16 Şubat 2011

16 Şubat 2011 Arsenal 2-1 Barcelona Maçı (Şampiyonlar Ligi)

Kalenin önüne otobüs koymadan, sahaya sayısız ön libero sürmeden, rakibe özel taktik anlayış uygulamadan, kendimizden taviz vermeden oynadık. İşin ucunda kaybetmek vardı ama sırf o tavrı sürdürdüğümüz için bile kaybetmeyi hak etmedik.

Ben futbolun hep taktiğine, dizilişine, uzun boylu ön liberosuna, pivot santraforuna takılırdım, bugün anladım ki ben bu işi yanlış biliyormuşum. Taktik maktik fasa fisoymuş, 18 yaşında sahaya çıkıp ortaya yüreğini koymak başka şeymiş. Wilshere olmak başka şeymiş. 8 ay önce Bolton'da oynarken, 1 sene önce reserve'deyken şimdi çıkıp böylesine çılgın atmak.. Hikaye tecrübenin hikayesi değilmiş. 6 ay önce Lorient'te oynamak, Koscielny olmak başka şeymiş. Sene başından beri Koscielny'le olmaz diyordum, ama yanılmışım, Koscielny'siz olmazmış. Arshavin istediğini yapsın artık, kızmayacağım. o topa öyle vursun da bi kere.. Van Persie'nin de ayağından çok kafasını öperim. son 6 maçta 11 gol, diyecek laf yok. Nasri'ye selam ederim, sene başından kelli böyle oynuyorsun Nasri, bu maç kötü oynasan şaşardım.

kısa maç anailizi: 25-40 arası kötü, geri kalan vakitte harika oynadık. Bu Barcelona'yı kapanmadan yenen ilk takımız. Son 20 dakikada orta sahada en defansif oyuncumuz Wilshere'dı, kimse kapandınız diyemez.

Hak ettik mi, hak ettik..

Verdik mi ellerine, verdik..

Bundan sonra Nou Camp'a geliyoruz. Kaybedecek hiç bir şeyimiz yok, kazanacak çok şeyimiz var.

18 yorum:

  1. çok sevinçliyim :)
    Wilshere kesinlikle maçın adamı. Fabregas'ın 2004'te ilk parlamaya başladığı yıllardaki hali gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Golü başta bulsaydık,neler neler olurdu kimbilir.Arkadaş bu takım golü buldumu oynuyor.Yedikten sonra sahadan silindik resmen ama sonuçta aldık maçı süper oldu bu.ARSENAL IS THE BEST :)

    YanıtlaSil
  3. sebuhi(arsenal)16 Şubat 2011 23:55

    mutis macdi her kes son dakikaya kadar iyi mucadele etdi en basinda defans koci messiye oynama firsati vermedi iste arsenal budur go go go gunners deveamini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  4. D.Saunders arkadaşımız diğer konuda
    " song ile wilshere a bu eşleşmede defansif anlamda çok görev düşecek.bir de nedense genç wilshere bir anlamda bu eşleşmeye damgasını vuracak gbi bir his var içimde " demişti song yeterince iyi değildi ama wilshere konusunda haklı çıktı tebrik ederim kendisini :)

    YanıtlaSil
  5. Wilshere'den mesaj " selam uzayli ben de dostim"

    Her sey bi yana bugun arsenal barclona nasil yenilirin dersini verdi. Wilshere benim hayatim boyunca gordugum gol atmadan asist yapmadan nasil buyuk futbolcu gibi oynanilirin dersini verdi adeta. Zidane'dan bu yana boyle bir performan gormedim sanirim. Deplasmanda ne olursa olsun bugun Arsenal'in neden dunyada en cok sevdigim takim oldugunu bir daha gordum, kupa almasi falan umrumda degil, sonuna kadar seninleyim ARSENAL

    YanıtlaSil
  6. oleeyy kazandık turu geçeriz umarım

    YanıtlaSil
  7. bu arada kusura bakmasın ama maçı yorumlayan hikmet karaman'a uyuz oldum. yok arsenal defansı çok ileride kuruyormuş, barcelona'ya böyle oynanamazmış. maç boyunca ilker tahsin'le ezik arsenal geyiği yaptılar. al sana ezik arsenal.

    YanıtlaSil
  8. Wilshere 3 seneye bu takımın başına geçer,henry den sonra yeni bir lider doğuyor gibi =)

