30 Ekim 2009

31 Ekim 2009 Arsenal - Tottenham Maçı Ve Son Dakika Sendromu



Bu yazıda hem preview hem de takımda kronikleşmiş bir sorun haline gelen son dakka problemine değinmek istedim, yorum bölümünde bu konuda herkesin görüşlerini de bekliyorum, bakalım ortak bir kanaate varabilecekmiyiz.

2007-2008 sezonu Birmingham maçında Eduardo'nun sakatlığı+ son saniyede Clichy'nin yaptırdığı penaltı, yediğimiz gol, o dönemde takım kaptanı Gallas'ın büyük tepkisi, göremediğimiz soyunma odası kavgaları ve kaçan şampiyonluk.

Bunun sıkıntısını bir sonraki sezonda yaşayacağımızı bilemiyorduk, ancak hem bazı kilit oyuncuların takımdan ayrılması hemde bu sendromun yarattığı sorunlar yüzünden geçen yıl 4. tamamladık ligi ve son dakikalarına bir farkla girdiğimiz her maç bize sıkıntı yarattı, bunun en dramatik örneklerinden biride Emirates'teki 4.4 biten Tottenham maçıdır. Son 5 dakikasına 4.2 girilen maçı 4.4 tamamlamak, bazı şeylerin ters gittiğinin çok açık bir göstergesiydi. Aynı sezonda buna benzer Aston Villa, Hull City maçlarının da mevcut olması bu sıkıntının ciddi anlamda kronikleştiğini gösteriyordu.

Kaptan değişikliği yapıldı, sezon tamamlandı, fatura Gallas'la kavgalı olan Toure ve takım içi huzuru bozduğu iddia edilen Adebayor'a çıktı, ve sezona büyük bir nakit fazlası+ Vermaelen ile güzel bir başlangıç yapıldı iki zor deplasman oynanan iyi oyuna rağmen mağlubiyetle sonuçlandı, tekrar kazanma sürecine girildi ve oynadığımız oyun, Vermaelen'in performansı herkesten çok büyük övgü aldı.

Son şampiyonlar ligi maçı olan Az Alkmaar deplasmanında adeta son dakika sendromumuz yeniden nüksetti, maçın başından beri bir tane adam akıllı pozisyonu olmayan Az Alkmaar'dan son dakika golü yiyerek maçı 1.1 tamamladık, aynı şekilde haftasonu oynadığımız Westham maçında oynadığımız klas oyunla 2 farklı üstünlüğü yakalamamıza rağmen yediğimiz bir gol takıma tekrar eski günleri hatırlattı ve o maçı da beraberlikte tamamladık.

Şimdi gençlerin güzel Liverpool galibiyetinden sonra zorlu bir Tottenham maçımız var, bu maçla ilgili kadro tahminimizi yapalım.

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Diaby

Eboue-Robin Van Persie-Arshavin

Nasri oldukça hazır döndü, ben burada koyacak yer bulamadım Wenger bir şekilde yer bulup koyarsa mutlu oluruz diyelim.

Tottenham zor rakip, Crouch, Keane, Defoe bir big four takımının forvet hattına benziyor, aynı şekilde orta sahadaki yetenekli ayakları da bunu destekliyor. Başlarında iyi bir hoca var, fakat aynı şekilde defansif sıkıntıları da mevcut, bunlardan yararlanırsak gol bulmakta sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.

Aynı şekilde Tottenham bizim defansif arızalarımızdan yararlanabilir, bunları en aza indirerek oynamak durumundayız böyle kaliteli forvetlere karşı, Emirates'te senelerdir galibiyetten başka seçenek düşünmüyoruz, bu maçta öyle olacak inanıyoruz.

Bunun dışında bu kronikleşmiş son dakika sorununu aşmak istediğimiz bir sezon bir maç olduğu için ne yapmalı, buna getirdiğiniz çözüm önerileri neler? Yoksa Wenger'in dediği gibi bu futbolun bir parçası mı?

