30 Ağustos 2010

Fikstür Lig Ve Deplasman Değerlendirmesi

Bu ligde en önemli olan maçlar tabii ki deplasmanlar. Emirates'te oynadığımız maçlardan ne kadar farklı olduğunu görüyoruz, ki bu seneki olgun kadromuzla Emirates'te rakiplerin çok fazla şansı yok.

Deplasman maçlarını 5 gruba ayırmak gerekiyor.

1) Chelsea-Manchester United-Manchester City

2) Tottenham-Liverpool

3) Everton-Aston Villa

4) Birmingham-Blackburn-Fulham-Bolton-Stoke City-West Ham-Sunderland-Newcastle

5) Blackpool-Volves-W.B.A-Wigan

Hedef şampiyonluksa eğer, 5.grubu full geçmek gerekiyor. Çünkü teknik kapasite olarak oldukça vasat takımlar, ancak buna rağmen kendi evlerinde sorun yaratabiliyorlar. Ama içerde dışarda pek tartışması olmaması gereken takımlar.

En sıkıntılı grup aslında 4.grup. Bu maçları deplasmanda kazanmak gerçek bir efor istiyor, geçtiğimiz yıllardan bolca gördük, bu yılda Blackburn maçıyla bu kapıyı açmış olduk. Gerçekten zor takımlar. En kötü oynadığımız maçtan bile en azından 1 puan çıkartmamız gerekiyor. Hepsinden kat kat daha güçlüyüz gerçek konsantrasyonumuzu sahaya yansıttığımızda buradan en az kayıpla çıkarız. Şampiyonluğun büyük ölçüde belirlendiği bölüm bu bölüm.

3.grup bu sene azalmış olsa da, bu takımların gücünü yadsıyamayız. 4. ve 5. grup sonuçlarına göre bu maçlarda alınacak 1 puan sezon sonunda avantaj olabilir. Ama tabiiki hedef her zaman 3 puan.

2.gruptaki deplasmanlarda 1 puan gayet iyi bir sonuç, 3 puan işin kaymağı oluyor. Liverpool'u 1 puanla kapattık. Tottenham deplasmanından da alınacak 1 puana hayır denilebileceğini sanmıyorum.

1.grup şampiyonluk rakiplerimiz özellikle Chelsea ve United deplasmanlarında alınacak 1 puanın oldukça büyük etkisi oluyor. Bu deplasmanlardan puanla çıkmak zor olsa da yapmadığımız birşey değil. Bir 3 puan yerine bu 3 deplasmandan beraberlikle çıkmayı tercih ederim. Bu tabloda şampiyonluğa ulaştırır bizi zaten.

Emirates'te ise namağlup bir sezon bekliyorum kesinlikle. Tablo da iyimseriz. Önümüzdeki fikstüre de biraz bakalım.

Bolton - Sunderland(dep) - W.B.A - Chelsea (dep)

İşte bu ligin nasıl karmaşık bir lig olduğu ortada. İki kolay maç, iki çok zorlu maç. Maç maç gidiyoruz bu sene, olabileceğin maksimumunu çıkartmak lazım. 4 maç 8 puan iyidir. Hadi hayırlısı.

9 yorum:

  1. bir kaleci alamadan transferi bitirdik ,hepimize geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. gene hüsran , parayla rezil olan adam wenger! başka ne denir?

    YanıtlaSil
  3. bencede sinirlerimiz bozulur iyice artık ne yapmak istiyor bu adam wenger son yıllarda dilde takımını şampiyonluga oynatıyo

    YanıtlaSil
  4. artık yorumların sayısından umutların bittiği anlaşılıyor.wengerin inadı taraftarı mat etti

    YanıtlaSil
  5. @theotheo bu sene türkiyede kim şampiyon olur anketi yapıyoruz. tahminini almak isterim. ister buraya yaz. istersen eksibesiktas@gmail.com'a yaz. saygılar.

    YanıtlaSil
  6. jessie.

    5.haftadaki maçı kazanırsak beşiktaş açık ara şampiyon olur diyorum.

    ama o maçta niangı tutamayız heralde. bu arada sen mi çıktın yazarlıktan burada?

    YanıtlaSil
  7. wenger sizi blogdan da kaçırdı demek yazıklar olsun 4 yıldır bir kaleci alamadı bizleri verem etti artık yorumlara bakanda cevap verende yok herhalde

    YanıtlaSil
  8. theo'nun bilek gitti galiba milli macta..en formda topcumuzdu sansımız skm

    YanıtlaSil
  9. theo sakat vanpersie 2 ay yok ama sitemizde gelişme yok.

    YanıtlaSil