    YanıtlaSil
  9. ya arkadaşlar,
    Ertem Şener dururken ilker yasine maç anlattırdılar, yetmedi hikmet karamana yorumlattılar. Adamlar barcelona hayranı Song'un ilk sarı kartında neden kırmızı değil dedi, sonraki her faulünde kart bekledi ilker yasin.Katalanlar bu kadar hayran değil takımlarına bizim Türk popülistlerimiz kadar. Kos un müdahalesinde nasıl penaltı olmaz seyircimizin takdirine bırakıyoruz dedi, messinin her hareketine "off, aman, yürü messi" gibi sözler böyle taraflı yayın milli takımımızın maçlarında yapılmıyor.
    hikmet karamanla sürekli taktik anlayışını sorguladı Szczensy'nin adıyla dalga geçti, bi Song'un saçlarına laf etmediler ona da şaşırdım açıkçası :)
    Performanslara dönecek olursam eboue berbattı bir iki hareketi dışında sürekli top sürdü gereken yerlerde pas yapmadı.Sagna'dan ofansif yetenekleri fazla diyoruz ama bu maç saganın ofansını aradık doğrusu, ki defansına hiç değinmiyorum bile.
    Heryerde Wenger için çocuk bakıcısı denildi. Bu gece o iki çocuk biri 19 biri 20 maçın yıldızlarıydı. Szczensy daha 20 yaşında daha ama almunia da bu soğuk kanlılık yok. Sezileri de çok iyi. Wilshere'ın da kafasının yanlarında gözleri var diye düşünmeye başladım müthiş saha görüşü var lampard scholes karışımı bir adam geliyor ve sol ayaklı :)
    barcelona ise kısa paslarla müthiş çıkıyor falan hikaye. Pozisyonlarının çoğu diğer kanada atılan uzun toplarla doğdu.
    Son olarak sanırım 90. dakikadaki djourou mu eboue mi anlayamadım ceza sahasında bir elle müdahale vardı sanki :)

    Mtühiş bir galibiyet. İddaa da iy 2 ms 1 e 28 veriyodu 4 kere kupon yapıp çöpe attım eğer oynamış olsaydım 5 lirama karşılık 140 liram olacaktı şimdi :)

    YanıtlaSil
  10. arkadaş biz arsenali işte bunun için seviyoruz yenemez dediler barca barca dediler messi dediler xavi dediler ne oldu!! maçın son düdüğünü duyduğumuzda barcalıların yüzünü görmek isterdim iddaa kuponlarına barca barca diyen yorumcuların yüüzünü görmek isterdim... eboue sıkıntı yaratır demiştim ama adam elinden geleni yaptı koscielny ve djourou çok iyi hazırlanmışlar kafa olarak... wilshere'i görüp imrensinler arkadaş oyuna damgasını vuranlardan... forvette bugün walcott istenileni vermedi sanki ama van persie nasri arshavin bitirici hamlelere iyi dokunuşlar ile bizi sevindirdiler... arsenal işte budur sanırım wengerin yapmak istediğide buydu %50 lik dilimi atlattık nou camp bizi beklesin...

    YanıtlaSil
  11. sebuhi(arsenal)17 Şubat 2011 00:40

    valla sizde bilemem ama ben azeriyim bizim yorumcu tarafsiz bi mac sundu ve wilshere bi coklari cocuk wengerede onlarin bakicisi diyordu ama bundan sonra onlar susar bide barsa uzaylimi nemi diyorlari o zaman arsenala ne desinler

    YanıtlaSil
  12. ''benden bu kadar'' sonuna kadar katılıyorum sana o adamları dinledikçe sinirim daha da arttı barcelona delisi olmuşlar çıkmışlar öve öve bitiremiyolar aldılar ellerine en sonunda işte! arsene wenger'i anlamak diye bi kitap yazılsa 3-4 cilt olur sanırım, neden wilshere'in üzerine bu kadar düştüğünü artık daha iyi anlıyorum Fabregas bu takımdan gidicek olsa onu fazlasıyla tamamlayacak bir oyuncumuz var artık..! Song'un bidahaki maça oynamayacak olmasına hiç üzülmüyorum, bidahaki maça diaby ile çıkmak daha garanti olacaktır bizim için, maçta olmadığı halde öve öve bitiremedi spikerler PUYOL'u ama koscielny'nin defansın kalbi olduğunu göremediler.. messiyi durduran adamdır koscielny david villa'nın en sesinde soluyan Keita'nın apış arasından top çalan adamdır..! Arshavin ''ben hala burdayım'' dedi resmen o kadar mesafeden valdesi ters köşeye yatırdı.. herşeyiyle harika bir maçtı Noucamp ta bir kez daha yenicez onları bundan da eminim!

    YanıtlaSil
  13. Arsene Wenger basın toplantısında Walcott üzerine çok konuştu hatta " They've got leo, We've got Theo" diye yorumlandı sanırım bu baskıyı kaldıramadı walcott

    Arkadaşlar bir de messenger grubu kursak güzel olmaz mıydı?

    YanıtlaSil
  14. verdik mi ellerine ne demek kardeşim ya

    nasıl bi yazarsın sen

    YanıtlaSil
  15. Katılıyorum hakan sana,kurmalı bencede=)

    YanıtlaSil
  16. ''Adsız'' ama hakkaten verdik ellerine be kardeşim yapıcak bişey yok yani ...

    YanıtlaSil
  17. @Adsız eski adsızlar seni görse utanırdı, ne biçim yorum, ne biçim adsızsın sen :)

    YanıtlaSil