07 Ocak 2011

Arshavin vs Walcott

Son maçlarda artık Arshavin'in takımda sonradan giren oyuncu kıvamına geldiğini görüyoruz. Uzun süredir olması gereken buydu. Wenger'de bunun için Walcott'un formunu tutmasını bekledi herhalde.

Walcott'un bize ofansif anlamda getirdiği katkıyı belki Arshavin'de yapıyordu, rakamsal olarak baktığınız zaman Arsha'nin iyi rakamları vardı bu sezon. Ancak Walcott'un yaptığı defansif çalışmayı değil Arshavin takımdaki kimse yapamıyor. Zaten beki çıkarmıyo. Ashley Cole, Zabaleta. Hepsi adım atamadılar. Aynı zamanda ortasahaya kadar gelip hızıyla top kapıyo. Bu anlamda takımı muhteşem rahatlattı Walcott. Arshavin'le adeta 10 kişi oynuyormuşuz bunu anladık.

Artık takımın düzeni belli oldu. Vermaelen'de gelince bu takım tam oturucaktır. Djourou'nun formu mükemmele yakınlaştı. Koscielny'de gayet iyi. Beklerimiz sağlam durumda. Song çok iyi. Wilshere sınırları zorluyor. Robin'de tam havasını yakalarsa bu lig çok çok değişebilir.

Bu hafta Fa ve Carling Cup as oyuncularımız biraz dinlecektir. Ben Wilshere'ın oynamasından yanayım yine. Ne kadar çok oynarsa o kadar iyi olacaktır.

Gelecek hafta bir kilit noktası. Manchester United Tottenham deplasmanına gidiyo bizde West Ham. Eğer Manchester United Tottenham'ı geçerse zaten tamam ben bu sene max 2 mağlubiyetle şampiyon olurum diyecek. Ama tersi bir sonuçta biz devreye girebiliriz. Bu çok önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder