21 Kasım 2009

Wenger: "Evimizde oynasaydık kazanabilirdik"


Robin Van Persie'nin eksikliği hissedildi mi?

Kimsenin eksikliğini hissettiğimizi düşünmüyorum, kendi hatalarımızdan dolayı maçı kaybettik. Bazı oyuncularımız gününde değildi ve kornerde büyük bir hata yapıp golü yedik. Ve bu noktadan sonra son 20 dakika çok daha zorlaştı.

Maçın sonundaki penaltı pozisyonu;

Penaltıydı, fakat bize penaltı verilmesi çok zor her ne kadar kesin penaltı olsa bile.

Chelsea'nin 8 puan gerisinde olmak;

Bir maç eksiğimiz var. Zaten Wolves karşısında puan kaybetmelerini beklemiyordum. Milli maç arasından sonra deplasman oynamak çok farklı oluyor. Bence bugün maçı içeride oynasaydık kazanırdık.

Takımdaki yavaşlık;

Rakip defansın arkasına sarkma isteğimiz yoktu bu maçta. Oyunun kolay olan bölümünü oynamayı tercih ettik. Eğer gol atmak istiyorsanız rakip savunmanın arkasına koşular yapmalısınız.

Devre arasında kendinizi rahat hissettiniz mi?

3.0 önde olsaydık hissederdim, ancak durum 0.0'ken kesinlikle hata yapmamanız gerekli. Ancak yine de Sunderland'in hücumda bir tehdit yaratamadığı açıktı. Maçı tekrar izlerseniz eğer, Sunderland'in ne kadar az şans bulabildiğine şaşırırsınız. Fakat ellerine gelen tek şansı gole çevirdiler ve kazandılar.

Chelsea maçı hakkında;

Önemli olan önümüzdeki Liege maçı, onun için Chelsea'yi şimdi unutmak gerekiyor.

Sunderland'in agresifliği;

Bunu bekliyordum, bizi durdurmaya çalıştılar, yapabileceğim çok az şey vardı, fakat bu da futbolun bir parçası.

Arshavin'i ilk 11'de başlatmamak hata mıydı?

Hayır, zaten ilerleyen bölümde oyuna aldım.

**********************

Oldukça gergin bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Maç içerisinde yapabileceklerimizi yapamadık, rakip iyi kapattı.

Fikstür hakkında maçtan önce tek kelime etmeyip maçtan sonra söylemekte pek doğru değil.

Chelsea maçı Arsenal adına tamam veya devam maçı olacaktır, kazandığımız zaman herşey farklı bir duruma gelir, çünkü ardından içeride Stoke City ile oynayacağız.

2 yorum:

  1. böyle kritik haftalarda kazanamıyoruz nedense.çok yazık oldu gerçekten.alabileceğimiz maçı verdik.haftaya mutlak galibiyet şart.deplasman sorunumuzu gidermeliyiz yoksa şampiyonluk zor.

    YanıtlaSil
  2. Alamasak bile yenilmemeliydik 13 maçlık seri devam etseydi iyi olurdu..Bizim sunderland e karşı gol atamama gibi bir sıkıntımız var nedense ..geçen sene 90+4 de fabregas atmıştı ve 1-1 bitmişti , içerde de 0-0 bitmişti..bu sene yine gol atamadık..anlamadığım bir şekilde ters geliyor bize ...umarım hafta içi tekrar eski tempomuzu ve ritmimizi yakalarız ...

    YanıtlaSil