21 Kasım 2009

21 Kasım 2009 Sunderland 1-0 Arsenal Maçı (Premier Lig)


Benim genel konuşmalarda da çok bahsettiğim basit bir olay mevcut. Premier Lig'de böyle deplasmanları kazanan takım şampiyon olur. Çünkü gücünü en iyi bu tarz baskın deplasmanlarda sergileyebilirsin. Bugün kaybetmeyedebilirdik, ancak kazanacak gücümüzün olmadığını ve aslında her ne kadar yandaki ankette mevcutsa da, bu yıl özellikle deplasman performansımızın şampiyonluğa ciddi anlamda yetmeyeceği şu maçla çok açık belli oldu.

Maça geçmeden önce, bu sene oynadığımız 7 deplasman maçındaki performansımıza bakalım.

Everton'ı yendik, United'a kaybettik, City'e kaybettik, Fulham'la çok kötü oynayarak kazandık, Westham'la berabere kaldık, Volves'i yendik ve en son olarak Sunderland'e kaybettik. Şu ana kadar olan fikstür hesaplarımız vs vs'den bahsedeceğiz ancak, şu deplasman performansı bugünle birlikte bu takımı şampiyonluktan uzaklaştırmıştır, genel görünüm ve intiba takımın bu sene de deplasman performansının düşük olduğunu belli etmiştir.

Maçla ilgili olarak ilk yarıda 2 tane yüzde yüzlük gol pozisyonumuz var Rosicky ve Eduardo'yla harcadığımız onlar gol olsaydı çok şey değişebilirdi. İkinci yarı maç adeta uyurken, ya Sunderland ya da biz atacaktık, kornerden biraz da şanslarının yardımıyla golü buldular, yapılan değişiklikler bir iki pozisyon yarattı ancak beraberliği kurtarmaya yetmedi.

Maçın kadrosu;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Song

Ramsey-Fabregas

Nasri-Eduardo-Rosicky

Nasri, Eduardo ve Rosicky fizik anlamda tamamen bitik durumdalardı, ilerideki üçlü bu durumda olunca, doğal olarak bu kadar golcü bir takım gol atamadı, ancak kumda oynayabilirlerdi.

Bunun yanında ne olursa olsun Arshavin kenarda oturmamalıydı. Ramsey'de kötü maçlarından birini çıkardı bugün. Oyuna sonrada giren Walcott ve Vela'nın hareketlilik kattığı söylenebilir. Traore ise gayet iyiydi. Maçın Arsenal adına en iyisi ise Song'du.

Bu tarz şikayetlerden hoşlanmıyorum ancak, big four dediğimiz bölümden 3'ü bu hafta içeride oynuyor, biz Sunderland gibi zor bir deplasmana gidiyoruz. Milli takımlara onlarca oyuncu veren takımlardan sadece biz bu durumu yaşıyoruz, hem de 12. maçımızda 7.deplasmanımızı oynamak için gidiyoruz, bunu nedense bir tartışma konusu haline getiren olmadı.

Genel olarak, Ferguson'la ilgili yaşlandı hakemlere sataşıyor falan gibi bana göre safsata olan şeyler ortaya atılsa da, bir sarı kart göstermesi 1 dakika sürüyor dediği Alan Wiley'e ceza alma pahasında söylediği bir çok şey de haklı olduğunu bugün gördük. Ciddi anlamda yavaş bir yönetimin yanında, sadece 4 dakika verdiği uzatmayla Ferguson gibi bir tecrübenin bu tarz konularda nadiren hatalı konuştuğunu da kanıtlamış oldu.

Değişik açılardan bakılabilir, gelecek haftaki Chelsea maçı bir çok şeyi değiştirebilir. Kötü bir haftasonu, hafta içi S.Liege maçında görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Bu mağlubiyetin sebebi olarak ne direkt birkaç oyuncuyu ne Wenger'i ne hakemi ne de sakatlıkları öne süreceğim. Bu mağlubiyetin sebebi milli maç arasıdır. Bu ara oyuncuların fizikselden çok zihinsel yorgunluğu arttırıyor. Arsenal maçları üstüste yaptıkça form yakalıyor heyecanını kaybetmeden kazanmaya devam ediyor. Ancak ara girdikten sonra takım bir anda kendini motive edip maça odaklanamıyor. İmkanlar dahilinde çıkarılabilecek en iyi kadroydu bana göre. Arshavin'den maç öncesinde de birşey beklemediğimi belirttim. Girdikten sonra da fazla bir etki göstermedi. Nasri Rosicky henüz hala 45 dakika. Kazanılan Fulham maçından daha iyi oynadık hiç olmazsa savunmada. İkinci yarıda maçı bir duran topun çözeceği belliydi Sunderland çözdü. Bundan sonra bir daha milli maç arası olmaması iyi. Fakat 2 lig maçındaki felaket senaryosunun %50'si gerçekleşmiş durumda. Eğer %100 hatta %75 bile olursa şampiyonluk çok zora girer.

    Başka bir açıdan bakarsak Sunderland ilk yarıda big fourdan 7 puan aldı. Her ne kadar önemli oyuncuları olmasada Sunderland'e karşı puan kaybı yaşayan ilk takım değiliz.

    YanıtlaSil
  2. Keşke iç saha maçı oynasaydık milli maç haftasından sonra ama artık söyleyecek fazla birşey yok ...hafta içi liege maçında sakatlık yaşamadan bir üst turu garantilersek chelsea maçına tamamen motive olabiliriz ve bizim için erken final olacak o maç ...

    YanıtlaSil