13 Aralık 2010

13 Aralık 2010 Manchester United 1-0 Arsenal Maçı(Premier Lig)

Szcseny

Sagna-Squillaci-Koscielny-Clichy

Song

Wilshere-Rosicky

Nasri-Chamakh-Arshavin

Manchester United çok üstün oynamasa da 1.0 ı hakederek maçı kazandı. Van der Sar'a top geldiğini hatırlamıyorum maçta. Bu da en acı gerçek olsa gerek. Asıl bir başka acı gerçekte bizim futbolla alakalı pek birşey çakmadığımızın göstergesi heralde. Koscielny-Squillaci bugün muhteşeme yakın oynadılar.

Eksik bir kadro tabi ki, Rosicky gibi oyuncular bu tarz maçların oyuncusu değil, hem fizik güç açısından hem de teknik yeterlilik açısından Rosicky eski günlerinde değil. O nedenle ondan iyi bir playmakerlık beklemek olmazdı da olmadıda. İlk yarı da ortasahada hiç top tutamadık, 2.yarı bi 15 dakka işler biraz döner gibi oldu ama o da doğal bir sonuç heralde. Song da son maçlarda çok vasat oynuyor, bu maçta da çok rahatsız edici yanlış müdaheleleri oldu. Ortasahada olumlu işler yapmaya çalışan bir tek Wilshere vardı o da kolay değil. Karşınızda Anderson-Carrick-Fletcher üçlüsü var.

Yediğimiz gol klasik Manchester United golü, Clichy'nin biraz hatası var, ilk topu alamayan Koscielny'nin biraz hatası var. Park'ında müthiş bir balı var tabi, bu tarz maçlarda bu golleri Manchester atıyor, büyükde avantaj sağlıyor tabi. Ancak gol olmasaydıda ben pek umutlu değildim açıkcası, çünkü oldukça zayıf kaldık ortasahada.

Oyuna sonradan Van Persie ve Fabregas girdi ama açıkcası ben Van Persie'nin ne oynadığını anlayamadım. Forveti ikilemedi, ortasahada oynamadı kanatta değildi. Ben çözemedim. Fabregas'ta 5 dakka falan bağcık bağladı, hiç hazır değildi. Değişiklikler iyiydi ama taktik fiyaskoydu bence. Daha sonra giren Walcott'unda o sıkışık oyunda bişi yapması mümkün değildi. Bence Bendtner çok daha faydalı bi değişiklik olabilirdi, forveti ikilemesi şartıyla tabi.

Nasri Evra'yı kovalamaktan birşey yapamadı zaten. Evra mükemmel bir oyuncu olduğunu gösterdi bana kalırsa. Chamakh kötüydü. Arshavin kötüydü. Yani tek tek bakıldığı zaman iyi olan sadece Koscielny ve Squillaci ikilisiydi kalecide iyi oynadı, en azından Fabianski adlı futbol kasabından iyidir.

Howard Webb'de bir maçta çalınan bütün düdükleri ev sahibi takıma çalma rekorunu kırdı herhalde. Yardımcıyla birlikte verdikleri saçma penaltıda bunun devamıydı. Bence kötü bir maç yönetti. Her pozisyonda hakeme, yan hakeme ana avrat küfreden Rooney uyarı bile almazken, penaltıya itiraz eden Nasri sarı kart görüyor. Komik yani.

Manchester United deplasmanı alınan sonuç çok garip değil, ortasahada hazır bir Fabregas olsa belki biraz fark yaratabilirdik diye düşünüyorum. Ama rakip oldukça güçlü. Fark 5 puana çıktı. Herkese iyi haftalar.

6 yorum:

  1. Szczesny'nin performansına çok az değinmen beni hayal kırıklığına uğrattı :) Szczesny A takımla ligde ilk toplamda 4. maçına çıktı bu akşam. tabi ligdeki ilk maçının manu maçı olması garip ama bence bugün çok başarılıydı, golde hatası yoktu.Bu arada Szczesny Arsenal tarihinde bir lig maçında forma giyen en genç kaleci oldu ayrıca premier ligde bu sezon forma giyen en genç kaleci oldu.Son olarak defans hakkındaki yorumunun değişmesi güzel bence koscielny gayet iyi bir defans ve eminim bir sonraki sezon çok daha iyi olacaktır :)

    YanıtlaSil
  2. Büyük maç fobisi mi ne desek buna? Bir türlü istediğimiz, beklediğimiz oyunu oynayamıyoruz bu tip maçlarda. Ayrıca evet Evra gerçekten iyi bi oyuncu ama hafta arası yaptığı hadsiz konuşmalarla bi futbolsever olarak gözümden düştü açıkcası. Sen kupa kazanmışsın da nolmuş, adam olamamışsın diyesi geliyo insanın.
    Hepimiz biliyoruz ki büyük maçları kazanamadıktan sonra bu gibi terbiyesiz futbolcular tarafından aşağılanmaya, kupalara hasret kalmaya mahkumuz maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Howard Webb'e ne demeli ki ? taç korner,penaltı,faul ne varsa manchester lehine oldu.Bunlara rağmen her zaman ki gibi balık bir gol yedik.Hiç şaşırmadım bu Chelsea-Manchester maçlarında gelenek oldu.Posizyon vermiyoruz gol yiyoruz.Hep şu lanet ilk yarıyı 0-0 bitirmeyi başaramıyoruz.O gol olmasa bence puan çıkabilirdi.Çünkü Arsenal'de çok iyi bastı, posizyon vermedi.Szczesny'ye gelecek olursak oynasın o adam 90'lı en azından bir kaleci kazanırız senelerce oynayacak.Fabianski'den nefret ediyorum resmen yahu.6 senedir Lig kazanamayan bir Arsenal ya gerçekten üzücü bu rakam 7 olursa kahroluyorum gerçektende.

    YanıtlaSil
  4. Deplasmandaki ManU maçı olarak bakarsak çok da beklenmedik bir skor değil aslında..dediğiniz doğru Chelsea ve ManU maçlarında bir türlü isteneni veremiyoruz..FB-GS ilişkisine döndü olay iyice..bu durumu ortadan kaldırmadan işimiz çok zor..Her sezon resmen bu maçların kayıp olacağını bilerek başlıyoruz..

    ManU ve Chelsea ile yapılan son 11 maçta 10 mağlubiyet ve 1 beraberlik almışız. O tek beraberlik de ManU'nun şampiyon olması için kendilerine 1 puanın yettiği maçta gelmiş..

    YanıtlaSil
  5. serkan arkadaşın verdiği istatistik gercekten cok can yakıcı. hani bizde yeri geldiginde iyi top ounayalım kupa almask da olur diyoruz ama iyi topu derbilerde de oynayamayacaksak elimizde ne kalacak.bu kadarıyla hiç bir arsenalli yetin memeli.birde şu kaleci konusunda wengerin düştüğü hata inanılmaz mannone gibi harika bi kaleci varken neden fabia.. vs lerle ugrasıoruz anlamıyorum
    eyup

    YanıtlaSil
  6. Evet eyüp gerçektende bende ona anlam veremedim.Mannone bencede gelecek için umut veren bir isim zaten bir aralar AC Milan istedi'de Arsenal yollamadı.Ama şöyle düşünüyorum yani Biz bu kadar şeyi görüyorken Wenger neden şuanda kalede ona isim vermiyor?Bu kadar büyük bir tecrübenin bir bildiği vardır demek istiyorum ama Fabianski günden güne iyi olacağına batırıp duruyor ortalığı.0 güven veren bir kaleciyani 0.Umarım Mannone uzun yıllar kaleyi korur.

    YanıtlaSil