12 yorum:

  1. Son dakika golleri tabi ki olan birşey ama bunu üstüste yaşamak, hatta 3 sezondur yaşamak acayip. 3 sezon önce Antalyaspor'un nasıl düştüğünü herkes hatırlar. Yanlış bilmiyorsam 15-16 maçta son dakika golü yedi. Sanırım üstüste gelince alışılıyor. Olmasının değilde devam etmesinin nedenini gençliğimize bağlıyorum. Psikolojide sorarlar çocukluğunuzda bir şey mi yaşadınız diye. 3 yıl öncede bu takım çocuk sayılacak yaştaydı. Belli ki unutamıyorlar. Psikolojik bir destek görmeleri gerektiği ortada. Ya da o günlerden kalan tüm savunmacıları temizlemek :)

    Ancak bana göre şöyle 3 maç üstüste gol yemezsek bunu toparlayabiliriz. Her maç gol yediğimiz için rakiplerin gol yiyince maçı bırakma gibi durumları olmuyor. Chelsea Manu öne geçtiğinde biliyoruz ki bu maç dönmeyecek. Rakiplerde böyle düşünüp oyundan düşüyorlar. Bize gereken gol yemeden geçilen maçlar.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada Tottenham ile ligdeki maçlarımızda 1998 yılından bu yana 19 maçtır kaybetmiyoruz. Ezici bir üstünlüğümüz var.

    YanıtlaSil
  3. doru söylüyosun gunners.

    tek yapmamız gereken şey maç hangi skorda olursa olsun son 10 dakkaya girildiğinde rakibe maçı çeviremeyeceğini hissettirmek.

    bencede biraz genç bir takım olduğumuzdan bunlar ne kadar yetenekli de olsalar panik yaparlar havası oluşuyor rakip takımda, umarım çözeceğiz bunların hepsini.

    YanıtlaSil
  4. yalnız beyler servet arsenalde zuahueuhaehua:))

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25015943/

    YanıtlaSil
  5. yuh yani babayaro :D bizdeki stoperleri ortasahaya koysan oyun kurucu oynayabilecek şekilde olmalı. Vermaelen'in verkaça girmesi Gallas'ın çıkışları Senderos'un önliberoda denenmesi bunun en önemli kanıtı. ne yapacağız önündeki adama pas veremeyen Servet'i.

    YanıtlaSil
  6. losera satsalar aslında krygiakos-servet ikilisi nasıl olur?

    YanıtlaSil
  7. Eboue-Van Persie-Arshavin yerine Eduardo olmalıydı sanki?

    YanıtlaSil
  8. @adsız

    olabilir adsız. ama genelde bu dizilişte çıkıyoruz son maçlarda.

    YanıtlaSil
  9. @gunners's first comment :)

    ''Chelsea Manu öne geçtiğinde biliyoruz ki bu maç dönmeyecek. Rakiplerde böyle düşünüp oyundan düşüyorlar. Bize gereken gol yemeden geçilen maçlar.''

    Hocam geçen west ham maçında biz gol yiyene kdr butun turbinler arsenal die bağırıordu ve taraftarlar her pasta oley cekiolardı ve west hamda malübiyeti kabullenmişti bu bir gerçek. bunun aslında geçtiğimiz yıllardaki birmingham ve spurs maçlarıyla pek bir alakası yok tek hatamız almunia yı kaleye almamamız ve gol yiyene kadar oyuncu değiştirmememizdir. Kendimiz ettik kendimiz bulduk.

    Ne yapmamız lazım.. ??

    Geçmişi unutup yine guzel futbolumuzu oynayarak ileriye bakmak.Yapılacak en doğru şey bu cunki ne kadar geçmişi aklımıza getirirsek o kadar korkarız tamam geçmişide unutmamak lazım ama tedbir olarakta surekli bu konunun uzerinde durulmaması lazım.

    YanıtlaSil
  10. @arsenalist

    katıldığım bir başka bakış açısı daha. almunia bu takımın 1.kalecisi fabianski 2.kalecisi mannone 3.kalecisi szsceny 4.kalecisidir.

    kalede Mannoneyi oynatmak forvette premier ligde Watt'ı oynatmaktan pek farklı değildir. bunun sonucu da oldukça acı oldu, onu da söyleyelim.

    YanıtlaSil
  11. nasri oynasa cok iyi olurdu ama sanırım son yarım saat falan girer.inşallah kazanırız

    YanıtlaSil