04 Ekim 2010

03 Ekim Chelsea 2-0 Arsenal Maçı(Premier Lig)

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra problemleri hallettikten sonra geri dönüş yaptım. Döndüğüm maçta senelerdir çok belli olan özellikle Ancelotti'nin Chelsea'sine karşı galip gelme şansımızın çok düşük olduğunu gösteren maç oldu.

Fabianski

Sagna-Squillaci-Koscielny-Clichy

Song

Diaby-Wilshere

Nasri-Chamakh-Arshavin

Pozitifleri almak her olayda olduğu gibi burada da şart. Wilshere bu takımın ilk 11 oyuncusudur, yaşı vs farketmez. Bu çocuk kadar oyunu iyi açan en önemlisi direkt oynayıp bu kadar az hata yapan Vieiria vardı. Aynı zamanda müthiş kuvvetli.

Koscielny maçın ilk dakikasında çok çok salak bir şekilde çok kolay golü kaçırmasına rağmen, sağlam bir görüntü çizmeye başladı.

Diaby yüzde yüz hazır olmamasına rağmen iyi gördüm.

Arshavin-Nasri-Chamakh bu yılın Arsenal için en iyi 3'lüsü olabilir.

Song biraz daha toparladı.

Sagna-Clichy-Fabianski iyiydi.

Negatif yanlara bakalım.

Squillaci bu takımın oyuncusu falan değil, maça kaptan fln çıktı çok şaşırtıcı. Doğruya doğru bakarsak bu seviye futbolda bir oyuncu aksarsa bile bir çok sıkıntı yaşıyorsunuz ki. İlk golü her ne kadar büyük bir şans eseri olsa da, Squiilaci'nin hatasından yedik. 2.yarıdada inanılmaz bir hata yaparak az daha 2.golü yediriyordu bize.

Oyun ve genel olarak bakalım. Ancelotti Lampard'da yokken, hücumu 3 kişiye teslim ediyor. Malouda-Anelka-Drogba. Hayatımda gördüğüm en hızlı kontraya çıkan takımlardan biri Arsenal'dir, ama Chelsea daha hızlı çıkıyor.

Girdiğimiz pozisyonları atsaydık durumlar değişirdi ancak atamadığımız için geldiğinden beri Ancelotti'nin Wenger'e müthiş bir üstünlük sağladığını kabul etmek lazım.

Herşeye rağmen ben takımı oldukça iyi ve diri gördüm. Chelsea deplasmanı zaten kafadan 0 puanı yazdığımız deplasmanlardan biri bence. Herkese iyi haftalar.


5 yorum:

  1. Yalnız ben sadece ilk yarıyı izledim ikinci yarı trabzon-bjk maçına kurban gitti ama ancelotti'nin takımını yenemeyiz sözü fazla kaçmış bence zira ilk yarı biz deplasmnada oynamamıza rağmen daha iyiydik ve daha net pozisyonlara girdik. Takımdan umutluyum açıkcası thomas da döndüğünde stoper konusunda bir eksiğimiz kalmıyacak. Cesc ve theo geldiğinde ortasaha ve hücum hattım tavan yapıcak. En büyük problem ise skora direkt etki eden kaleci mevkisinde.İster Almunia ister Fabianski olsun maçın içinde her an bombayı patlatabilecek durumdalar. Kazasız belasız devre arasına kadar dayanıp devre arası adam gibi bir kaleci alırsak şampiyonlukda chelsea kadar şansımız olduğunu düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ben de ilk yarıyı izleyebildim ama bence iyi gözüken oyunumuza biraz da Chelsea müsaade etti. Geride bekleyip hızla kontra atağa çıkmayı düşündüler. Şüphesiz eksikler çoktu ve kaleci sorununa değinmeme bile gerek yok ama klişe bir söz vardır;"büyük maçları büyük oyuncular kazanır" Bu söz gerçekten doğrudur. Chamakh çok gayretli ama büyük maç kazandırması çok zor. Atılan bir ara topta karşı karşıya kalacağı pozisyonda ayağından 5 metre açtı topu. Tabi ki bir Drogba bulmak çok çok zor ama takıma tek başına maç kazandırabilecek gerçek bir santrafor şart bence.

    YanıtlaSil
  3. yenilgiye bahane olmaz tabii ama yenilen ilk golde ramires'in faulü yok muydu sizce?

    YanıtlaSil
  4. çok açık faul vardı.

    YanıtlaSil
  5. chelsea bu futbolla nasıl şampiyon olacak,nasıl şampiyonlar ligini kazanacak merak ediyorum.bu maçın birde emiratesti var o zaman bu kadar ballı olabilecekler mi?chelsea taraftarı arsenal ataklarını ıslıklamaktan bıktı usandı dün.lig bizim için yeni başlıyor.3 puan kaybetmişiz önemli belki ama oynanan futbol çok iyiydi.geçen senede böyle olmuştu ancak bu defa durum farklı.obi yalanda doğru demiş maçı koparamadık diye.fabregas,van persie,walcott bence bu işi ilerleyen günlerde hakkıyla yapacaklardır.ayrıca fabianski dün neydi öyle yaw:D

    YanıtlaSil