07 Kasım 2010

07 Kasım 2010 Arsenal 0-1 Newcastle United Maçı(Premier Lig)

Fabianski
Sagna-Koscielny-Squillaci-Clichy
Song
Fabregas-Wilshere
Walcott-Chamakh-Nasri

Bir kaleci takımın en önemli kişilerinin başındadır. Ne kadar iyi oynarsan oyna bi hata yapar seni galibiyetten eder. Ne kadar kötü oynarsan oyna günündeyse sana puan aldırır. Sezon başından beri bu takıma kaleci alınmasını hep söyledik. Biz biliyorduk da bunu Wenger bilmiyor muydu tabiki biliyordu ancak almadı. Alamadı değil almadı çünkü bütçemiz iyi bir kaleci almamıza fazlasıyla yeter. Mali olarakta sorun yaşamıyoruz ee neden peki ? Sezon başında 37 yaşındaki Schwarzer'ın peşine düşünüyoruz onu bile alamıyoruz. Şampiyonluğa havlu attık neden mi çünkü bu savunma ve bu kaleci hiç mi hiç güven vermiyor. Defans sorunlarımız olduğu açık ama paraya kıyıp sağlam bir savunmacı bile alamadık. Koscielny bu takımın oyuncusu kesinlikle değil. Senderos Koscielny'den kat kat iyidir. Devre arası veya sezon sonu bu takıma sağlam bir kaleci, iki stoper ve defansif bir ortasaha alınmalıdır. Kupa mücadelesinde deplasmanda 4-0 yendiğimiz takıma yeniliyoruz. Kadro olarak onlarda bizde yedeklerle çıkmıştık o maçta. Bi kaç maçtır gol yollarında sorun yaşıyoruz. İki topumuz bugün yine direkten döndü yazık oldu ama hücumun iyiyse galibiyetler savunman iyiyse kupa alırsın. Bu kadar basit.

İşte yediğimiz komik gol. Yorum sizin ;


16 yorum:

  1. ben fabianskiyi savunmuyorum ama bu golde chamakhın hatası var ve kimse bana bunun yanlış olduğunu söyleyemez.chamakh diyoruz takım oyuncusu diyoruz ama adamın futbolu arsenalde öğrendiğini görüyoruz.van persiede sağlam değilki yedek kulubesine yollayalım.koscielny ise sezon başından beri kfamda soru işareti.adam bir iyi bir kötü.bunun dışında nasriye saydıracam artık.sezon başından beri iyi oynuyor form yakaladı deniyor her yerde ama ben bu adamı takımda oynatacak yer göremiyorum.kanatlara koysan uyuz uyuz.aldığı topu clichye veriyor.sağda oynasa eh işte.göbekte ise tam bir facia.pas yeteneği yok doğru düzgün.oyunu yavaşlatıyor.tamam yetenekli ama bi düşünseniz bizden başka hiçbir büyük takımda forma bulamaz bu kadar.abartmıyorum ama arda turan daha iyi bence.2012de sözleşmesi bitiyor.eğer bu şekilde oynayacaksa gitsin.clichyye ne desem bilmiyorum.adam doğru düzgün pas atamıyor.ofansta kötü,defansta daha kötü.gibbs kapsa formayı vermez buna bi daha.anlamıyorum ya bir oyuncu hiç mi taraftarı için biraz daha zorlamaz kendini.bu oyuncular artık tahammül edilmeyecek halde.ayrıca maçta gözüme wellington silva çarptı.çocuk oturmuş maçı izliyordu yedeklerin az ötesinde.bence nasri ve walcott gözlerini ovuşturup bi daha baksınlar o çocuğa.ikisinden birinden formayı alacak görürsünüz ocak ayı geldiğinde.nokta!!!

    YanıtlaSil
  2. Ozy dediğin hiç bir şeye katılmıyorum özellikle bu sene takımı sırtlayan Nasri ve Chamakh hakkında söylediklerine fakat golde Chamakh'ın ihmalkarlığı olabilir evet buna katılıyorum. Nasri bu sezon 12 gol atmış Chamakh 9. El insaf yani. Nasri kanat oyuncusu değil forvet arkası oyuncusudur. Forvet arkasında oynadığında bu sene neler yaptığını hepimiz biliyoruz ama sen ne kadarını izledin emin değilim. Chamakh ise şu ara durgun ama takımın en golcülerinden.

    YanıtlaSil
  3. kimin maç izleyip izlemediği yazdığın gol sayılarından belli oluyor abi.şimdi sana sorsam mesut özil bize gelsin nasri gitsin,hazard gelsin nasri gitsin desem olmaz dersin.işte bakış açılarımızın farkı burda ortaya çıkıyor.ben nasride şuana kadar beklediğim hiçbirşeyi göremedim.doğrudur sakin olduğu,ayağında top tuttuğu,bize ofansif anlamda birşeyler kattığı fakat;şu haliyle bize sadece birşeyler verebilir,BİRÇOKşeyler veremez.forvet arkası meselesine ise hiç girmiyorum.forvet arkası dediğin adam şuanda dünya futbolunda gol atmasının o kadarda fazla bir önemi yoktur.oyunu kurgulaması,pas yeteneğinin olması vs. ama maalasef nasri bunları idare eder bir biçimde yapıyor.yani lafın kısası arsenal;büyük bir takımsa ismi real,barça,chelsea,manU,inter arasında yer alıyorsa/alacaksa nasri,chamakh gibi oyuncular arsenalde iyi bir yedekten öte değillerdir.ayrıca böylesine basit bir hata yapan chamakh ise istediği kadar iyi futbolcu olsun bu hata oyuncunun yuhalanmasına kadar gider.bunu cl finalinde yaptığını düşün!o zaman buna ihmal diyecek misin?az önce liverpool maçını izledim lan adamlar hayatını ortaya koyuyor sen ise buna ihmalkarlık diyorsun.söylediğim hiçbirşeye katılmıyorsun ama hepsine acaba diye düşünüyorsun öyle değil mi?bunlar gerçekler, kimse kimseyi kandırmasın.gerçek;maçı izleyen wellingtondur,gibbstir,hazarddır ne bileyim dzekodur.gerçek;cl,epl dir.ama eğer nasri fabregas gibi,gerarrd gibi çalışırsa onlar gibi olabilir,olurda.işte o zaman ben bütün bu söylediklerimi yutarım.son olarak wilshere nasriden iyidir.fabregas giderse forma onundur.buna da hayır diyecek misin?

    YanıtlaSil
  4. ilk önce kimin kaç gol attığını öğren gel sonra konusalım.

    YanıtlaSil
  5. nasri:tottenham(2)+wes brom(2)+birmingham(1)+city(1)+shaktar(1)=7(pardon 12:D)



    chamakh:blackpool(1)+bolton(1)+birmingham(1)+braga(1)+partizan(1)+shaktar(1)=6(pardon 9:D)




    işte tüm goller.şimdi buyur.

    YanıtlaSil
  6. Nasri bu sezon 12 gol atmış Chamakh 9.


    bunu diyen sen değilmisin?

    YanıtlaSil
  7. http://www.goal.com/tr/teams/england/94/arsenal
    altta yazıyo ordan bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. ya abi ben sana resmi siteden maç maç golleri yazıyorum sen bana goalden bak diyorsun.goal hazırlık maçlarını da sayıyor.barnet'e,graza karşı attıkları golleri sayacaksak işimiz var.sen en iyisi benim dediklerime yorumunu yap,resmi siteden şaşma...



    http://www.arsenal.com/first-team/players/samir-nasri





    http://www.arsenal.com/first-team/players/marouane-chamakh

    YanıtlaSil
  9. bu siteye giren 10 kişiden 9'una sorsak bu sezonun en iyi iki ismi diye cogunlukla Nasri ve Chamakh olur.bu kadar salak oyuncular varken en faydalı ikisini eleştirmene kızıyorum sadece.

    YanıtlaSil
  10. benim nasriyi bu kadar eleştirmem tamamen hayal kırıklığından dolayıdır.adam geldiğinde 16 milyon euroydu,dünya değişti,paranın değeri arttı adam hala 16 milyon euro mesela.fabregas ise 50-60 milyon euro.ne anlatmaya çalışıyorum anlamışsındır biraz.yeni zidane diye geldi.asıl yeni zidanelar reale gitti.insan keşke diyor.o zaman mesut seçeneğide vardı.nasrinin şimdiye kaka,ribery,iniesta olması lazımdı.ama gel gör ki bizim oğlan wilshere ondan daha iyi.ha sen diyorsan adam iyi işte maxi gibi,cole gibi,park gibi oynuyor.bu mudur yani?kaka,iniesta olmak varken.arshavin o kadar kötü oynamasına rağmen adam bir çıkıyor ortaya,bakmışsın ki maçı almışsın.nasri bunu yapamıyor işte.hep aynı şeyler.ne iyi ne kötü.attığı 7 golün 3 penaltı zaten.walcott bile 6 sallamışken.yedek adam.tüm bunları düşündüğünde diyebilir misin ki nasri büyük topçu?kendimizi kandırmayalım.arsenale geldiğinden beri geliştirdiği bir yeri var aslında.(g*tü)chamakh ise tekrar söylüyorum bu adam çok iyi bir yedektir.daha iyisi değil.rooney,tevez,torres,drogba var millette.birde burdan bak.bizimki ise ancak adebayor,berbatov seviyesinde bir oyuncudur.ayrıca sen vermaelen beğenmezsin.stoperler kötü diyorsun.sorunu doğru yerde ara.sene başından beri koscielny-vermaelen 2 kez beraber oynadı.hemen nasıl çiziyorsun adamın üstünü.squillaciyle oynarsa böyle olur tabi ki.yani bize farkını hissetriten oyuncu lazım.sağolsun şuanda bir fabregasımız var.ama yanında nasri maalesef yok.zaten olsa eplde böyle evinde kaybetmezsin.barçada messi,iniesta,xavi farkını koyup alıyo maçı ama pedro dolgu malzemesi mesela.bizim nasride öyle...

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. maçı izlemedim bunu belirteyim öncelikle..
    nasriye çok fazla yükleniyorsun ozy, onun bugün r.madridde oynamasını hiç istemezdim şahsen, ben nasrinin futbolunu beğeniyorum, sen beğenmeyebilirsin ama tutupda Allah aşkına arda ile kıyaslama.. 2010 dünya kupasında fransanın başında adam akıllı bir antrenör olsaydı da çağırsaydı nasriyi, fransa da almanya kadar güçlü olsaydı ve çıksaydı en azından yarı finale kadar nasride giderdi büyük takımlardan birisine.. ayrıca zidane r.madride kaçından sonra gitti, mesut kaçından sonra gitti, bunu hesaba kat.. burada değişen ne, futbolcuların aç gözlülüğü, zidanı daha önce istemedi mi r.madrid, gitseydi almayacaklarmıydı.. şimdiki genç oyuncuların gözü direk yükseklerde, erkenden gidip yıldız oyuncu olma peşindeler, gördük benzemayı, gitti lyondan şimdi yedek oynuyor, seneye satarlar.. mesut da maximum 3-4 yıl oynar, sonra başka takıma.. benim için ölçü r.madrid değildir.. sen örnek verdiğin için değindim bu konulara..

    xavi iniesta, messi maçı kurtarıyor diyorsun, messi, iniesta, david villa, ve dk 45 den sonra xavi girmiş oyuna ama ligin 2. maçında barça kendi evinde herculese 2-0 yenilmiş, neden kurtaramadılar maçı.. acaba barca forumlarında da o maç sonrası pedro rodriguez ve daniel alves gitsin demişlermidiR? Demekki, olmadı mı olmmuyor.. ben arsenali hiç bir zaman barça, r.madrid, manu ve chelsea gibi görmek istemedim, güzel futbol oynasınlar, kendilerini geliştirsinler yeter..

    chamakhtan şuan gol atmasından başka birşey bekleme, ilk yıldan hem defansa hatasız yardım edip hemde gol atıp orta sahada da her topu kapmaz hiç bir forvet.. ayrıca kimse chamakha ilk 11 forveti sensin demiyor, persie iyileşene kadar idare edeceğiz sonra yavaş yavaş rotasyonda oynayacaklar..

    kaleci hatalı çıkmış, çıksammı çıkmasammı tereddütü var öncelikle, ki neden çıkıyorsun ki o kadar defans var vursun birisi kafayı.. ama bence bu takımın şuan için elimizdeki en iyi kalecisi fabianski, bende isterim daha iyi kalecileri bu takımda görmeyi, hatta akinfev en favori kalecimdir bu takıma, ama gelmiyorsa, almıyorlarsa 1 sene daha beklemekten başka yapacağımız bişey yok..

    YanıtlaSil
  14. Wengerin şablonunda bi problem olduğunu düşünüyorum. Chamakh meselesi ise saçmalanmış. Chamakh şu an tamamen bu takımın forvetiyim diye bağırıp duruyor. Oynadığı maçların bir çoğunda üst düzey performans sergiledi. Bugün ise yenilen golde hatası var bilmem ne. Yenilen gol zaten gol değil, bu nasıl chamakh ın hatası olabilir. Tek maça göre adam değerlendirmek yersiz. Bu takımı sırtlayan ve sırtlayacak olan adam chamakh-fabregas ikilisinden başkası olamaz. Nasri ise balon bir oyuncu bana göre. Şablon değişikliği olsa klasik oyun anlayışına geri dönse kesinlikle şans vermem. Stoper ve kaleci sıkıntısını bir kenara koyup Wengerin yaptığı değişiklikleri ve şu transfer konusunda ki huysuzluğunu konuşmak en doğrusu. Sayılı kulüplerin arasındayız mali durumda ama adam almıyor abi. 5 yıl geçti 5. Boru değil. Az buz bişey değil. 5 yıl yahu. Tamam oyun anlayışını gençlere verdiğin değeri biliyoruz ama kaleci konusu 2 yıldır başımızı yedi. Stoper desen huysuz gallas gitti gideli darmaduman. bi inat etme bi kıy paraya bi al yahu.
    Fabregas hiç sakatlanmasın, wenger paraya kıysın bi stoper bi kaleci alsın bu iş akar gider. Bu kaleciler ile bu kopuk defans ile 10 gol atsak dahi 15 gol yeriz bariz bi şekilde sırıtıyor. Wb maçında "beni düzeltin" diye bağıran almunia, her maçtan sonra acaba adam olur mu lan ? dediğimiz fabianski ile bu gemi yürümez, yürümüyor, yürümeyecek.
    Van persie iyileşse bile chamakh gibi bir adamdan formayı alması zor olacak. Bence takımda işleyen nadir adamlardan biri. Genele bakarsak bunu inkar etmek saçma olabilir.

    Ayrıca nasri için bir anket yapılsa;
    nasri hangi mevki oyuncusudur ? diye sorulsa.
    vereceğim cevabı bilmiyorum. sırıtıyor. ve birçok insan da bunun bilincindedir. attığı gol sayısını bir kenara bırakalım zaten yanılmıyorsam 4 ya da 5 golü penaltıdan attı ki penaltıları yaptıran adam chamakh idi. onun dışında wb maçında ite kaka balla malla sallamıştı. maç kurtaracak adam değil, bu takımın adamı hiç değil. nasri ve chamakh ikilisini eleştirmek yerine şu salak kaleciler ve önlerinde oynayan stoperleri eleştirmek en mantıklısı. Clichy uyum sorunu yaşıyor. Savunma ile iletişimi çok kötü. ileride neler yapabileceğini elbette biliyoruz ama bu yıl hiç iyi görmedim. Ara transfer kurtuluşumuz olabilir. Ama Wenger yine almayacak. biliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ozy Koscielny'i beğendiysen bişey demiyorum. Yanındaki partneriyle olması bir derece ama adam bu takımın oyuncusu değilim diyor sırıtıyor. Kırmızı kart görmekten başka yaptığı bişey yok şu ara. Wenger'in boş beleş transferlerinden bonservissiz.

    YanıtlaSil