28 Aralık 2009

Wenger: "Takım İçin Çok İyi Bir Sonuç"



Fabregas'ı kenarda tutmanızın sebebi?

Bence oyunun kontrolünü ele aldık ve baskın bir oyun sergiledik, Fabregas oyuna girene kadar bir kaç net gol pozisyonu kaçırdık, fakat onun girişiyle oyunumuzdaki yaratıcılığımız arttı ve ona ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı.

Fabregas'ı riske etmeye değer miydi?

Hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Eğer bana Fabregas girmeden de kazanacağımızı kanıtlarsanız evet haksız olabilirim. Fakat bunu kontrol edemeyiz. Ancak doğru yaptığımı hissediyorum. Alex Song'un Afrika kupasına gideceğini biliyoruz, eğer Fabregas'ıda kaybedersek ortasahada baya eksik kalacaktık, ancak yine de bu riski almaya değdi.

Fabregas'ı neden ilk planda düşündünüz?

Aston Villa maçları oldukça tedirgin maçlar oluyor, diğer maçlardan en büyük farkı ise şu. Tüm maç boyunca dominant olup, maçı kaybedebiliyorsunuz. Aynı şekilde bizde oyunun hakimiydik, ve avantajları gole çevirememiştik, bu riski almak zorundaydım.

Bu galibiyetin Arsenal için anlamı?

Bence çok büyük bir galibiyet. 2.3 hafta öncesine bakarsanız, takıma hak vermek gerekiyor çünkü herkes yarıştan koptuğumuzu düşünüyordu. Ancak onlar bırakmadı, ve mental dayanıklılığımızı gösterdik. Belki Liverpool maçının 2.yarısı kırılma noktasıydı.

Denilson'un problemi?

Sırtında sorun var, önceki problemin aynısı, henüz birşey belli değil.

Aralık ayındaki toparlanma hakkında;

Arzumuzu ve inancımızı en üst seviyede tutmamız gerekiyordu. Bence bu takımda kalite, ruh mevcut, ve başarılı olmayı hakediyorlar. Fakat şu ana kadar birşey kazanamadık ve bazen birşeyi kazanamadığınız zaman kazanıp kazanamayacağınızı bilemiyorsunuz. Bu yüzden inançlı olmak tekrar önemli bir noktaya gelmek güzel.

Bu kadar hızlı toparlanmanın sebebi?

Chelsea maçından sonra da, onların puan kaybedeceğini bizim kazanabileceğimizi söylemiştim, öyle de oldu.

Bu yılki Premier League'in durumu?

Çok zorlu bir lig. Çarşamba günü Porstmouth ile oynayacağız, o da çok zorlu bir maç olacak. Bu sene ligde değişen en büyük şey, her takım birbirinden her türlü sonucu alabiliyor. Chelsea karşısında Birmingham'ı gördünüz. Artık hiç bir yere eskisi gibi cebinizde 3 puanla gidemiyorsunuz. Belki Mart ayından sonra, bir iddiası kalmayan ortasıradaki takımların maçları daha kolay olabilir ancak Mart'a kadar çok çok istikrarlı olmak zorundasınız.

Afrika kupasının size ve Chelsea'ye etkisi ne olacak?

Onlar Afrika kupasına gönderiyor, bizim de sakatlarımız var. Eğer bir oyuncunuz 3 hafta sakatlanırsa zaten Afrika kupasına gitmiş gibi oluyor.

Arshavin'i en önde oynatmaya devam edecek misiniz?

Buna karar vermek için çok erken. Fakat şu anda onu o pozisyondan almak için bir nedenim yok. Son 30 dakika çok canlıydı, onu orada beğeniyorum.

Hala forvet almak istiyor musunuz?

Eğer iyi bir fırsat gelirse, alacağız. Fakat şu anda böyle bir şey yok. Ortasahamızın durumuna da bakacağım eğer Fabregas'la Denilson'un sakatlıkları uzun sürerse, oraya da belki takviye yapabiliriz. Şu anda bilemiyorum.

Aston Villa'ya karşı verilen defansif test?

İlginç bir oyundu, defansif oyunumuzda aynı şekilde test edildi. Takımın inancı için çok önemliydi, Aston Villa'ya karşı oynuyorsunuz ve gol yemiyorsunuz, bu önemli bir şey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder