16 Ağustos 2010

Genel Değerlendirme ve Bu Sezon

İddialı bir sezon başlangıcı yapabildik mi diye sormak lazım? Gerçek ilk 11'den hangileri yoktu sahada? Van Persie-Fabregas-Song, bunlar takımın en önemli oyuncuları zaten. Buna rağmen böyle bir başlangıç iyidir, Liverpool deplasmanında her zaman 0 puan tehlikesi vardır. Yenilgiyle başlamak kötü olurdu, şimdi kolay bir maçla önümüze bakacağız.

Bakmamız gereken en önemli şey, Koscielny'nin Vermaelen'le kurduğu birliktelik. Öncelikle Koscielny yetenekli bir oyuncu burası çok açık, sezileri iyi, top tekniği ortalamanın üstünde pozisyon bilgisi iyi. Liverpool gibi zor bir deplasmanda iyi iş çıkardı. Bundan daha ötesi Tevez, Rooney ve özellikle belalımız Drogba karşısında yapacakları, bunu da zaman gösterecek onun ötesinde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Clichy ve Sagna bu sene daha iyi oturacaklar bence dünya'nın en iyi ilk 5 beki arasında olabilecek kapasitedeler.

Gallas-Toure-Adebayor gibi sorunlu oyuncular artık yok. Takımda müthiş bir birliktelik söz konusu. Maçta tek dikkatimi çeken şey Sagna'nın Diaby'e topla çok oynamasından dolayı attığı fırçaydı, olmaması gerekirdi ama Diaby ekran başındakileri bile delirtti.

Diaby'e değinmek gerekiyor, bu kadar rahat çalım atabilen bir oyuncu daha görmedim açıkcası. Müthiş bir tekniğe sahip ama hala gereksiz yere bu işleri yapıyor, Fransa Milli Takım oyuncusuna bu yakışmıyor, bu maçtan sonra eminim Wenger gerekli uyarıyı yapmıştır.

Cumartesi Emirates'e çıkıyoruz. Herkese iyi haftalar.

1 yorum:

  1. bir stoper bir kaleci bulamadık verem olduk yine bu transferler hakkında gelişme varmı arsenalnews sitesinde bir sürü haber var bir çeviri yapın bari schwarzer bu hafta çıkmamış maça geliyormu öğrenelim.

    YanıtlaSil