20 Kasım 2010

20 Kasım 2010 Arsenal 2-3 Tottenham Maçı (Premier Lig)

İlk yarı mükemmel oynayıp. 2.yarı yediğimiz saçma golden sonra durduğumuz maç oldu. Spurs'un müthiş balını buna ekleyelim. Çok kötü bir mağlubiyet oldu. Evimizde oynadığımız son 3 maçı kaybettik. Böyle bir takımın şampiyonluk için savaşmaya ne gücü yeter ne hakkı vardır. Deplasman formumuz bizi bir nebze kurtardı.

Yediğimiz ilk golde rakip yarısahanın ilk metrelerinden olan frikikte 2.0 öndeyken, Squillaci ve Koscielny'nin gol için ileri çıkmasının aptallık olduğunu bilmek çok zor değil. Ancak tabii ki Koscielny ve Squillaci gibi vasat oyuncular bunları düşünemiyorlar. Ardından hemen gelen yine çok komik bir penaltı var.

Açıkcası şaka gibi bir maçtı, son dakkalardaki Wenger'i ben hiç böyle görmemiştim. Yapılacak birşey yok. Villa maçını kazanmak zorundayız. Herkese iyi haftalar.

10 yorum:

  1. Villa maçını alırız neyseki chelsea de kaybetti. kazansak süper olurdu ama neyse hala şansımız devam ediyor.

    YanıtlaSil
  2. bugün liderliği alabilecekken 3.sıradayız. gerçekten şaka gibi. hangisine üzülsem bilemiyorum, tottenham'a evmimizde maçı verdiğimize mi, liderlik yerine 3.lüğe düşmemize mi, takımın dengesizliğine mi...birkaç sezondur iyi başlıyoruz, geleceğe umutla bakalım diyoruz ama her sene yenebildiğimiz ligdeki en güçlü takım tottenham oluyor. bu gidişle onlar da silinecek listeden. birşeyler alabilmek için song, koscileny gibi adamların 30'a yaklaşmasını mı beklememiz lazım? neyse umarım ilerleyen haftalarda bu maçı aramaz ve daha iyiye gideriz.

    YanıtlaSil
  3. yazık gerçekten çok yazık.3 gol yedik bana göre 3 golde komik,yenmeyecek gollerdi.

    ilk yarı iyi göründük ama belkide golleri erken bulmanın etkisiyle pek pozisyona giremedik açıkçası.fabregasın ceza sahasına girip attığı şut dışında pozisyonumuz yok.belki chamakh ın ceza sahasında 2 ye 1 kalıp mundar ettiği pozisyon da sayılabilir.ilk yarı defansta ve orta sahada top çevirmede iyiydik.duran toplar ve uzaktan şutlar dışında spurs e pozisyon vermedik.zaten 2-0 dan sonra adamlar demoralize oldu orta sahaları oyundan düştü kaptığımız toplarda rakip defansı 4 e 4 4 e 5 yakaladık bol bol ama bunları değerlendiremedik. 3-0 olsa maç biterdi(gerçi 2 sene önce bu statta 4-4 biten maçı hatırlayınca insanın kesin konuşası gelmiyor)

    ikinci yarı başında tottenham için olabilecek en güzel şey oldu daha 50.dakikada 2-1 i buldular. duran topta stoper ikilimizin 2 sinin birden ileri çıkması yetmiyormuş gibi tottenham frikiği karşıladıktan sonra hemen koşarak yerlerine dönmeleri gerekirken yürüye yürüye dönmeleri,tottenham savunması frikiği karşıladıktan 10-15 saniye sonrada kalemizde golü görmemiz çıldırtıcıydı.defanstaki 2-3 adamın van der vaart a odaklanıp bale i unutması,bomboş bırakması da cabası.bale in de hakkını vermek lazım çok temiz vurdu

