23 Aralık 2010

27 Aralık 2010 Arsenal - Chelsea Maçı (Premier Lig)

Biraz erken oldu ama Wenger takımın durumunu ve sakatları açıklayınca bende bir değerlendirme yapmak istedim, maça 4 gün kala.

Öncelikle sakatlar konusuna gelelim. Fabregas-Fabianski-Diaby hazır durumdalar. İlk 11'de başlayacaklarını tahmin ediyorum. Onun dışında sadece iki sakatımız var Vermaelen ve Gibbs. Vermaelen çalışmalara başlamış ancak ağustos ayından beri olmadığı için, Ocak sonu ancak hazır olurmuş, Gibbs ise yılbaşından sonra hazır. Almunia ise hala sakat(!).

Oldukça iyi bir durumdayız kadro olarak. 2 haftalık bir dinlenme süreci geçiriyoruz, bu ara özellikle Fabregas'ın çok işine gelecektir buna eminim. Bizim açımzıdan işler iyileşirken, Chelsea'de toparlanıyor, Essien zaten gelmişti bunlara ek olarak Bosingwa, Lampard ve Drogba'da bizim maça tam olarak hazır olacaklar. Onlar da tam kadro yani.

Kadro tahmini

Fabianski

Sagna-Squillaci-Koscielny-Clichy

Song

Diaby-Fabregas

Nasri-Chamakh-Arshavin

Bu kadroda bir tek soru işareti Diaby ama zaten Chelsea çok uzun bir takım ayrıca ofansif olarakta Diaby'nin yaratıcılığına ihtiyacımız olabilir. O yüzden ben böyle bir tercihte bulundum. Ama Denilson veya Wilshere'ın başlaması daha olasıdır.

Maç beklentim, hakimiyetin bizde olacağı bir maç olacaktır. İçeride pozisyonlarda bulacağımıza eminim, Manchester United maçından farklı olacak. Ancak Chelsea bu ligin en iyi kontraya çıkan takımı, o yüzden bizi kolay cezalandırıyolar. Belalımız Drogba'da geliyor. Öyle veya böyle bu maçı almak zorunluluğundayız, puan kaybında Manchester United'ı yakalamak için geç kalmış olabiliriz.

8 yorum:

  1. Bi ara Galatasarayda (ya da milli takımdı karıştırıyor olabilirim) bi Hakan Şükür geyiği vardı: işte şu kadar maçta gol attı o maçların hiç biri kaybedilmedi vs..
    Aynısı Chelsea-Arsenal arasında Drogba üzerinden yaşanıyordu ki 2010 sezonu itibariyle artık takibi bıraktım ben.
    2009 sonu itibariyle çok net hatırlıyorum bu adamın oynadığı 9 arsenal maçında 10 golü vardı..
    Sonuç olarak "Drogba'yı döndürmezsek" kazanma şansımız var..

    YanıtlaSil
  2. 13 maçta 13 golü var drogbanın bize karşı serkan :D

    YanıtlaSil
  3. hmm ben takibi boşlamışım ama o golleri boşlamamış anlaşılan :((

    YanıtlaSil
  4. Evet bir Drogba gerçeği ne yazık ki söz konusu.Kendimi bildim bileli adam atıyor.Son zamanlarda tarihi olmayan,Abramovic adındaki adam sayesinde paralanıp birşeyler yapmaya çalışan Chelsea'yi bu maçta yenip artık dur dememiz gerektiğine inanıyorum.Böyle maçlarda resmen krize giriyorum artık eskiden böyle miydi yahu ? içeri dışarı yenerdik,4 puan alırdık filan filan.Haydi Gunners göster kendini =)

    YanıtlaSil
  5. It is an important game for Arsenal. It must show that it can be a real candidate to win the Premier League´s championship
    Regards,
    http://transfersaqueneutral.blogspot.com/
    (a blog about sport transfers)

    YanıtlaSil
  6. chelsea kazanır 2-1 bu defansla arsenalın işi çok zor

    YanıtlaSil
  7. İşte The Gunners budur ! En sonunda yendik rahatça.Maç boyunca top bizdeydi,kaleyi tek topları buldu,oda gol oldu zaten.Arsenal Forever...

    YanıtlaSil