17 Şubat 2011

Barcelona'yı Yenebilmek Ve Değerlendirme

Bu yıl bu takımın yaptıkları gerçekten üstün işler var, özellikle 2011 yılı bizim için mükemmel başladı. Van Persie'nin dönüşü, bazı oyuncuların(Arshavin) formanın zora girdiğini bildiği için kasması, Wilshere'ın gün geçtikçe artan mükemmel oyunu(19 yaşında, Genç Arda kendisinden daha iyi olabilir:) Nasri'nin formu. Koscielny-Djorou ve Szcseny 3'lüsünün genelde mükemmel çalışması.

Kadro genişliği. Chamakh, Arshavin gibi oyuncular yedek kalıyor artık.

Herşeye rağmen Barcelona'yı yenmek imkansıza yakındı, hem bize karşı ters top oynuyorlar. Bizim bütün eksiklerimiz onların en iyi tarafları. Sıkıntıda yaşamadık değil, özellikle golü yedikten sonra biraz afalladık, konsantrasyonumuz kayboldu ancak 2.yarı defansif anlamda mükemmele yakın bir oyun oynadık, Koscielny golde hatası olmasında rağmen mükemmeldi. Wilshere bugüne kadar oynadığı en iyi oyunu oynadı. Fabregas sakindi ama kontrolü kaybetmemek için çok fazla fantaziye girmedi, basit oynamaya çalıştı. Nasri agresifti ama çok kaliteli işler yaptı. Van Persie 2 tane çok net gol pozisyonuna girdi. 1 tane net olmayana girip attı, görevini yaptı denilebilir. Normalde o topları kaçırmazdı ancak. Walcott'ta elinden geleni yaptı, olgun bir oyun oynadı.

Tempoyu düşük tutup Barcelona'nın topu gezdirmesine bölüm bölüm izin verdik, ancak yanaşmaya başlayınca hemen bastık, gereksiz fauller yapmadık, neredeyse korner bile kullandırmadık. Barcelona kontrol kendilerinde sandı ancak aslında oyunun kontrolü bizdeydi bu nedenle 2 tane gol yediler.

Kim ne derse desin çok hakedilmiş bir galibiyet oldu, ancak bu turu Barcelona geçer, 2.1'in bir avantajlı tarafı yok. Sadece umutla gitmemizi sağlayacak oraya tek olayı bu.

Önümüzdeki dönem bu maçın da galibiyeti önemliydi, takıma büyük bir güven aşılayacaktır. Bu maçın havasından kurtulup haftasonu Leyton Orient deplasmanına hazırlanmalıyız. 6.tura çıkmak önemli hemde yedek oyuncularımızın maç yapması için iyi. Ardından çarşamba günü içerde Stoke'layız.

Yaktık ışıkları gidiyoruz:)

12 yorum:

  1. Ben bu maç için önceki sayfalarda şöyle bir yorum yapmıştım; Bu maç 70. dakikadan sonra başlar çünkü biizm fizik gücümüze dayanamayan barcelona yavaşlamaya başlicak ve artık hücum yerine orta sahasını düşünücek çünkü geçen yıl aynen böyle olmuştu son dakikalarda giren walcott durdurulamadı ve peşi sıra ataklar yaparak gol bulmuştuk... Ve dün ilk golümüzü 77. dakikada attık geriye dönemeyen barcelona defansı van persie'nin önünü kapatamadı, Arshavin ise tamamen tekniğini konuşturdu attığı gol de.. Ben yazara katılmıyorum deplasmanda 1 adım önde ve yine aynı Arsenal olarak çıkıcaz sahaya, geçen yıl fabregas van persie arshavin yokken ilk golü biz atmıştık yediğimiz ilk gol den sonra barcelona maçı kopardı, deplasmanda yapmamız gereken ortasaha ve defansı sağlam tutmak ilerde van persie arshavin walcott nasri olduğu sürece hücum yaparız mutlaka ama ortasaha ve defans sağlam olmalı ve yine aynı şekilde 70. dakikadan sonra hızlı ataklarla ve baskılı oyunla barcelona'yı turdan eleyebiliriz, ben çok eminim bundan..

    YanıtlaSil
  2. 2-1 çok yeterli bir skor gibi görünmeyebilir ama aşıladığı özgüven inanılmaz barçanın maçlardaki en büyük kozu psikolojik baskı medya herkes barçayı destekliyor ve takımlar bunu kaldıramıyor dün arsenal ilk yarı tedirgindi ancak 2.yarıda attı tedirginliğini ve maçı aldık barçayı çok büyütüyoruz bu takım arsenal kardeşim ya dünyanın en iyi ligi premier ligde 2. şampiyonluğa oynuyor ben umutluyum çok iyi kontraya çıkıyoruz onlar gol atmak zorunda ve açılacaklar yazara katılmıyorum hala barça diyosunuz biraz dik durun ya bu takımın potansiyeli yüksek biraz özgüven lazımdı ki bu maçta fazlasıyla aldık

    YanıtlaSil
  3. rövanşta pique yok,puyol belli değil

    bizdede vermalen oynıyacak inşallah şansımız yüksek

    birde diğer sitelerdeki yorumları görünce ne kadar çok barcalı olduğuna hayret ettim

    avrupada ispanyadan sonra en çok taraftarı türkiyede olmalı takımın hepsine gerekli dersi verdik .

    YanıtlaSil
  4. barcelonanın içerde çok efektif olduğunu biliyoruz arkadaşlar. ilk golü atarlarsa ki muhtemelen atarlar, turu rahat geçerler, eğer biz atarsak ilk golü turu geçme şansımız yüzde 50 nin üzerine çıkar. biraz realist olmak lazım bizden iyi bir takımla oynuyoruz.

    YanıtlaSil
  5. theo'ya katılıyorum. Realist olmamız gerek kesinlikle. Evet, harika bi maç çıkardık, müthiş de bi galibiyet aldık, maçı bizim izlediğimiz kanaldaki anlatıcı dangozlar dahil tüm dünyada Arsenal'ı küçük görenler Arsenal'ın kim olduğunu, "çoluğun çocuğun" ne işler yapabileceğini gördü. Ancak, bu maçı kendi sahamızda oynadığımızı, seyircinin müthiş desteğiyle takımın moral ve güven bulduğunu unutmamak gerekir. Kesinlikle Camp Nou'da ilk golü yememek gerekiyor. Hücumdaki hızlı ve çabuk adamlarımız en büyük silahımız. Umarım bunu kullanıp istediğimiz skorla döneriz.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar dün maçın heyecanıyla net olarak hatırlayamadığım bir pozisyon var, şu messi'nin attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol..
    sitelerde herkes golün nizami olduğunu savunmuş, ofsayt mıydı değil miydi?
    benim hatırladığım messi'nin ilk pas denemesinde villa (yada pedro) ofsaytta idi, ama top defanstan geri dönünce hakem devam ettirdi..
    görüşlerinizi açıklarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. theo ve benden bu kadar a sesleniyorum şu counterı güncellemenin vakti gelmedi mi artık :)

    YanıtlaSil
  8. arsenal'in galibiyetine sevinenler sadece arsenal taraftarları değil hiç şüphesiz, lig bitmeden barcelona'yı şampiyon ilan edenler yedi puanlık farkın kapanmayacağını düşünüyorlardı bu hafta la ligada puan farkı beşe düştü, arsenal'in barcelona'yı yenmesiyle de barcelona'da yenilirmiş diyenlerin sayısı çoğaldı, TEBRİKLER ARSENAL...

    YanıtlaSil
  9. Jack Wilshere,Fabregas aracılığı ile Messi'den formasını istemiş.Çok gereksiz bir hareket değil mi arkadaşlar sizcede ?

    YanıtlaSil
  10. Jack çok mütevazı bir çocuk, normaldir..

    YanıtlaSil
  11. Chelsea Everton'a penaltılarda 4-3 yenilerek elendi =)

    YanıtlaSil
  12. erdi ne var ki messi'nin formsını istemesinde?

    YanıtlaSil