    2-1 den sonra farkı artıracak pozisyonlara girmemizi engelleyen son hareketlerdeki başarısızlığımz oldu.chamakh yanlış tercihleriyle maçın kaderini etkiledi.fabregas ta büyüleyici performansından uzaktı.arshavin i saymıyorum bile 2.golün asisti dışında hiçbirşey yapmadı.bizim bildiğimiz arshavin bu değil

    yediğimiz 2.gol tam komedi.chamakh la fabregas ele ele verip penaltıyı yaptırdılar.sinirden yumruk attım sehpaya

    2-2 den sonra takımın şuursuzlaşması ise günün en endişe verici olayıydı heralde.daha 20 dakka varken oyuncular saçmalamaya başladı.wenger van persie walcott ikilisini oyuna skor 2-1 ken almalıydı bence.

    3.golde de fabregasla van persie nin kaboul u tutamayıp kafayı vurdurması bizim sonumuz oldu.son anlarda walcott un sağ çizgiden kestiği toplar kaleciye değilde bizim oyunculara gitse skor değiğik olabilirdi

    yıllardır deplasmanlarda kaybettiğimiz puanlar yüzünden şampiyonluğa uzak olduğumuzu söyler dururduk bu sene deplasmanlarda en çok puan toplayan takım haline geldik ama daha 14.haftada evimizde 3 mağlubiyetimiz var! bu takım 4-5 maç üst üste maç kazanamıyor.geçen senede bu böyleydi.şu basit gol yeme hastalığımızdan kurtulmamız lazım.

    wenger in denilsonla baslaması pek hoşuma gitmedi.nasriyi oraya çekip sağ forvette walcott u kullanabilirdi.zirve hakkında konuşmak için erken.deplasmanlarda son anda kurtarılan puanlar ve yenilmezlik ünvanı man utd ye bir ivme getirdi ama kadromuzun onlarınkinden kaliteli olduğunu düşünüyorum.bence hala esas rakibimiz chelsea

    YanıtlaSil
  4. ya milli maç yorgunluğu da bi etki tabi. nasri 2.yarıda ilk yarıdaki etkinliğini korusaydı iş farklı yerlere giderdi. biraz kısmet lazım. 3 defa gelemedi tottenham 3 gol attı. net tek gol pozisyonu olmayan bi takımdan bahsediyoruz. 2.2 den sora koscielny bomboş kafayla topu soksa kaleye herkes tottenhamın nekadar kötü bi takım olduğundan bahsedicekti.

    gerçekci bakıyorum bu takım şampiyon olamaz. bence kos kötü bir oyuncu değil, ama yetersiz. squillacide yetersiz. vermaelenle birlikte müthiş bir stoperimiz olsa bu maçları 5 leriz. defoenin koşularının hiçbirine yetişemedi kos. verma olsa bi top bırakmazdı ona.

    villa deplasmanını kazanırsak tekrar bize dönebilir ibre. sonra fulham içerde, manu dışardaayız allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  5. tottenham ın şanslı olduğu bir gerçek ama bizde çok bişey oynamadık.maçı kazanmayı hakettik diyemiyorum.bilmiyorum belki de 2.yarıdaki kötü oyun yüzünden olumsuz konuşuyorum.

    koscielny kötü oyuncu değil ama henüz arsenal seviyesinde olmadığı da bir gerçek. bir kere adam dengesiz,kart görmeye atılmaya çok açık.yeterince hızlı değil,sezilerini geliştirmesi lazım.djouru onun yerine kullanılabilir

    alttaki postlarda devre arasında 2 stoper 1 kaleci transferi denilmiş ama yaz döneminde adam gibi transfer yapmayan arsenal devre arasında transfer yaparmı?kaldıki son 4-5 senede arshavin dışında adam akıllı devre arası transferimiz var mı?ben hiç hatırlamıyorum.ilerleyen haftalarda takım defansta çok çok bariz hatalar yapmadıkça wenger in transfer yapacağını sanmıyorum

    villa deplasmanında kazanacağımızı düşünüyorum.fulham maçında ise artık emirates teki bu saçma yenilgi serisine son vermek şart.sezon başında biri gelip arsenal deplasmanda önüne geleni devirecek ama evinde orta sıra takımlarına ard arda 3 maç kaybedecek deseler küfürü basardık heralde

    united maçından ise umutluyum.artık o kadar sağlam değiller ama ferguson un sistemi işlemeye devam ediyor.o maçı kazanırsak takımın ivme yakalayacağını düşünüyorum.bu 3 maçta 9 puan süper olur ama hiç sanmıyorum.7 puan iyidir.yeterki sakatlıklar bizden uzak olsun...

    YanıtlaSil
  6. Fabregas'ı uzun bir aradan sonra beğendim ta ki penaltı pozisyonuna kadar. Anadolu'da "toptan korkuyorsan futbolcu olmayacaksın" denir, Fabregas'la Chamakh'a kimse söylememiş demek ki böyle bir şey. Kaptanlık ve tecrübe 2-2'den sonra belli olacaktı; ne yazık ki Fabregas ve diğerleri sınıfta kaldı.

    Son goldeki pozisyon sık rastlanan bir gol çeşidi. Ofsayt taktiği uygulandığı için kale çizgisine adam yerleştirilmiyor ama faturası ağır ödeniyor. Aynı kornerlerde olduğu gibi direğin birinde savunma oyuncusu bulunursa gol önlenebilir.

    Chelsea'nin de şansı yaver gitmiyor bu sıralar. Umarım hata yapmaya devam ederler.

    YanıtlaSil
  7. theo yazıda da belirttiğin gibi ve yorum yapan diğer arkadaşların da belirttiği gibi vasat defansımız yüzünden puan kaybetmeye devam ediyoruz. Defans ve kale problemini kaliteli oyuncularla çözebilsek bence beklediğimiz istediğimiz Arsenal'ı görüp puanları topluycaz ama Wenger sağolsun gidip Kos ve Squillaci gibi adamları getirdiğinden bu mümkün olmuyo. Hayır para olmasa anlıycam da, şu durumda anlam veremiyorum açıkcası Wenger'in bu transfer düşüncelerine. Devre arasında 38lik Swa da gelirse tam olur heralde.

    YanıtlaSil
  8. yani bir tane çok kaliteli alınmalıydı. bir de squillaci alınsaydı yedeğe tamam olucaktı aslında.

    vermaelen-kalitestoper-djoruou-squ gibi güzel olucaktı. koscielny verma gibi olur die düşündü wenger heralde ama kos çok ağır bi oyuncu en büyük handikapı o. yoksa sezileri falan iyi. tottenham maçında o salak golü yemeseydik 2.1 e düşmeseydi maç. belki de kos maçın adamı olucaktı gayet iyiydi. hızlı forvetlere zorlanır ama, pav gibi adamları ii tutuyo.

    YanıtlaSil
  9. blogu uzun zamandır takip ediyorum. sürekli yapılan yorum arsenal ın parasının çok olduğuyla alakalı. arkadaşlar siz ivan gazidis in bilançolarına nakit akış tablolarına mı bakıyorsunuz da çok para var diye iddia ediyorsunuz? wenger hepimizden zeki bir insan. eğer para olsaydı alırdı. tamam kabul ediyorum biraz cimri ama cimriliğin sebebi paranın çok olmaması bence zaten. bilmiyorum yani para konusunda bence dayanaksız yorumlar yapılıyor sanki :)

    YanıtlaSil
  10. Real Madrid'iz demiyoruz ama Porsmouth olmadığımız da açık sonuçta. Koscielny gibi bi oyuncuya o kadar verebiliyosa bu kulüp parası çok olmasa da var demektir. Wenger'den beklentimiz çok yüksek olduğundan zaten böyle hayalkırıklığına uğramış durumdayız. Yoksa sadece bizden değil yeryüzündeki binlerce insandan daha zeki ve futbolu bildiğinden şüphemiz yok :)

    YanıtlaSil