31 Ekim 2009

31 Ekim 2009 Arsenal 3-0 Tottenham (Premier Lig)



Kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Diaby

Bendtner-Van Persie-Arshavin

İlk yarı ilk 15 dakika biz oynadık, 35'e kadar Spurs gücünü gösterdi, ancak usta ayakların farkı 42.dakikada Sagna'nın ortasına nefis ayak koyan Robinle çıktı, Robin'in golüne sevinirken Fabregas'ın santra vuruşundan kaptığı topla direk kaleye gittiği golle durum 2.0'a geldiki, gelmiş geçmiş en güzel gollerden biri olarak, jeneriklere girer herhalde. İlk yarıda Song-Diaby vasatın altındaydı, ki Tottenham'ın daha iyi pas yaptığı bölümler bu yüzden gerçekleşti, Arshavin-Fabre ise oldukça diriydi, bu da etkili olmamıza sebep oldu ileride.

2.yarıya aynı hızla girdik Eduardo kaleciyle karşı karşıya kaçırdı, daha sonra Tottenham biraz bastırdı ancak pozisyon bulamadı. Ardından yine Eduardo yüzde yüzlük bir pozisyonu dışarı attı, 60.dakikada Sagna'nın ortasına dokunan Van Persie durumu 3.0 a getirdi. 70'den sora oyun rölantiye girdi, 60.70 arası bastırdık ancak, Wenger bazı oyuncuların yerini kaybetmesine sinirlendi, ceketini fırlattı. Maç 3.0 sona erdi.

İlk yarıda Bendtner sakatlandı yerine Eduardo girdi umarız önemli bir sorunu yoktur.

Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'in şampiyonluk maçında, kaptanlık pazubandını İbrahim Üzülmez'e taktıktan sonra lafı şöyle idi:"O kaptanlığı bir günde kazanmadı, bir günde kaybedemez." Manuel Almunia'nin durumuda buna benzer, bugün defalarca gösterdiği iyi performanslardan birini gösterdi ancak bu en anlamlısıydı belki, tekrar hoşgeldin Almunia.

İki bekimiz(Clichy ve Sagna) özellikle Sagna bugün nefisti, ters kademeler atağa çıkışlar müthiş dengeli ve katkılıydı, Sagna'dan bu performansları özlemişiz.

Diaby ilk 45 dakka çok çok kötüydü, ikinci yarı oyunun rahatlamasıyla birlikte o da iyi oynamaya başladı tabiki Denilson'u arıyoruz.

Song ilk yarı vasatın altındaydı, 2.yarı oldukça iyiydi.

Robin Van Persie tartışmasız en iyi sezonunu yaşamakla birlikte, pozisyonunun neredeyse bütün gerekliliklerini yapmaya başladı, stoperleri birbirine vurduruyor, gol vuruşları çok keskin, helal olsun.

Fabregas her zamanki kalitesindeydi, attığı gol belkide yılın en güzel golü.

Arshavin ilk yarı büyük maç oyuncusu olduğunu gösterdi çok aradı, çok saldırdı. Müthiş koştu. 2.yarı maç rahatlayınca biraz daha rölantiye aldı kendini.

Vermaelen-Gallas ikilisi inanılmaz bir oyun çıkardılar, Vermaelen gibi müthiş bir oyuncuyu nasıl aldık hala şaşırıyorum.

Bendtner oyunda kaldığı bölümde hatasıza yakın oynadı, sakatlanması talihsizlik oldu.

Eduardo görevinin yarısını yaptı, gol pozisyonuna girdi, ancak atamadı.

Bugünün ofansif yıldızı Robin Van Persie. Defansif yıldızı ise Sagna idi bana göre.

Hafta içi Az Alkmaar'la içerde hesabımız var, ardından haftasonu Volves deplasmanı, bugün müthiş bir galibiyet oldu, herkese tebrikler.

Edit: Bu arada Carling Cup'ta rakibimiz Man.City oldu, deplasmanda oynayacağız, oldukça zorlu bir kura oldu.

8 yorum:

  1. We Are The Arsenal

    10 yıllık devran bugün mü dönecekti :D

    YanıtlaSil
  2. bugün tottenham takımı kadıköydeki gs gibiydi.ne yapacaklarını bilemeyen elleri kolları birbirine karışan bir takımdı.hele defans hatları evlere şenlikti.inşallah artık bu king milli takıma alınmaz.her ileri cıkan top pozisyon oldu.takım olarak cok azimli ve istekliydik.istediğimiz herşeyi ortasahada rahat rahat yapabildik.tüm takım süperdi ancak arshavin , song , diaby , sagna cok iyilerdi.diaby ilk yarı kötü olmasına rağmen 2.yarı toparladı.song'sa 90 dakika müthiş oynadı.vieira'nın gençliği gibi gercekten.dahada fark olabilirdi ancak olmadı sağlık olsun.cok rahat bi galibiyetti.tek eduardo'yu beğenmedim.sanki kafası başka yerlerde gibiydi.gitme zamanı geldi sanırım.bu sistemde oynaması zor.

    YanıtlaSil
  3. gol yiyene kadar geçilmesi zor bir kurulud efans ve ortasahaya sahip uzun toplarla crouch u bulan ortalar ve çapraz koşu yapan keane ile gol aradılar etkilide olabilirdi ama vermaelen ve gallasdan donen topları ve 2. hamle olarak song cok ii yer tuttu ve ataklarını boyle onledik.David bentley cok hırçın oynamaya calıştı tipik ingiliz modunda hatta maçın yanılmıyorsam 7. dakikasında vermaelenin topuğuna cok kotu bir şekilde girdi sakatlandı sandım ama toparlandı sonra.Maçte geri kalan herşey guzeldi tek kotu şey bendtderin kasığındaki bir problem umarım birşeyi yoktur..

    YanıtlaSil
  4. diaby deki problem ne?Tek tke bakınca bütün özellikleri iyi gibi duruyor ama yok yani.Adam cidden beceremiyor bu işi.

    YanıtlaSil
  5. bence müthiş yetenekli, oldukçada süre alıyor, bir türlü tam istenilen istikrara ulaşamadı, beklemekten başka çare yok.

    YanıtlaSil
  6. Diaby bu sezonun genelinde oldukça iyiydi bence, bu maçta kötü olması çok da önemli değil, o kadar da hakkı olsun. Denilson'a göre çok daha komple bir oyuncu bana kalırsa, takımın değişmezlerinden biri olabilir.

    YanıtlaSil
  7. Vermaelen gibi müthiş bir oyuncuyu nasıl aldık hala şaşırıyorum. BU NEDEMEK YA NASI BİR YAZI BÖLE ESAS BÖLE OYUNCULARI BİZ ALIRIZ SEN HANGİ TAKIMDANSIN

    YanıtlaSil
  8. hocam, bu kadar underrated bir oyuncunun, bu kadar iyi olabildiğine şaşıyorum, tabiki arsenal en iyisini alır ve en iyisine layık her zaman.

    YanıtlaSil