26 Kasım 2009

Arsenal 1-2 Aston Villa (Rezerv Ligi)

İki haftadır galip gelemeyen Arsenal Rezerv takımı bu hafta Rezerv Ligi grubunda Arsenal'in önünde lider durumda bulunan Aston Villa ile karşılaştı.

Neil Banfield bu hafta kadroya Jack Wilshere, Fran Merida ve kiralıktan dönen Jay Emmanuel-Thomas'ı dahil etti. Bununla beraber Aston Villa'da A takım kadrosundan Craig Gardener, Nathan Delfouneso, Arsenal ile transferinde yarışıp kazandığı Fabian Delph ve sezon başında Middlesbrough'dan transfer ettiği Stewart Downing ilk onbirdeydi. Eski Arsenal oyuncusu Samir Carruthers ise yedekteydi.

Fabianski
Gilbert-Bartley-Eastmond-Cruise
Coquelin
Wilshere-Merida-JET
Watt-Sunu

Yedekler: Shea-Ayling-Randall-Frimpong-Afobe

Maçın başlarında gelişen Villa atakları Eastmond ve Bartley tarafından savuşturulurken, Arsenal'in hücumlarını Wilshere geliştirdi. Jay Emmanuel-Thomas ve Sunu ile girilen pozisyonlar ise değerlendirilemedi.

Gol ise 31. dakikada Sanchez Watt'tan geldi. Kazanılan serbest vuruşta topu Watt'ın kafasına gönderen isim Fran Merida idi.

Merida yaptığı güzel hareketlerden sonra ise çirkin bir davranışta bulundu. Villa'lı Fabian Delph ile ortada kalan topu kapma mücadelesinde yaşanan gerginlikle rakibine yumruk atan Merida direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Arsenal'in 10 kişi olması tüm avantajı Villa cephesine taşıdı. Jack Wilshere'in de yaptığı faulden sonra gördüğü sarı kart ve kazanılan serbest vuruşta topla buluşan Downing, Gilbert'tan sıyrılıp açtığı ortada Albrighton'ı buldu ve skoru eşitletti.

Beraberlikten sonra baskısını arttıran Villa, Weimann'ın şutunu Fabianski'nin kurtarmasıyla kazanılan kornerde 45. dakikada Craig Gardener ile öne geçti.

Arsenal ikinci yarıya maçı kazanmak için başladı. Ancak Sunu ve Watt'ın pozisyonları kaçırması gole engel oldu.

Maç boyunca devam eden sert fauller nedeniyle teknik direktörler Neil Banfield ve Kevin MacDonald kısa süren bir gerginlik yaşadı. Oyuncularının sakatlanmasından endişe duyan Banfield, Wilshere ve Coquelin yerine Frimpong ve Randall oyuna girdi.

Randall topla ilk buluşmasında JET'e mükemmel bir pas attı. JET ise gelişine vurarak golü aradı ancak başarılı olamadı. Bannan ve Albrighton'ın şutları kurtarılırken Arsenal Jay Emmanuel-Thomas ile kullandığı serbest vuruşta tehlikeli oldu.

Son dakikalarda Benik Afobe'de JET'in yerine oyuna girdi. Kalan dakikalarda da Sunu net iki pozisyonu kaçırınca maçı Aston Villa 2-1 kazanarak gruptaki liderliğini perçinledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder