23 Ağustos 2010

Transferler ve Son Durum

İyi bir haftayı tamamladık. Gördüğümüz gibi Manchester United'da Fulham deplasmanında puan bıraktı. Zorlu bir lig bu, puan kayıplarını minimuma indirmek durumundayız, gereken yerde puan kaybetmeliyiz. Örneğin Liverpool deplasmanındaki oyuna ve duruma göre kaybedilen 2 puan iyidir, minimum zararla yolumuza devam etmek zorundayız.

Geçen yıllara göre ortasahamızın olgunlaşan oyuncuları ileri bölgedeki alternatiflerimiz bize çok büyük avantaj sağlıyor ve ilerleyen bölümdede sağlayacak. Rosicky'nin müthiş bir sezon başı hazırlık kampı geçirip takıma gelmesi, Wilshere'in bu yıl belki dünyadaki en flaş genç yeteneklerden biri olması, şu anda sakat olan Nasri ve as oyuncular ile avrupadaki en kaliteli ortasaha rotasyonlarından birine sahip olduk. İleri uçta kendini geliştiren Walcott, Arshavin, Van Persie,Chamakh, Vela, şu anda sakat olan Bendtner gibi çok kaliteli alternatiflere sahibiz.

Defans konusunda yaşadığımız sıkıntı ise bugün kesinleşen Squillaci transferiyle artık son bulacak gibi gözüküyor. Squillaci-Djourou-Koscielny-Vermaelen 4'lüsü stoper konusunda bize yetecektir, beklerin kalitesi de ortada.

Şu anda tek sorun kalede, herkesin gözü de Shay Given isminde olur mu olmaz mı bilemiyorum. Ancak eğer kaleye transfer gerçekleşecekse bunun en kısa sürede gerçekleşmesi gerekiyor. Bu dönem Almunia ve Fabianski'yi çok yıprattı

Tabloda iyimseriz, haftasonu zorlu Blackburn deplasmanında ayrı bir teste tabi olucaz. Artık tek hedefimiz var o da kazanmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder