratmaya çalıştılar ama hiçbirinden gol çıkmadı. eduardo kazması devre arasında illaki bi forvet alınması gerektiğini tekrar gösterdi. cesc girdi, arshavin'i hareketlendirdi, iki gol attı, çıktı. yoksa farklı maçları mı izledik?

    YanıtlaSil
  10. @whatthefuck

    arsenal nal toplasaydı eğer, villa skoru 3.0'a getirirdi. villa'nın net bir gol pozisyonu dahi yok. bu takım manchesterı celsiyi liverpool'u yendi. sen neden bahsediyosun?

    müthiş savunma yaptık, fabregas girene kadar dengeli hücum ettik, fabregasta maçı kapattı.

    bu iş bu kadar.

    YanıtlaSil