28 Kasım 2010

Takım ve Fikstür Değerlendirmesi

8 deplasman 7 içerde oynadık şu ana kadar.

Man City-Everton-Aston Villa-Liverpool-Chelsea-Blackburn-Volves-Sunderland

5 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet bu deplasman fikstürü için oldukça iyi. Man City-Everton-Aston Villa üçlüsünden 9 çıkarabilecek bir takım olduğunu sanmıyorum dünyada.

İçerde üç maç verdik. Tottenham-W.B.A-Newcastle. Normalde en kötü ihtimal 7 puan yazılırdı bu 3 maç için 0 puanla dönmek garip.

Ancak Emirates formu her zaman yoluna girer bir şekilde, zaman zaman uzun beraberlik serileri olmuştur kendi evimizde. Ancak her zaman yoluna girmiştir, uzun süredir yoluna girmeyen tek şey deplasman formumuzdu. Bu yıl şimdiye kadar onu iyi yakaladık. İçerde Fulham ve deplasmanda Manchester United maçlarımız var. Tabii ki 2 gün sonra içerde çok önemli Wigan'la Carling Cup maçımızı da unutmayalım. Bu sene ne olursa olsun kupa istiyoruz.

Oyuncu bazında baktığımız zaman takımın çok geniş bir kadroya sahip olduğunu görüyoruz. Herkes fit olduğunda zaten bu takımın yedek kulübesi de şampiyonluğa oynar.

Bu yılki artılar

1) Nasri: Bence Premier lig'in en formda oyuncusu şu anda.

2) Wilshere: Ortasahanın yükünü 18 yaşında böylesine çekebilen bir oyuncu daha yok.

3) Chamakh: Sağlam, kaliteli, sakin. Uzun süredir hava toplarında çektiğimiz eksikliği defansif ve ofansif anlamda gidermek için çalışıyor. Fit olduğu zaman 90 dakika boyunca kovalıyor.

4) Sagna: Kaya gibi.

Bu yılki eksiler

1) Fabregas: Premier lig'in en iyi ortasaha oyuncusu. Ama sürekli sakatlanıyor. Yeterli verimi alamıyoruz.

2) Van Persie: Sakatlık sorunları ile uğraşıyor, bu yılda pek faydalı olamadı. Chamakh varken oynaması zor bu sistemde.

3) Clichy: Pozisyon hatası çok yapıyor, defansta sıkıntı yaşatıyor.

4) Kos-Squ-Fabianski: Fabianski yan toplarda çok etkisiz. Kos ve Squ da hava toplarında yetersiz kalıyorlar.

5) Sezona çok iyi başladı ama ortalarda yok yine.

Gördüğümüz gibi herşey dört dörtlük değil. Zaten herşey dört dörtlük olsa şu ligde bu takımın şu anda 7 puan fazlası vardı 2.den.

Şimdi önümüzde önemli iki lig maçı var. Eğer Manchester United'ı deplasmanda geçebilirsek, bu takım bu sene ben şampiyon olurum diyecek. Ancak Rooney formda Berbatov'lu bir Manchester United'ı deplasmanda yenmek zor gibi gözüküyor. Önemli olan bu süreçte kaybetmemek, ekstra puanların dışında garip işler yapmamak. Fabregas'ın yokluğunda Rosicky'nin de orada temiz oynamasını dilemek.

Herkese iyi haftalar.

4 yorum:

  1. theo theo 5. de kimden bahsettiğin yazmıyor :) ayrıca koscielny e çok yükleniyorsun sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, kim o 5. yahu? (: Güzel tespit olmuş ve yine sorun kale-defans hattında görüldüğü üzere. Ah ahh nerde o Lehmann-Sol-Kolo üçlüsü gibi üçlü.

    YanıtlaSil
  3. 5 numara walcott sanırım :) manchester united maçında defansta sağlam durursak(ki bu pek becerebildiğimiz birşey değil) kazanırız ve şampiyonluk hesaplarımız ciddi ciddi başlar

    ayrıca van persie geçen yazdan beri kötü görüntü çiziyor.hollanda finale yürürken van persie nin takıma hemen hiç katkı vermemesi etrafımdaki insanların 'van persie yildiz futbolcu değil,iyi futbolcu değil' demelerine neden oldu(türk insanı futbolcuyu dünya kupasında izleyip beğenir ya :)) bu sene de araya sakatlıklar girdi ama oynadığı maçlardada iyi görüntü çizmedi.bir an önce kendine gelip takıma katkı vermesi lazım. büyük oyuncu olduğunu tekrar göstermeli

    YanıtlaSil
  4. saunders doru tahmin. blogda yazsana hocam.

    YanıtlaSil